Skúsenosti s airtrackom pre deti v záhrade
Zdravím, chcem deťom kúpiť tú dlhú nafukovaciu žinenku airtrack na cvičenie v záhrade. Prosím, máte s tým niekto skúsenosť? Neprepichnú to nejaké kamienky v exteriéry? Je to odolné? Je to skladné po vyfučaní? Ďakujem
Dcéra ho máva na tráve, zatiaľ ho nič neprepichlo, ale vždy predtým skontolujeme, či tam nie je nejaký kamienok a pod. ale je to dosť pevné. Tak isto aj na sústredení ho mávajú vonku. Ja ho vždy na noc schovávam dnu, cez zimu skladujem v úložnom priestore v posteli
@renka30 Dakujem. Prosim ta, mate k tomu aj odrazovy mostik, pripadne dalsie ine pomocky? Moje decka bavi gymnastika len tak amatersky, takze rozmyslam, co by bolo vhodne este prikupit.
@renka30 Dakujem. Prosim ta, mate k tomu aj odrazovy mostik, pripadne dalsie ine pomocky? Moje decka bavi gymnastika len tak amatersky, takze rozmyslam, co by bolo vhodne este prikupit.
@barbie_b Nie, nic ine nemame, ona by ho potrebovala akurat dlhsi, aby mohla viac skokov za sebou robit 🙂, ale na to uz nemame priestor
@barbie_b ak to robia len amatersky, ja ti ako sportovec a rehab pracovnik air track vobec neradim. Je to nebezpecne. Sama robim akrobaciu a aj moje deti. V gymnastike treba ist tiez postupne, najskor musi telo spevniet a byt dostatocne flexibilne, aby mohli prejst k narocnejsim kuskom a tie tiez maju svoje postupy, ako sa to naucit. Odrazovy mostik a airtrack ti sice pomozu niektore fazy preskocit a tym vlastne cely proces urychlia, ale rozhodne to nie je vhodne pre telo z dlhodobeho hladiska. Porozmyslaj skor nad tym, ci ich nedas na nejaky kruzok gymnastiky, parkouru alebo nieco podobne.
@renka30 no tak nech sa nauci tie skoky na rovnej zemi. Nie pridavat dalsie prvky, ale mat zvladnute zakladne na 120%
@lindusss2016 dcera sa to ucila na gymnastike so skusenou trenerko z FTVŠ, kam chodila ako mensia. A okrem toho 11 rokov tancuje, takze tam to postupne veru islo a je aj dost pevna, a flexibilna. A na dvore na betone by som jej tie jej skoky a salta asi robit nedovolila.
@lindusss2016 dcera sa to ucila na gymnastike so skusenou trenerko z FTVŠ, kam chodila ako mensia. A okrem toho 11 rokov tancuje, takze tam to postupne veru islo a je aj dost pevna, a flexibilna. A na dvore na betone by som jej tie jej skoky a salta asi robit nedovolila.
@renka30 ta predosla odpoved nebola pre teba, ale pre autorku, kedze pisala, ze jej deti sa amatersky venuju gymnastike 🤷
A co sa tvojej tyka, tak na betone nie, ale trebars na trave. Ano, 11 rokov tanca jej urcite pomohlo spevnit a sflexibilnit telo. Ale ak chce tu akrobaciu pouzivat pri tanci, aj tak tam nema air track 🤷 Ok moze na zaciatku treningu pomoct hlavne mentalne, ze sa to odvazi urobit, ale ak to neposunie na level bez aitracku, tak stale ma na com pracovat.
@renka30 ta predosla odpoved nebola pre teba, ale pre autorku, kedze pisala, ze jej deti sa amatersky venuju gymnastike 🤷
A co sa tvojej tyka, tak na betone nie, ale trebars na trave. Ano, 11 rokov tanca jej urcite pomohlo spevnit a sflexibilnit telo. Ale ak chce tu akrobaciu pouzivat pri tanci, aj tak tam nema air track 🤷 Ok moze na zaciatku treningu pomoct hlavne mentalne, ze sa to odvazi urobit, ale ak to neposunie na level bez aitracku, tak stale ma na com pracovat.
@lindusss2016 airtrack beriem ako bezpecnostny prvok. Nemusi vediet salto, ale ked sa ho uci, nech si pri tom nezlomi vazy.
@lindusss2016 airtrack beriem ako bezpecnostny prvok. Nemusi vediet salto, ale ked sa ho uci, nech si pri tom nezlomi vazy.
@barbie_b rozumiem, ze to je takto myslene, ale zial na airtracku vie prist k skaredym urazom tiez. Pytala si sa na odrazovy mostik, tak to naozaj nie je bezpecnostne opatrenie, aby sa dieta odrazolo z mostika a dopadlo na airtrach. Ked uz, tak odraz z airtracku a na dopadovu zinienku. Ale ucit sa salto amatersky, nie je proste akokolvek bezpecne. Gymnastiku treba zvladat postupne, od kotula, cez stojky, premety a az nakoniec sa prepracovat k saltu.

Dcéra ho máva na tráve, zatiaľ ho nič neprepichlo, ale vždy predtým skontolujeme, či tam nie je nejaký kamienok a pod. ale je to dosť pevné. Tak isto aj na sústredení ho mávajú vonku. Ja ho vždy na noc schovávam dnu, cez zimu skladujem v úložnom priestore v posteli