icon

Filmy, ktoré pohladia dušu a inšpirujú

11. júl 2025

Ahojte, poradte mi prosim nejaky film, take pohladenie po dusi. Co mi mozno otvori oci, alebo ma niekam posunie. Prechadzam si teraz naozaj velmi narocnym a temnym obdobim.
Hladam nieco, co mi pomoze z filmov. Nieco na styl Jedz, modli sa a milujem. Len nie Secret a Chatrc. Za pripadne tipy vam dakujem.

Strana
z2
martinmmartin
11. júl 2025

Fantozzi- Malery Pana ucetniho

enmery
Autor odpoveď zmazal
enmery
11. júl 2025
@martinmmartin

@martinmmartin Už si s tým trápny...

ella1234
11. júl 2025

Muz menom Otto

autor
11. júl 2025
@martinmmartin

@martinmmartin zvléknu te jak z cibule... ja jim, ti koukas.. pozri Miso, mozno to tebe pride vtipne, ale ja mam kurva tazke obdobie ( smrt blizkych ludi) cize potrebujem nieco, co ma upokoji, pohladi po dusi a pri com zabudnem na chvilu na svoj zial.

zuzanita1609
11. júl 2025

7 životov,či ako sa to volalo,hral tam Will Smith.

anonym_749b0c
11. júl 2025

Taká letná pohodička, pozeralo sa to veľmi príjemne. Snáď trocha poteší <3

https://www.youtube.com/watch?v=33NHSMQEMB4
larinka552
11. júl 2025

Okuribito (Japonsko, 2008) zo zaciatku posobi rozpacito ale nakonci je pekna myslienka a je to dojimave. Intouchables (2011) Kolja, Želary a ine ceske filmy. A Schindlerov zoznam ale to videl skoro kazdy a je to smutne.

sevrin
11. júl 2025

Pach krve

elz1920
11. júl 2025

Prechádzka v oblakoch. Nothing Hill. Schôdzka naslepo. 4 svadby a 1 pohreb. Posledný Mohykán. Tanec s vlkmi. A mnohé ďalšie z 80.- a 90.-tych rokov. Nemám veľmi rada súčasné (tie zvládam iba krimi a vojnové), ale parádne som si oddýchla pri Kavej (slovenský) a Teambuildingu (česko-slovenský film). Na smútok je super Mamma Mia 1. Pekný film bol ešte Tancuj, Matildo (český).

autor
11. júl 2025
@sevrin

Pach krve

@sevrin horor? Potom co sa bojim vecer sama zaspat? To vazne?

enmery
Autor odpoveď zmazal
katka164
11. júl 2025

@anonym_autor Zápisník jednej lásky(notebook),za mňa krásny film❤️

veselo_neveselo
11. júl 2025

Pozri sa na The Lake House.
Mne ked je smutno, tak rada pozriem aj Harryho Pottera, ta nevinnost a magia a priatelstvo pokope, je naozaj balzam na dusu, a aj sa zasmejem.
Thelma & Louise je vyborny, este Carodenice z Eastwicku.
Pekny je aj The Bucket List, ale ma v sebe (na konci) aj smrt, tak neviem ci ta viac nerozlutosti. Komedia je to ale pekna.
As good as it gets. The devil wears Prada.
Ziadny z nich ta neposunie dalej, ale sprijemnia tazke chvilky urcite.

autor
11. júl 2025
@enmery
Odpoveď bola zmazaná

@enmery začala som sledovať tú divočinu, už asi po 4x v živote, ale tento film nedám z nejakého dôvodu. Všetky ostatné veci som si napísala. Ďakujem.

autor
11. júl 2025
@katka164

@anonym_autor Zápisník jednej lásky(notebook),za mňa krásny film❤️

@katka164 prenádherný film. Naozaj, ale dnes od rána plačem a pritom filme by som už vyplakala aj dušu. Je mi dnes veľmi do plaču.

roxanna
11. júl 2025

Psia duša, Orol Eddie, Všetci sú v pohode, Čo sme komu urobili...a Dirty Dancing, ten môžem vždy už vyše 30 rokov.

jazula
11. júl 2025
@anonym_autor

@katka164 prenádherný film. Naozaj, ale dnes od rána plačem a pritom filme by som už vyplakala aj dušu. Je mi dnes veľmi do plaču.

