icon

Film Vlny

Včera o 21:29

Akurát pozerám film Vlny. Ten vpád vojsk varšavskej zmluvy bol hrozný. Ako môže ešte stále toľko ľudí oslavovať socializmus 🤦🏻‍♀️

ivicatolic
Včera o 21:31

@anonym_autor poďme teda oslavovať kapitalizmus....a vpád drogových dílerov a bezdomovcov a chudoby,,👉🌚

autor
Včera o 21:36
@ivicatolic

@anonym_autor poďme teda oslavovať kapitalizmus....a vpád drogových dílerov a bezdomovcov a chudoby,,👉🌚

@ivicatolic každého voľba začať brat drogy a dostať sa na ulicu

anonym_aed39a
Včera o 21:39
@ivicatolic

@ivicatolic bezdomovci chudoba a díleri sú tu od nepamäti

enmery
Včera o 21:41
@ivicatolic

@ivicatolic Uf, hej, to všetko prišlo až s kapitalizmom. Vypni internety, to máš tiež vďaka kapitaluzmu...

Autorka, si sa pýtala a hneď prvý komentár Ti ukázal, že hlúposť nepozná hranice...

ivicatolic
Včera o 21:42
@anonym_aed39a

@ivicatolic bezdomovci chudoba a díleri sú tu od nepamäti

@anonym_aed39a a takisto sú tu od nepamäti, pády a vzostupy, vojny a utrpenie.... ľudia sa nepoučili a tak to i skončí.... éta vsjo...end the finish

veklipo
Včera o 21:44
@ivicatolic

@ivicatolic profil založený 12/2025.
Na Súmračnej makajú aj cez sviatky.

anonym_aed39a
Odpoveď bola odstránená
autor
Včera o 21:50
@enmery

@ivicatolic Uf, hej, to všetko prišlo až s kapitalizmom. Vypni internety, to máš tiež vďaka kapitaluzmu...

Autorka, si sa pýtala a hneď prvý komentár Ti ukázal, že hlúposť nepozná hranice...

@enmery vidím….z nej až sála, že je volička smerohlasu a mysľou stále v totalite

marek775
Včera o 21:51

@anonym_autor Nejde tak o samotny socializmus, ten maju aj v skandinavii a jeho prvky su sucastou kazdej zapadnej demokracie (dane, regulacie, socialna siet) - ide o socializmus sovietskeho typu. Ten sa vyznačuje utlakom a surovostou. Nakoniec, rovnako ako rusky kapitalizmus.

Podporovat to moze iba niekto, kto je hlúpy, zmanipulovaný alebo autenticky zlý. Alebo ten, co ma z takeho systemu sam prospech.

valria
Včera o 21:55

@anonym_autor Film bol emotívny, na zamyslenie. Práve to je pre mnohých kameň úrazu a začnú ho hneď haniť. Smutné.

aniele
Včera o 21:59
@enmery

@enmery Myslela som si, že to len môj bezmála 93 ročný otec môže vytiahnuť bezdomovcov. Síce som ho trochu upratala, ale nejako som sa s ním nedohadovala. Tiež som hovorila aj o osobnej zodpovednosti, ale nerozvíjala som nejako debatu. Nabudúce mu pripomeniem, koľko z jeho ôsmich vnúčat (sme traja súrodenci) smelo (a mohlo, hoci nie sme žiadni boháči) študovať v zahraničí. Dosiaľ tri. On si vzdelanie cení. Som zvedavá , čo mi povie. Mimochodom, aj v socializme mali ľudia finančné problémy. Manželova starká mala napr. taký nízky dôchodok, že žila u nich, musela, sama by to neutiahla.
Samozrejme, vidím množstvo nedostatkov, lenže za to nemôžu demokracia a ani kapitalizmus ako také. Skôr chamtivosť, korupcia, nevymožiteľnosť zákona... Veď vieme. Slabá podpora tých naozaj potrebných. Napr. rodín s postihnutým členom a pod. Lenže naša "demokracia karpatského typu...", ako to pekne zhrnula tá študentka...

