icon

Máte nervy na vianočnú reklamu Telekomu?

mius86
5. nov 2023

Je tu ešte niekto, kto ma nervy na tu vianočnú reklamu od Telekomu? To ešte skoro 2 mesiace budeme počúvať spojenie Vianoc so spermiami? Čo to má spoločné s Vianocami? Vie mi to niekto normálne vysvetliť? Ako to môže niekto vymyslieť s pustiť do telky?

beronsche
9. nov 2023

Uputala ma tato diskusia az tak, ze som si vyguglula reklamu.. 😁
No otrasna je... A to mi teda slovo "spermie" absolutne nevadi.. ten koniec je uplne od veci, ked ta babka zacne predslovom, ze mu da najtazsiu otazku... Uplne prirodzene, jedine, zeby nie.. 🤪
Ceska cerzia je o trochu lepsia, koniec mi pride prirodzenejsi.

@viestta nemozem si pomoct, mne to z toho, ako formuloval odpoved proste vyplyva, ze chlapik je gay.

beronsche
9. nov 2023

@lusja117 myslim, ze otazka znie, preco tvojim malym detom od rano do vecera huci telka...

**
Ktora tv stanica to vlastne pusta?

danyelia
9. nov 2023

@viestta Babu nehľadá, lebo je homosexuál, veď je to až okaté 😄 Po strašnej kritike na ich FB stránke sa to snažili vysvetliť, že nemusí ju hľadať aj preto, lebo môže byť práve chúdenec po ťažkom rozchode...a potom sa ho babka opýta, či je šťastný a on povie, že áno 😄 Veď každý je po rozchode vysmiaty jak lečo, jasné. Nevydarená a nedotiahnutá reklama, ktorá im akurát odplašila zákazníkov, rozhádala spoločnosť a danej komunite len ublíži...Ale komu sa páči, v pohodeee, vech si celé Vianoce pospevuje aj s deťmi o ,,utláčaných spermiách v tesných trenkách,, to je také progresívne ale hlavne vianočné 😁🤦🏼‍♀️🎅

moonlight1210
9. nov 2023

@h2 preco gay? Lebo je naznacene, ze si dievca nehlada?

beronsche
9. nov 2023

@moonlight1210 naznacene? Ved to narovinu povie, pardon zanoti...🤪

marse
9. nov 2023

a tie reklamy , kde sú presladené rodinky s deťmi pri stromčeku? ako to maju brať rodiny kde deti nie sú, alebo nemôžu? prečo sa pretlača toto? nie každy potrebuje doma či k šťastiu deti.
Slovensku chýba rešpekt a tolerancia... ale na to žiadna reklama, ani propaganda nepomôže, lebo každý má najlepší patent na život toho druhého.
sám si pomôcť nevie, ale druhým dáva rady o 106.

beronsche
9. nov 2023

Sranda, ako taka blbost ako reklama rozhada spolocnost. Vtipne ale zaroven velmi smutne....

Ale teraz neviem, co ludi hneva viac, ci spermie alebo ze to vyzera, ze chlapik je gay...
Mne sice nevadi ani jedno, ale tu reklamu povazujem za hroznu..

viestta
9. nov 2023

@beronsche kazdy tu reklamu hodnoti akoby to bolo predstavenie Traviaty v opere SND. Kazdy sa zrazu stal odbornikom na scenar, kameru, hudbu, spev... Kazdy je zrazu clenom Akademie umenia a dostal sa do poroty na udelovanie Oskarov...
A pritom ide iba a len o reklamu, ktora ma zaujat, co zaujala. Takze ucel splnila.

beronsche
9. nov 2023

@viestta no to mas pravdu... 🤪

Mna asi najviac prekvapuje, ze ludia stale sleduju stanice, kde ich otravuju reklamy (co sa tam da pozerat?)... v dnesnej dobe moznosti sledovat z archivu bez reklam ci ponuky netflixu, Disney plus a dalsich streamovacich somarin..

