icon

Filmy, ktoré pohladia dušu a inšpirujú

11. júl 2025

Ahojte, poradte mi prosim nejaky film, take pohladenie po dusi. Co mi mozno otvori oci, alebo ma niekam posunie. Prechadzam si teraz naozaj velmi narocnym a temnym obdobim.
Hladam nieco, co mi pomoze z filmov. Nieco na styl Jedz, modli sa a milujem. Len nie Secret a Chatrc. Za pripadne tipy vam dakujem.

Strana
z2
unicornlady
12. júl 2025

Rozumiem, ako to myslíš, že niečo, čo ťa posunie ďalej. Ale na to sú lepšie knihy. Filmy nemajú až takú kapacitu na to, ak majú mať aj dej atd..
Ale dá sa z veľa filmov, kníh, niečo odniesť. Hoci aj jedna myšlienka.

Na STV 1 teraz chodil seriál Kathe a ja, terapeut so psom. Nebolo to priamo o terapii, skôr rôzni ľudia so svojimi príbehmi, kde on trochu asistoval. Je to v archíve, 10 častí.
https://www.stvr.sk/televizia/archiv/22063/540577

(11. mája išla prvá časť na STV, majú tam písané, že to bude v archíve do 20. júla, tak to ešte stíhaš pozrieť)

Na nete je aj nový český film "Moře na dvoře", konečne niečo pozerateľné, čo Česi natočili. Aj smutné, aj veselé, také rodinné.
https://www.bombuj.si/online-film-more-na-dvore...

sevrin
12. júl 2025
@anonym_autor

@sevrin horor? Potom co sa bojim vecer sama zaspat? To vazne?

@anonym_autor ale prosím ťa, Pach krve nie je žiadny hovor, to je skôr dokument o spolunažívaní zabudnutých komunít v lesoch 😂

sevrin
12. júl 2025
@anonym_autor

@sevrin horor? Potom co sa bojim vecer sama zaspat? To vazne?

@anonym_autor ale prosím ťa, Pach krve nie je žiadny hovor, to je skôr dokument o spolunažívaní zabudnutých komunít v lesoch 😂

viera012345
12. júl 2025

@anonym_autor .... nedokážem to vysvetliť, že prečo, ale "Zelená míľa,,je pre mňa film na smutné dni

90909
12. júl 2025

Moj naj film su Smazene zelene paradajky. Milovana Kathy Bates a jej vyrok "Som prilis stara na to, aby som bola mlada a prilis mlada, aby som bola stara" je asi to, kde sa aktualne nachadzam

oblecenie99
12. júl 2025
@90909

Moj naj film su Smazene zelene paradajky. Milovana Kathy Bates a jej vyrok "Som prilis stara na to, aby som bola mlada a prilis mlada, aby som bola stara" je asi to, kde sa aktualne nachadzam

@90909 Presne tento som išla odporučiť. Ja sa toho filmu nikdy neviem nabažiť. taka chuťovka.
Ja by som ešte poradila Pána prsteňov, ale nie je pre každého.. ja tu triógiu pozerám vždy, keď som smutná, keď mám dobrú náladu, keď potrebujem únik do sveta fantázie. Sú tam veľmi pekne myšlienky a citáty.

Strana
z2