icon

Ako sa volal seriál, kde boli dvaja priatelia a jeden z nich bol duch?

hiro
24. okt 2023

Bol vysielany v cca 80tych rokoch, boli dvaja priatelia, zili v byte, jeden bol zivy a druhy bol duch, kazdu chvilu mam ten nazov na jazyku, bolo to ze "sharky a dust" alebo tak nejako ale neviem 🙂 Kto vie?

suzitok
24. okt 2023

Nie Randal a Hopkirk? 😀

pinkgirl
24. okt 2023

Randal a Hopkirk? ešte čiernobiele

magimary
24. okt 2023

určite Randal a Hopkirk

hiro
autor
24. okt 2023

Randall a Hopkirk 🙂 Dakujem pekne, jasne, to je ono 🙂 Ciernobiele (aj ja som ho videl len ako CB) bol preto ze sme mali CB telky, pozeram uz google, bol to farebny serial :D

cacianka
24. okt 2023

Nám ho zakazovali doma pozerať, že sme krpatí, takže si pamätám iba útržky, ale pred pár rokmi som dostala darcek- dvd seriálu.
V tých rokoch boli iba čb telky, ale úspech bol ohromný, doteraz si ho ľudia pamätajú

aknaj
24. okt 2023

@hiro ale sú dve verzie, r. 2000 a r. 1969

aknaj
24. okt 2023

ja som asi obe verzie videla až po roku 2000, preto mi to nepríde, že to prvé bolo tak skoro natočené 🙂

pinkgirl
24. okt 2023

Ja si pamätám len tú starinku, rodičia nám doma dovolili pozrieť pár častí.

aliziana
24. okt 2023

@hiro ja som niekde čítala, že u nás išiel ako čiernobiely, nie kvôli čb telkám

cacianka
24. okt 2023

@aliziana netuším, ale farebné vysielanie začalo u nás o dosť neskôr, ani tv prijímače na farbu nebolo dostať, dlhé roky podpultovy tovar

magimary
24. okt 2023

mne sa práve vidí, že už sme farebný TV mali, ale toto išlo vyslovene ČB,
preto ma to v prvom momente odradilo pozerať (keďže to bolo čb),
ale po vzhliadnutí niektorej časti si ma to aj tak "pritiahlo"...
ale dnes už si z toho nepamätám nič... (okrem názvu)

viestta
24. okt 2023

@cacianka farebne vysielanie zacalo na majstrovstvach sveta v klasickom lyzovani v Tatrach v 1970.

sisi587
24. okt 2023

@hiro Randall a Hopkirk, bol to super seriál, rada som ho pozerala, ešte by ho mohli dávať 🙂

cacianka
25. okt 2023

@viestta to viem, raritny začiatok, ale bedne na farbu ešte dlho trvalo vyrobiť

jaskolka
25. okt 2023

Randall a Hopkirk, perfektný seriál, tú starú verziu sme pozerali, keď som bola dieťa

slavomira236
25. okt 2023

@hiro pozerala som ako dieta mala somo ho rada..beskor Derricka nemeckeho ten bol tiez super. A potom dempsey a mecpeasova moje srdcovky

viestta
25. okt 2023

@cacianka bedne sa dlho vozili z Ruska, alebo kupovali v Tuzexe

kazuso
25. okt 2023

Televízory sa na Slovensku vyrábali už v 1958. Manželova sestra kúpila niekedy v 1958 televízor keď po škole začala pracovať. Bola to taká malá debnička s malou obrazovkou. Volal sa tuším Manes. Moji rodičia kúpili televízor keď som bola nejak v polovičke základky. Farebné televízory sa začali vyrábať keď som chodila na strednú. A keď išiel Randall a Hopkirk sedeli sme pred televízorom ako prilepení 🙂 a ešte Sága rodu Forsyt. Och, a na Fifipierka som zabudla 😀 Jááj, to boli krásne časy 😀 Keby nám vtedy do pusy mucha vletela ani nezbadáme. Ale pardón, ospravedlňujem sa autorke. Nejak som tú tému zamrníkovala, otázka bola iná.

suzitok
25. okt 2023

Fakt sme sedeli aj my ako prikovaní k telke, to sme taku starú drevenu ČB mali z Multiservisu 😀 stale skakal obraz, s takou malou palickou sa to muselo ladit priamo na televizore v kombinacii s antenou na streche 😀 Dnes mi je ten serial zabavny a vtedy sa toho este aj moji rodicia bali, nam ako detom pri niektorých scenach prekrývali oci 😀

joannita
25. okt 2023

@hiro my sme uz mali farebnu telku, ale tento serial sa neviem preco vysielal CB 🤷‍♀️

hiro
autor
25. okt 2023

@joannita Vyzera to tak ze ked spravili dabing v ~1974 tak to zarchivovali CB a v 1990 to vysielali priamo z toho CB archivu...

tamtamka26
25. okt 2023

odpadnem!!! včera som sa akurát pýtala kolegýň, či si ho pamätajú!! 😀

tamtamka26
25. okt 2023

@slavomira236 a Chobotnica 😀

janedoe
25. okt 2023

@cacianka my sme tiez pri uvodnej znelke mali nariadeny odchod spat 😁

cacianka
25. okt 2023

@janedoe a doteraz to mame vyčítam 🤣.