moonlight1210
9. nov 2023

@danyelia a keby aj bol gay. V com je vlastne problem?

moonlight1210
9. nov 2023

@beronsche ok. A v com je teda problem? Ze je gay? Iba v tom? Nic viac?

viestta
9. nov 2023

@beronsche ja zas nechapem, preco vobec pozeraju reklamy. Vsak cez reklamu sa da ist vyvesat pradlo, nakrmit umyvacka, spachat hygiena... Tolko uzitocnych veci stiham pocas reklamy, ze TU reklamu som si musela vyhladat na youtube aby som si ju pozrela

moonlight1210
9. nov 2023

Pozrela som si to teda a nechapem ten povyk. Ani ludi, co tam hrdo vypisuju, ze ihned u nich vsetko rusia a prehlasuju sa inde.

A tie spermie su tiez len odrazom realneho problemu spolocnosti. Pomaly kazda patnasta zena beha s muzom do car, lebo maju problem pocat. Pricom problem je aj v muzovi a jeho spermiach. Malo pohyblivych, poskodenych, v nizkom pocte,… Ked sa k tomu prida zena so znizenou plodnostou a schopnostou udrzat embryo (teda potrati vzdy na zaciatku), tak maju na smutok zarobene.

Preco teda neotvorit celkom aktualnu temu a nebavit sa aj o starostlivosti o vlastnu plodnost?

danyelia
9. nov 2023

@moonlight1210 Nie je problém, či je niekto gay alebo nie, ale v násilnom pretláčaní tejto komunity, ktorá na nás vyskakuje všade a aj tolerantným ľuďom to príde už otravné...a aj v tom, že sa to nehodí do vianočnej reklamy, hlavne nie tie ,,utláčané spermie v tesných trenkách,,...Nepáči sa mi, ako podprahovo túto tému vnucujú už aj deťom, ktoré túto reklamu určite pri pozeraní rozprávky zahliadnu. A neviem, prečo nám má nejaký operátor radiť a poučovať nás o tom, o čom sa máme doma rozprávať pri vianočnom stole...Aby sme niekomu nejakou otázkou nebodaj ,,neublížili,, - ( Ako ide škola? Čo máš nové? Ako sa Ti darí v práci?) tak budeme radšej ticho a nebudeme komunikovať vôbec? O čo ide Telecomu v tejto reklame? Akurát sa dobre nabalila na tej reklame...

marse
9. nov 2023

@viestta presne, ked mam niečo rozpozerane a naskočí reklama, už som pri myčke, pračke, a dorabam si veci , reklamu zužitkujem uplne iným spôsobom ...

danyelia
9. nov 2023

@moonlight1210 ...ale prečo musí riešiť plodnosť práve operátor vo vianočnej reklame s LGBTI+ odkazom? 😁

beronsche
9. nov 2023

@moonlight1210 pre mna osobne v nicom.. 🙂

tamina1980
9. nov 2023

u nás ako keby som videla Vianoce u svokrovcov v tejto reklame, furt riešia nepríjemné témy, vtlkajú svoje názory, rozoberajú, čo sa ich netýka, keď som bola mladšia, že či spávame spolu a či beriem antikoncepciu, neskôr, kedy sa vezmeme, potom kedy bude dieťa, potom kedy druhé a pod., prečo nie, či som zdravá a keď som ešte nechcela deti, že nech sa so mnou radšej rozíde... kedy ma v práci povýšia, koľko zarábame, manželovmu bratovi, kedy donesie frajerku, mohol by sa oženiť a pod... tak aj comming out sme zažili, nakoniec je gay, tak chvíľu držali klapačky... no, reklama poukazuje na toleranciu, lebo v mnohých rodinách sa takto bavia a vnucujú svoje idey a mnohým to nie je príjemné, ale nepovedia nič, ako by mali robiť rozbroje najmä počas sviatkov... každý by sa mal uvedomiť, aké otázky sú cez čiaru, ale väčšine to ani nedopne

viestta
9. nov 2023

@danyelia a kto je podla teba opravneny riesit plodnost? Vyrobca sunaru, lebo ked nie su deti nema odbyt? Socialna poistovna, lebo ked nie su deti, nebudu danovi poplatnici, ktori budu prispievat do systemu?

