Je Barbie film vhodný pre 5-ročnú?
Ahojte. Boli ste na tomto filme s deťmi? Je to vhodné, 5rokov.
Ďakujem
Bola som na tom s 11-ročnými vnuckami, im sa to veľmi páčilo, ja mám rada náročnejšie filmy, tu boli hlbokomyselne kvaziposolstva o emancipácii, konzume, ženskom svete, ale nemôžem jednoznačne povedať, že to bol úplne zlý film….každopádne je to tohtoročný celosvetový trhák číslo 1🙂 a Chanel robil kostýmy, tie boli nádherne….herci výborní….akurát za mna trosku blbosť, ale tak 5* z 10* by som tomu dala
odporucam si vyskusat spravit svoju verziu barbie na bairbie.me 😀..vyborna zabava
Je tam vraj transgender postava: barbie co je muz... ja by som toto s malou nepozerala
@kiwi3 @dadis Niektore veci do detskeho sveta patria, ine nie. Transgenderizmus nie je tema o ktorej ma vediet 5-rocne dieta. Do 7 rokov si dieta buduje obraz o svete, o sebe, "ja som dobry/a", "svet je dobry a bezpecny" a pod. Patria sem rozpravky, vela nehy a laskavosti, cierno-biele dobro a zlo. Zlozitejsie spolocenske temy patria do neskorsieho veku, ked ich dieta bude vediet spracovat. Az neskor pochopi ze svet nie je cierno-biely. Ak poznate pedagogicke teorie ktore tvrdia nieco ine tak sem s nimi, rada spoznam nieco nove.
@aiana24 ja síce nepoznám žiadne teórie, ale o tomto neviem, čo si mám myslieť. Moja dcera sa presťahovala do Afriky pred 3. narodeninami a dostala tam teda od veku 2 rokov školu života ako je - už vtedy sa naučila, že ine dieta na kraji ulice jej nepodáva ruku, ale pýta niečo na jedenie.. toľko veci, čo nie sú vôbec čiernobiele, čo videla v tom veku do 5 rokov, ani si na všetky nespomeniem. Neuškodilo jej to vôbec. Ma úplnú dôveru v to, že svet je dobre miesto, v ľudí a vo všetko. To je feedback zo všetkých zariadení, kam došla. Ale fakt je, že na filmy ani nechodíme… teda Barbie ani neviem o čom je, ale aspoň som zachytila, že to práve ide 😀
@aiana24 1. ten film nie je pre male deti, ani 5 ani 7 rocne 2. Shreka mozu deti od kolko rokov pozerat? lebo tam bola
https://www.google.com/search?q=shrek+trans&rlz... a nikoho nepoburila...a ked maly clovek taku osobu stretne osobne? Ako ho to ovplyvni? Ved napis ako odbornik v oblasti pedagogiky 😀
@janulik2008 V Čechách si asi nerobili vôbec starosť sa vôbec zaujímať čo je to za film....myslím, že vekové obmedzenie je na mieste. Určite tomu deti ani poriadne nerozumejú. Mnohé ani tie dvanásťročné poriadne ešte nie.
@lauricka nestarám sa ale je to zaujímavé že nedali, aj keď neviem podľa čoho sa to určuje že napríklad u nás je od určitého veku a u nich nie

@elanor asi si nepochopila o čo tam ide. Bola to hlavne politická satira, ale to ti ušlo