icon

Aký je váš názor na film Miki/Černák?

9. feb 2025

Páčila sa Vám dvojka?
Koho hraj Juraj Loj ?

Strana
z3
janai1
9. feb 2025

Loj hrá Durana

jozeffezoj
9. feb 2025

Z princípu na tento film nejdem.
Pozriem si ho možno až vtedy, ak ten vrah otrčí kopytá.

autor
9. feb 2025

@janai1 aha Ďakujem. Nevedelo ma napadnúť a nevedela som to nájsť.

zobaka
9. feb 2025

dobra bola dvojkaz tiez sme hadali kto je to, napr. Rusko mi hned napadol

autor
9. feb 2025

@zobaka Áno ,mne sa dvojka viac páčila. Zverstvá strašné sa diali aj v 90tych rokoch!! ...a keď si predstavím, že tam kdesi sme boli "my"obyčajný ľudia, mladý...a nikto nikdy nič nevidel, nepočul
až ma striasa.Pamätám si tie časy, diskotéky,nočné kluby a tiež v tom čase chodili do väčších miest kadejaký pofidérny ľudia,u násvládli v tých časoch prevažne olasky rómovia a rrýchlo kvasený ťažký podnikatelia.Všade boli už vtedy podnikatelia o ktorých nikdy nikto nevedel z čoho zo dňa na deň zbohatli.My ako mladé dievčatá sme to tak nevnímali,ale nie raz sa stalo, že zavreli diskotéky a hovorilo sa,že prišli kukláči a hľadali drogy.Majitelia mali problémy s výpalníkmi..Áno aj to sú divoké 90.roky. Ale myslím, si že tetaz je to ďaleko horšie.

lizatko1009
9. feb 2025

za mna ako citatela a sparaca do 90 rokoch, ten film som im zozrala aj s navijakom. perfektne herecké obsadenie, ktorí to zahrali 👌

marca12
10. feb 2025

@jozeffezoj Potom si asi zle pochopil film alebo pointu,ze preco sa tento film natacal. Je to jeden z najlepsich nasich filmov,co sa tyka hereckych vykonov.

katty123456
10. feb 2025

ZA MNA PERFEKTTO

3petka
10. feb 2025

Ja som ešte dvojku nevidela. Jednotka super. Treba naozaj pochopiť prečo sa film natáčal a herecké obsadenie super.

mariaa79
10. feb 2025

Križanoviča =Duran

lasona
10. feb 2025

Ako film super, herecké výkony wau. To neznamená, že Černáka podporujem. Ma ostat za mrežami. Hrozna doba..co sa dialo, ale myslím, že stále je to tak...akurát nie sú tela na ulici...uvidíme cernak ma možnosť žiadať o prepustenie...brat robi vo väznici, tak ze co majú info, bude žiadať...mohol aj skor, ale ze pri matovicovej vláde by nemal šancu...uvidíme teraz...

autor
10. feb 2025

@marca12 Súhlasím. Za mňa aj Čiara.

mimka1402
10. feb 2025

Ja som sa stratila v postavách, je niekto kto by bol ochotný spísať kto bol kto?😂🙈 I keď som prečítala, videla viac toho, aj tak som v kine mala problém hneď spoznať daných ľudí.

autor
10. feb 2025

@3petka Podľa mňa veľmi dobrá a jednotka a dvojka ešte lepšia. Bravúrne herecké výkony podali.
@lasona Názor mám rovnaký. Skôr to bolo natočené ako memento. A naozaj by si ľudia mali uvedomiť následky a tresné číny 90tych rokov a fNEungovanie systému, korupciu a nie len na tých najvyšších miestach. A ,že vlastne vláda, policajné zložky, súdnictvo bolo pod vplyvom mafie a spolupracovali s mafiou.Velmi dobre spracovaný film .Ešte mali zakomponovať zábery s"Muftym"aby všetci mali lepšiu predstavu o Mečiarovej vláde!Aj keď neviem či dnes nie sme aj horšie natom.

autor
10. feb 2025

@mimka1402 Ja inak tiež Hlavne teraz v dvojke som si nepamatala a pribudli nový. Ja som tak ohľadom Loja a Vajda mal byť zrejme politík Novotný .Silná osobnosť mečiarizmu Slovenskej informačnej služby (SIS) a námestníka riaditeľa SIS Ivana Lexu. Svěchota najvyšší funkcionár SISky.Mne vo filme pripomínal skôr Mečiara.

autor
10. feb 2025

@mimka1402 V dvojkel napríklad Fisher hral Pavla Ruska.

martin96321
10. feb 2025

@lasona Ten film ani nebol Černakov zivotopis ani oslavna oda na neho. Ale fajn pripomenutie co bolo a co stale mame,lebo slovaci maju kratku pamat. Aj janosik bol zlode a vrah a su filmy o nom.

