Film Miki: Ako bol zobrazený Černák?
Co hovorite na film? Na to ako bol zobrazeny Cernak? Sledujete serialy a filmy o mafii na slovensku? Mne niekedy prislo ze okrem toho ze sem tam podviedol zenu to bol inak ferovy chlap, pre ktoreho je rodina na prvom mieste. Vlastne vacsinou ferovy chlap.
@really8 bola som na tom filme v lete a musím súhlasiť, ze sa mi nepáčilo ako ho vykreslili. Naozaj človek, čo po sebe zanechal toľko krvi a bolesti je tam vykreslený ako niekto, kto vraždil, len keď nevidel iné východisko a pritom on vraždu považoval za bežný pracovný nástroj a nemal s tým vôbec problém. Takze takto podať jeho životný príbeh mi príde mimo. V podstate tam z neho urobili sympoša.
@saxana000 presne takýto dojem ostal mne.
Že okrádať chcel, to plánoval, ale tá prvá vražda, kde boli svedkami sa pritrafila len tak, a už v tom šli, jeden potreboval druhého, jeden chránil druhého. Potom dal odstrániť krčmára svedka, lebo rodina je najviac. A potom už bol vrah bez mihnutia oka.. aj ten začiatok som vnímala, že ho ten Miloš (Cinkota) až tak nasilu tlačil do všetkého možného, len aby on zbohatol čo najskôr. Neviem či to tak bolo, alebo to tak natočili, ale fakt sa náhodou z pilčíka stal mafián. Film sa mi veľmi páčil, ale nie v zmysle, že ospevujem vraha, ktorý má právom doživotie.
@katulkagajdos
@daniela1911 pozor baby co pisete lebo lubka vas zverejni😂
Uplne suhlasim s vami
@really8 no Ved prave to, ze tam bolo vela znamych mien co sa podieľali na vraždách a vela z nich je na slobode. Kto nepozna históriu ani nezachytí kto je kto a preco to bolo tak zobrazené vo filme. Ako napriklad bitka v posilňovni. Ked nevies okolo toho nic, tak vlastne ti ušla pointa tej scénky. Potom samzorejme mozes mat ten pocit, ze ho vykreslili ako “férového chlapa” ale to je od reality velmi daleko.
V 90 rokoch som mala 20 rokov , takže si veľmi dobre pamätám na udalosti . Žila som v Žiline , v období keď bola prestrelka pri hoteli Astórii, rovnako tak keď vybuchla bomba v telefonnej budke a usmrtila dvoch manželov z Kysúc . Mne sa ten film veľmi páčil , bol natočený veľmi dobre, Ondrík to zahral exelentne. Vzhľadom k tomu , že som hltala knihy od Gustáva Murína o Mafii na SR a aj ČR , podstatu jej vzniku , ohniská a aj jednotlivé skupiny, viacmenej som bola doma ked sa niekto spomínal . Pekne bola vykreslená deštrukcia jedného človeka skrz peniaze a získanie moci , opísané prostredie Balogu a aj nejaké tie drobulinké pozitívne vlastnosti Černáka - láska k matke , žene a aj presvedčenie že na rodinu - ženu a deti sa nesiaha . Kto to urobí , bude tvrdo potrestaný a tak sa aj stalo , je to aj priamo vo filme ukázané - znásilnenie manželky jedného z opačnej skupiny a trest ktorý prišiel okamžite. Ale napriek tomu Černák je vrah a nič ho neospravedlní , ani doba v ktorej žil .
@amelia89 aha mas pocit ze lubkina reakcia bola mierna a slusna? Inak myslim ze som celkom jasne napisala ze z toho ako bol zobrazeny mi to tak prislo. Kazdopadne este raz. Je to moj dojem z filmu a nie osobny nazor. A spytala som sa ako to vidia ostatni, ako na nich film posobil. Kedze sa to dost rozchadza aspon u mna.