@anonym_autor Vymenovali ti tu viacero filmov, ktoré sú veľmi silné a také smutné, že počas smútenia by som ich určite nedala…
Za mňa As good as it gets (a vlastne veľa vecí s Nicholsonom), Surferka, The Belier family a strasne milé je Čo sme komu urobili.

katka164
11. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak skús Pretty woman,alebo niečo s JLo

tripetta
11. júl 2025

Mňa vždy pohladí po duši film Pixels perfect. Iba pomyslím na dej filmu a postavy a cítim..., no proste WOW. Je to funny, ale aj dojemné. A ešte mám rád, a za to sa absolútne vôbec nehanbím, animáky. Obzvlášť 1 je pre mňa srdcový - Cesta do fantázie. Strašne ma mrzí, že nie je pokračovanie. Je to japonský animovaný film s krásnymi myšlienkami a ako stvorený pre človeka, čo sa nebojí snívať. Aj "č.9" mám veľmi rád, dystopická rozprávka so silným dejom a myšlienkou.

sovica
11. júl 2025

@jazula Vidíš a na film Tak dobre, ako sa len dá som úplne zabudla. A to je jedným z mojich najobľúbenejších filmov👍😍
https://www.csfd.cz/film/944-lepsi-uz-to-nebude...

agnes28
11. júl 2025

@anonym_autor odporúčam Tajný život Waltera Mittyho

777januska777
11. júl 2025

Ja keď som smutná, tak sa rada vraciam k týmto filmom a vzdy mi zlepsia náladu, ale teda su menej známe:
Nejlepší muži
https://www.csfd.cz/film/384441-nejlepsi-muzi/p...
Nezabudnuteľné prázdniny
https://www.csfd.cz/film/322508-nezapomenutelne...
A samozrejme klasika na ktorej sa smejem vzdy aj ked tie vtipy poznam: Doktor Flaster
https://www.csfd.cz/film/11665-doktor-flastr/pr...

sinnovea1
Autor odpoveď zmazal
sinnovea1
11. júl 2025

@anonym_autor a ešte by som zabudla nemecké romantické komédie ako Na ťahu alebo s Tilom Schweigerom Kohút na víne 1,2, Keinohrhasen,.. ak by si chcela seriál, tak napr. minulé leto dávala RTVS Hotel Portofino (úžasné Taliansko 😍) alebo mrkni Barvy Palerma (tiež z Talianska )

sinnovea1
11. júl 2025

@anonym_autor Dobrý ročník, Navždy mladá, Dámsky klub, Listy pre Júliu, Ako prísť o muža za 10 dní, Sex v meste, Ako uloviť milionára, Čo sme komu urobili 1,2, Alibi na mieru, Ibiza, filmy s Audrey Hepburn ako Prázdniny v Ríme či Raňajky u Tiffanyho

autor
12. júl 2025
@sinnovea1

@anonym_autor Dobrý ročník, Navždy mladá, Dámsky klub, Listy pre Júliu, Ako prísť o muža za 10 dní, Sex v meste, Ako uloviť milionára, Čo sme komu urobili 1,2, Alibi na mieru, Ibiza, filmy s Audrey Hepburn ako Prázdniny v Ríme či Raňajky u Tiffanyho

@sinnovea1 väčšinu z tých filmov poznám. skôr potrebujem niečo, čo ma vnútorne posunie ďalej a pomôže mi. Pred rokmi, keď som zažívala podobnú situáciu mi dal niekto do ruky knihu Alchymista. Veľmi mi pomohla, pochopiť nejaké veci. A teraz by som rada niečo podobné, niečo čo ma pohladí po duši a vnútorne ma posunie ďalej. A to ani jeden z týchto filmov nebude. Lebo ich poznám.

Strana
z2