midka
Včera o 22:03
@ivicatolic

@ivicatolic pleties piate cez deviate, si úplne mimo temy

anonym_0df70f
Včera o 22:29
@ivicatolic

@ivicatolic Dufam, ze za ten Tvoj prispevok moze zbytkovy alkohol.

anonym_5a7175
Dnes o 00:54

brigadnik zo sumracnej sa nezabudol prihlasit do skupiny silikonove prsia, asi aby si pocas brigadky mohol aj trocha uzit :D

enmery
Dnes o 00:57
@ivicatolic

@ivicatolic Tvoja stena🤣🤣🤣

zmrzlinka2021
Dnes o 06:34
@ivicatolic

@ivicatolic kapitalizmus je vždy lepší. Každá vyspelá krajina je kapitalistická.

anonym_3eaacb
Dnes o 07:57

Vlny mohli byt fajn, nebyt preflaknuteho aktivistu Madla, ktory si to u mna press... podobne ako Vetchy. Nemali do filmu davat song Ako mlade dievca🍒🍒🍒to uz je v Peliskoch.
Taki jednoduchsi mladi si urobia nazor z jefneho filmu, aj starsim sa stavalo, precitali Mnacka Ako chuti moc a mali jasno. No s vekom prisiel komplexnejsi obrazok o dejinnych suvislostiach. Napr. ten, ze keby sem nevtrhli ukrajinci(v Kremli boli v pomere 4:3 k rusom) mlr, plr, ddr, blr-myslim, ze Caucesku odmietol... tak by sem vtrhlo NSR. Zapad CR bol v obkluceni tankami a cakalo sa, co bude. Mohli sme dopadnut aj ako Vietnam s napalmom🔥

martinka13
Dnes o 08:11
@ivicatolic

@ivicatolic tak predsa je vás stále dosť. Ale ze si môžeš vypisovať verejne co chceš, sa Ti páči že? Škoda, ze sa ľudia, ktorí si nevážia slobodu, nemôžu deportovať do Severnej Kórei . By si raz dva precitla. BTW drogy a podobné svinstvo sú voľba. Nie povinnosť.

autor
Dnes o 09:04
@anonym_3eaacb

Vlny mohli byt fajn, nebyt preflaknuteho aktivistu Madla, ktory si to u mna press... podobne ako Vetchy. Nemali do filmu davat song Ako mlade dievca🍒🍒🍒to uz je v Peliskoch.
Taki jednoduchsi mladi si urobia nazor z jefneho filmu, aj starsim sa stavalo, precitali Mnacka Ako chuti moc a mali jasno. No s vekom prisiel komplexnejsi obrazok o dejinnych suvislostiach. Napr. ten, ze keby sem nevtrhli ukrajinci(v Kremli boli v pomere 4:3 k rusom) mlr, plr, ddr, blr-myslim, ze Caucesku odmietol... tak by sem vtrhlo NSR. Zapad CR bol v obkluceni tankami a cakalo sa, co bude. Mohli sme dopadnut aj ako Vietnam s napalmom🔥

@anonym_3eaacb máš aj bližšie info o obkľúčení Česka? Prečo sem NSR chcela vtrhnúť?

betulinka1
Dnes o 09:15

@anonym_autor tento film je na zamyslenie. Realne sme v tej istej situacii okrem vojny. Obmedzenie slobody slova je aj dnes. Ktory redaktor ide proti prúdu, ten prichadza o pracu. Niekolko redaktorov bolo zbabitych, niektori sa vobec nenasli. Štát kontroluje transakcie, stansakcie firiem podliehajú dani. Cize stat vie, co pride firme na ucet a co firma plati. Komu sa vystavujú faktury bude vediet stat tento rok. Štát a teda vybrane osoby budu vediet vlastne o firmach a fyzických osobách vsetko, co si kto kupuje, co kto predava. S tym suvisi aj kam cestuje ako to zaplatil, kolko zaplatil. A mnoho dalsich znakov ovládania obyvateľov. Ja ked som pozerala tento film, mne bolo smutno. Ze sme vlastne v rovnakej riti aj v roku 2026.