icon

Tieniaca plachta na terasu: Drží vo vetre?

19. júl 2026

Dobrý deň. Rozmýšľame nad tieniacou plachtou na terasu.
Mala by byť uchytená z jednej strany do fasády a z druhej na dva kovové stĺpy. Páči sa mi, že to nie je také masívne ako pergola, len mám rešpekt z vetra. Či to pri horšom počasí fakt drží, alebo to človek stále skladá a napína odznova.
Máte takúto plachtu doma? Je to v pohode riešenie, alebo by ste už išli radšej do niečoho pevnejšieho?

anonym_cc39cd
19. júl 2026

Svokrovci také mali a pri prvom silnejšom vetre im to vytrhlo tú časť čo bola upevnená vo fasáde.

anonym_a01bb0
19. júl 2026

Brat má vyrobenú kdesi v čechách. Je na taký veľký zips - takže sa dá zapnúť , materiál Je hrubý biely plast - niečo ako máš sáček, len veľmi pevné a hrubé. je to robené na mieru. Vyzerá to super. Hľadaj v čechách.

lucik194
19. júl 2026

mame na balkone tienitko, take trojuholnikove (vyzera to zdialky ako velikanske nohavicky), dve uchytenia hore a jedno dole. mame to uchytene napevno na cele leto na šroboch do betonoveho stropu . dole uchytene o zelezne zabradlie.

v zivote to neuletelo a ani sa neutrhlo. ja ani nemam silu to zlozit, je to napevno.

lucik194
19. júl 2026

nieco taketo, ale silnejsie a vcsie oka, inak je to hruba poplastovana, pogumovana plachta

martina201818
19. júl 2026
@lucik194

nieco taketo, ale silnejsie a vcsie oka, inak je to hruba poplastovana, pogumovana plachta

@lucik194 Dobrý deň, môžem sa spýtať, kde ste kupovali? My sme mali takú podobnú, ale nebola pogumovaná a silnejší vietor ju roztrhol. Ďakujem.

lucik194
19. júl 2026
@martina201818

@lucik194 Dobrý deň, môžem sa spýtať, kde ste kupovali? My sme mali takú podobnú, ale nebola pogumovaná a silnejší vietor ju roztrhol. Ďakujem.

@martina201818 fuha, tak to teda neviem. je taka svetlo hneda, ako tkana, z jednej strany je ina. niecim potiahnuta. mame ju tak 3 roky, ked pride muz, opytam sa a napisem.

lucik194
19. júl 2026

hladaj nieco taketo, mala napisane vodeodolna

https://zahradnictvocentro.sk/tieniaca-plachta-...

anonym_9015fe
19. júl 2026

Urob si niečo ako záves. Keď budeš sedieť na terase, zatiahnes, keď nie, presunies na bok a zviazes stuzkou