icon

Skúsenosti s airtrackom pre deti v záhrade

barbie_b
23. apr 2026

Zdravím, chcem deťom kúpiť tú dlhú nafukovaciu žinenku airtrack na cvičenie v záhrade. Prosím, máte s tým niekto skúsenosť? Neprepichnú to nejaké kamienky v exteriéry? Je to odolné? Je to skladné po vyfučaní? Ďakujem

renka30
23. apr 2026

Dcéra ho máva na tráve, zatiaľ ho nič neprepichlo, ale vždy predtým skontolujeme, či tam nie je nejaký kamienok a pod. ale je to dosť pevné. Tak isto aj na sústredení ho mávajú vonku. Ja ho vždy na noc schovávam dnu, cez zimu skladujem v úložnom priestore v posteli

barbie_b
autor
23. apr 2026
@renka30

Dcéra ho máva na tráve, zatiaľ ho nič neprepichlo, ale vždy predtým skontolujeme, či tam nie je nejaký kamienok a pod. ale je to dosť pevné. Tak isto aj na sústredení ho mávajú vonku. Ja ho vždy na noc schovávam dnu, cez zimu skladujem v úložnom priestore v posteli

@renka30 Dakujem. Prosim ta, mate k tomu aj odrazovy mostik, pripadne dalsie ine pomocky? Moje decka bavi gymnastika len tak amatersky, takze rozmyslam, co by bolo vhodne este prikupit.

renka30
Autor odpoveď zmazal
renka30
23. apr 2026
@barbie_b

@renka30 Dakujem. Prosim ta, mate k tomu aj odrazovy mostik, pripadne dalsie ine pomocky? Moje decka bavi gymnastika len tak amatersky, takze rozmyslam, co by bolo vhodne este prikupit.

@barbie_b Nie, nic ine nemame, ona by ho potrebovala akurat dlhsi, aby mohla viac skokov za sebou robit 🙂, ale na to uz nemame priestor

lindusss2016
23. apr 2026
@barbie_b

@barbie_b ak to robia len amatersky, ja ti ako sportovec a rehab pracovnik air track vobec neradim. Je to nebezpecne. Sama robim akrobaciu a aj moje deti. V gymnastike treba ist tiez postupne, najskor musi telo spevniet a byt dostatocne flexibilne, aby mohli prejst k narocnejsim kuskom a tie tiez maju svoje postupy, ako sa to naucit. Odrazovy mostik a airtrack ti sice pomozu niektore fazy preskocit a tym vlastne cely proces urychlia, ale rozhodne to nie je vhodne pre telo z dlhodobeho hladiska. Porozmyslaj skor nad tym, ci ich nedas na nejaky kruzok gymnastiky, parkouru alebo nieco podobne.

lindusss2016
23. apr 2026
@renka30

@barbie_b Nie, nic ine nemame, ona by ho potrebovala akurat dlhsi, aby mohla viac skokov za sebou robit 🙂, ale na to uz nemame priestor

@renka30 no tak nech sa nauci tie skoky na rovnej zemi. Nie pridavat dalsie prvky, ale mat zvladnute zakladne na 120%

renka30
23. apr 2026
@lindusss2016

@renka30 no tak nech sa nauci tie skoky na rovnej zemi. Nie pridavat dalsie prvky, ale mat zvladnute zakladne na 120%

@lindusss2016 dcera sa to ucila na gymnastike so skusenou trenerko z FTVŠ, kam chodila ako mensia. A okrem toho 11 rokov tancuje, takze tam to postupne veru islo a je aj dost pevna, a flexibilna. A na dvore na betone by som jej tie jej skoky a salta asi robit nedovolila.

lindusss2016
23. apr 2026
@renka30

@lindusss2016 dcera sa to ucila na gymnastike so skusenou trenerko z FTVŠ, kam chodila ako mensia. A okrem toho 11 rokov tancuje, takze tam to postupne veru islo a je aj dost pevna, a flexibilna. A na dvore na betone by som jej tie jej skoky a salta asi robit nedovolila.

@renka30 ta predosla odpoved nebola pre teba, ale pre autorku, kedze pisala, ze jej deti sa amatersky venuju gymnastike 🤷
A co sa tvojej tyka, tak na betone nie, ale trebars na trave. Ano, 11 rokov tanca jej urcite pomohlo spevnit a sflexibilnit telo. Ale ak chce tu akrobaciu pouzivat pri tanci, aj tak tam nema air track 🤷 Ok moze na zaciatku treningu pomoct hlavne mentalne, ze sa to odvazi urobit, ale ak to neposunie na level bez aitracku, tak stale ma na com pracovat.

barbie_b
autor
23. apr 2026
@lindusss2016

@renka30 ta predosla odpoved nebola pre teba, ale pre autorku, kedze pisala, ze jej deti sa amatersky venuju gymnastike 🤷
A co sa tvojej tyka, tak na betone nie, ale trebars na trave. Ano, 11 rokov tanca jej urcite pomohlo spevnit a sflexibilnit telo. Ale ak chce tu akrobaciu pouzivat pri tanci, aj tak tam nema air track 🤷 Ok moze na zaciatku treningu pomoct hlavne mentalne, ze sa to odvazi urobit, ale ak to neposunie na level bez aitracku, tak stale ma na com pracovat.

@lindusss2016 airtrack beriem ako bezpecnostny prvok. Nemusi vediet salto, ale ked sa ho uci, nech si pri tom nezlomi vazy.

lindusss2016
24. apr 2026
@barbie_b

@lindusss2016 airtrack beriem ako bezpecnostny prvok. Nemusi vediet salto, ale ked sa ho uci, nech si pri tom nezlomi vazy.

@barbie_b rozumiem, ze to je takto myslene, ale zial na airtracku vie prist k skaredym urazom tiez. Pytala si sa na odrazovy mostik, tak to naozaj nie je bezpecnostne opatrenie, aby sa dieta odrazolo z mostika a dopadlo na airtrach. Ked uz, tak odraz z airtracku a na dopadovu zinienku. Ale ucit sa salto amatersky, nie je proste akokolvek bezpecne. Gymnastiku treba zvladat postupne, od kotula, cez stojky, premety a az nakoniec sa prepracovat k saltu.