Čo si myslíte o seriáli Dotyk života?
Sledovali ste v nedeľu na 1? Čo na to hovoríte?
Ja som to pozerala ako kulisu, ale rušilo ma to stále vzdychanie pri pôrode, veď toho mohli dať aj menej.
tu je napr. recenzia
https://medialne.trend.sk/televizia/recenzia-st...
My sa doma tešíme na ďalší diel, zaujal. 🙂
Ja som si zo zvedavosti pozrela zatiaľ 2 časti a mám otázku? Myslite si, že to správanie zdravotníkov k pacientom a aj navzájom medzi zdravotníkmi a ich komunikácia je reálna?
mne sa tiež páči
@patka06 nehovorím, že sa mi niečo nezdalo. Len som chcela vedieť, či je to pritiahnuté za vlasy, alebo ľudia naozaj takto medzi sebou komunikujú. Som vyše 20 rokov mimo Slovenska a robím v zdravotníctve, takáto komunikácia by u nás neprešla, jednoducho sa s niečim takým nestretávam - či už komunikácia - nadriadený-podriadený, či rovnaká pozícia, praktikant- preceptor, zdravotník- pacient…
@sisaka Môžeš aj uviesť príklady? Ja som videla iba jednu časť. Ale hlavne pre človeka "zvonka" je viac poznať rozdiel, kde to ako funguje.
Spomínam si, že raz tu nejaká baba spomínala (asi v Nemecku je), že ak by sa tam doktori či sestričky správali k pacientom tak, ako to býva na Slovensku, tak by ich vyhodili.
Problemomnje spravanie sa navzajom. Sestry su vyhirene,stare,unavene, a najma maju zlu naladu,su plne zlosti,zatrpknutia,nervozity. Ak sa stretnu taketo dve aj ta sluzba tak vyzera.
Ak sa stretnu dve dobre tiez ta sluzba nejak vyzera. Najhorsie je,ze tie zle,to davaju najavo, ublizuju tym druhym a neriesi sa to. A ako sa hovori zhnite jablko nakazi aj ostatne ,presne tak to je velakrat. Zazila som svoje...a za 10 rokov prace len jedna sestra bola,s ktorou sa mi robilo super.nasmiali sme sa a vsetko mali spravene. Najskor by sa sestry museli zamysliet nad sebou, nad tym kym su...ale ked sa pozriem na tie nase co robia u nas, tak to neorichadza do uvahy.
Preto na odd sa tazko pracuje.presne pre tieto "hrozne vztahy"lebi byt 12 hodin v sluzbe so zlym clovekom je strasne....a rovna sa to koncetraku co sa tyka prezivania. A vies von so seba das len to co mas vnutri...takze to ako sa clovek prejavuje nie je tvojim zrkadlom ale jeho zrkadlom. Zrkadlom toho co ma v sebe.
Dobrá správa: Dotyk života bude mať 2,sériu
https://mediaboom.sk/dotyk-zivota-bude-pokracov...

Zatiaľ nie, ale dám mu šancu. Som zvedavá aké názory tu budú.
Mne sa z ukážok zdal trocha umelý - také silené, neprirodzené rozhovory. aj keď má dobré herecké obsadenie