@really8 prečítala som skoro všetky knihy od Gustáva Murína, píše veľmi dobre, a zrozumiteľne , vychádza z faktov , je to faktografická literatúra . Hodnotím ju veľmi dobre. Občas pozriem podcasty kde hovoria bývalí mafiáni alebo ľudia ktorí boli spätí s týmto prostredím , napr. Milan Reichel ..veľmi zaujímavý podcast s ním , taktiež majiteľka butiku Markíza ktorá ho obliekala atď. Ten kto v tej dobe nežil si nevie predstaviť aký to bol tlak .
@subartic veríš tomu čo hovorí Reichel? Že bol všade len úplnou náhodou? Celkom má zaujíma tvoj názor.
Pozerala som ten film v piatok väčšiu kktinu som nevidela….
@lenkasarka Reichel nikdy nebol odsúdený za vraždu ani násilie , ale za podvody a hospodársku kriminalitu . Určitým spôsobom verím , lebo Černák chodil do jeho hotela , tam sa schádzali a kedže Reichel bol aj kulturista , tak s ním aj cvičil . Černák do určitej miery mal voči nemu rešpekt . Keď príde niekto do tvojho hotela niekto kto zabíja , si do toho vtiahnutá či chceš alebo nie.
@subartic Jezis dodnes si pamatam,bola som skolacka, ako tam este dlllho potom,bola ta vybuchnuta budka.Aj svedkov,ktory videli peniaze vo vzduchu lietat,vsade boli vnutornosti,na chodniku,na budove vokol.Hrozna doba.
Černák je vrah , bez diskusie . Ale osobne si myslím že v tom období boli ľudia s vyššou dávkou sadizmu a zvrátenosti , taký Lojzo čistič alebo Stunhubel ( holub) ktorý mal mimoriadne rád veľmi mladé dievčatá a znásilňoval ich ako na bežiacom páse . Alebo taký Tibor Pápay, ten si robil v Dunajskej strede čo len chcel.
@really8 nie je to kvôli tomu kontrastu? Podľa mňa to je “dobrý príbeh”. Pracovitý chlapec z Telgártu to dotiahol až na bossa. Všetci ho mali radi, aj farárko, veľa ľudí si asi aj finančne okolo neho polepšili. A potom aj on z basy túžil po pozornosti, či ako by sa dalo povedať… napísal knihu, pečie palacinky v base… ľudia si tú dobu ešte pamätajú, takže bolo to predurčené k záujmu divákov.
@really8 toto isto nemalo príbeh podľa mňa…
Ja som bola v kine na filme 2 krát. Už predtým som čítala knihy, takže som trosku vedela o co ide. Osobne sa poznám s jedným z trojice mafiánov, ktorý je stále na slobode a veľmi ma zaujímalo ako ho vo filme vykreslia. Určite pôjdem aj na pokračovanie. Ondrík to zahral excelentne. A áno mam pocit ze ho naozaj vykreslili vo filme ako v podstate fajn človeka. Uvidíme pokračovanie...
Ondrik je jeden fantasticky herec.Vlastne kvoli nemu somnsi to pozrela.
@really8 v prvom rade mysli na to, že je to iba film a nie skutočnosť. Film je skutočnosťou iba inšpirovaný a urobiť si na základe filmu obraz o niekom je mylne… a ak si zoberieš aj Al caponeho, obyvatelia jeho rodnej dediny ho milovali a nedali na neho dopustiť, za peniaze zo zločinov tam dal vystavať cestu atd. Aj keď bol Cernak vrah, nemusel mať úplne všetky vlastnosti zle a určite existujú ľudia, ktorý s ním mali dobre skúsenosti.
@eternity24 och ved ja si nerobim nazor na zaklade tohoto jedneho filmu. Len ma zaujimalo ako jeho vykreslenie vnimaju ostatni

@elenka74 akoze natocene je to podla mna na slovenske pomery na vysokej urovni. Kamera hudba lokacie vyborne. Trochu mi vadilo zee vsetko bolo tak velmi rychlo povedane. Objavi sa tam chlapik, predstavi sa ako sykora a clovek co nema prehlad nemusie vediet kto je to a kto boli sykorovci v tej dobe. Tak to bolo ale aj vo filme svina