michaela412
10. feb 2025

Za mňa tiež super film, treba si takéto veci pripomínať aby sme vedeli kam toto všetko môže zájsť. Koľko zničených životov len pre prachy a moc. Že to ľudia dovolia, dajú sa podplácať a nakoniec to aj tak dopadne nie dobre. Zaplatený celý štát a zničené rodiny. ja si z tých rokov pamätám len také veci v správach ako tam horelo auto, tomu vybuchlo auto, ale inak nič. A samozrejme Mečiara. Dobrý záber bol na tých snímkach pri titulkoch v parlamente v pozadí mladý Fico - pokračovateľ ....

moonlight1210
10. feb 2025

Kamosov otec bol sef policie v jednom meste, odmietal spolupracovat s miestnou mafiou, tak deti nahodne nasli pod ich rodinnym autom nachystanu vybusninu, ked sa im tam zakotulala pri hre lopta. Ocividne miestnej mafii bolo jedno, ci v aute bude sediet cela rodina aj s detmi, alebo nie. Chceli ukazku svojej moci.

Mojmu otcovi kratko po otvoreni najprv postrejovali obchod, potom v noci hodili kvader cez vyklad (ponicil aj tovar vo vyklade, aj sklenene police). Policia pokrcila plecami, aj ked sa vedelo, kto. Nasledne dotycni prisli ponuknut "platenu ochranu" pred vandalmi (pred sebou samymi).
Ukazal im pokladnicnu knihu, ake ma prijmy, ze budu dostavat tak mozno sto korun mesacne. Tak nakoniec nechali tak. Prijmy sa mu neskor zlepsili, ale uz ho mali asi nastastie fixnuteho, ako toho bez prijmu, lebo sa uz neozvali. Ale dalsie obchody si ochranu nedobrovolne platili, co viem.

Fico je ziak, ktory predbehol svojho ucitela v chamtivosti, korupcii a sebelaske. Pouzil ho a po jeho chrbte vyliezol hore.

katty123456
10. feb 2025

@moonlight1210 a obavam sa ze podobne praktiky ma stale v rukave

katty123456
10. feb 2025

vajda bol fiktivna postava..zmes politika a podnikatela..asi jedna jedina..

katty123456
10. feb 2025

vsak prave..keby to bolo len vtedy..

nyusika
10. feb 2025

ja len pripomonam, ze zijeme v dobe, ked sa toto iste ide opat diat/uz sa aj deje...akurat to nikoho tak nevzrusuje, ako ked idu do kina na Cernaka...alebo placu nad serialom Dunaj.

ked som bola mlada, vdaka vredajsiemu partnerovi som sa pohybovala v spolocnosti takychto ludi...mnohych z filmu som osobne poznala * a verte mi, bolo to este horsie, ako vo filme.

danica2711
10. feb 2025

mne pripadá obludné natočiť film o ešte žijúcom zločincovi

kremlicka250
10. feb 2025

Za mna film dobry, verim, ze ludom otvori oci , alebo sa zacnu viac zaujimat a netvarit sa, ze sa tu teraz nic obdobne nedeje.
Vo filme by som ja sceny "vybavovania si uctov" urobila bez hudobneho podmazu , aby si ludia uvedomili, ze auta nevybuchovali, ludia sa nevrazdili za sprievodu hudby a ze to nie je naozaj len film. Urcite by to scenam dodalo viac a v divakovi by to vyvolalo viac emocii.

juliacenc
10. feb 2025

Dvojka este horsia ako jednotka. Chaos ak niekto nevie presne o co a o koho ide nema poruchy co sa vo filme deje. Plus nejake nepresnosti. Ale tak ono to je len inspirovane nic viac. Takze slaba bachorka pre mna

nyusika
10. feb 2025

@danica2711 a spravit z neho medialnu hviezdu...suhlasim.

v lokalite, kde sa vyskytoval ho dodnes povazuju za supe hrdinu...no, ano, mafian, ale inak dobry clovek, vzdy pozdravil, aj ludi k papezovi odviezol. hnus

moonlight1210
10. feb 2025

Ludia neskutocne rychlo zabudaju.
Kto si len tak z rukava spomenie, aka bola atmosfera a politika hoci aj tot pred len desiatimi rokmi? U nas, vo svete, ...
Malokto.

Preto si to treba stale pripominat.
Spomienky sa zlievaju a prevlada spomienkovy optimizmus. Zostavaju iba nejasne emocie, miznu z pamate jasne fakty.

A to je nebezpecne, lebo potom ludia davaju dookola sance tym, ktori ich podrazili.

autor
10. feb 2025

@nyusika Teraz to bude a aj je asi horšie..nič dobré nás nečaká žiaľ..a za Mečiarovej vlády sme to ako mladý tak nevnímali, ale registrovali určite.

autor
10. feb 2025

@juliacenc Za mňa super herecké výkony,nam sa dvojka ešte viac páčila.

Strana
z3