danyelia
9. nov 2023

@viestta Tak v prvom rade to má určite riešiť lekár, gynekológ, kliniky asistovanej reprodukcie, či? 😃

marsmykkok
9. nov 2023

@tamina1980 presne tak to je. Každý rieši sebecky seba, nik nerieši toho človeka čo chce a o tom je reklama a je jedno či je ten chlap hetero, gay, asexual alebo čo. Tak to býva aj v rodinách, otec rieši školu, lebo sa chce chvastať že jeho dieťa je inžinier. Matka chce kočíkovat a chváliť sa tým nech ju vidia kamošky tak potrebuje aby mal človek dieťa. Teta nebola dávno na svadbe a chýba jej to a preto chce, aby človek mal partnera/partnerku a svadbu. Ale čo chce a po čom túži daný človek nezaujima nikoho.

danyelia
9. nov 2023

@tamina1980 Možno stačilo povedať: ,,Nehnevajte sa, ale o tejto téme sa s vami rozprávať nebudem,, alebo ,,Táto téma je mi nepríjemná, nebudeme ju rozoberať,, alebo ,,Nebudeme túto tému riešiť teraz cez sviatky, rozprávajme sa radšej o...,, alebo pri trápnych otázkach by som ich dostala do nepríjemnej situácie aj ja - ,,Áno, t*tkáme s vašim synom 2x za noc a ako to máte vy?,, alebo ,,Plánujeme mať 6 detí a počítame s tým, že nám pomôžete so starostlivosťou o nich,, alebo ,,Zarábame 5 000 € a nevieme čo s peniazmi, koľko presne dostávate dôchodok aj s odmenami vy?,, Alebo ich jednoducho ignorovať a začať rozprávať o úplne inej téme alebo odísť z izby...Veď keď oni sú netaktní, tak to treba vyriešiť ako dospelí ľudia s nimi, no na to asi nepotrebujeme túto smiešnu reklamu. No možno sa otravní vyzvedači, babky a dedkovia spamätajú práve po zhliadnutí tejto ,,poučnej,, reklamy 😁 Ale o tom silne pochybujem...

h2
9. nov 2023

Prepána, ľudia, je úplne jedno, či je, alebo nie je gay (podľa môjho názoru reklama je jednoznačne urobená tak, aby podsúvala informáciu, že je gay, čo je vidieť aj z toho, koľko z nás to takto pochopilo).
Rodina sa stretne na Vianoce, niektorí možno po dlhšom čase (teta, strýko...). Tak čo sa ho majú pýtať? Keď sa ho každý opýta len to, či je šťastný, bude o 10 sekúnd po rozhovore. Čo je zlé na otázke, kedy končí školu? Čo je zlé na otázke, či je sám? Všimli ste si, že teta sa vlastne nepýta, či má dievča? Podľa mňa sú to úplne normálne otázky. Mladý sa tvári, ako strašne trpí a ako ho tie otázky strašne obťažujú. Majú sa pri štedrovečernom stole baviť o počasí, aby sa nikto nikoho nedotkol?

moonlight1210
9. nov 2023

@danyelia preco nasilne? Tak ak su normalne reklamy, co nas v par sekundach prevedu vztahom od stretnutia, cez zasnuby a svadbu a tehotenstvo a porod dvojiciek (tusim to bolo na hypoteku), tak v com je toto ine? Partnerske vztahy ako partnerske vztahy. Pouzite na propagaciu niecoho, s cim sa v zivote stretame. Robi to vela reklam. Ze navazuju svoj produkt na nieco, co je v nasom zivote.

viestta
9. nov 2023

@danyelia ked spermie, tak hadam androlog, ci?
V ziarivych farbach si predstavujem reklamu na andrologicku ambulanciu: Pani, su vase spermie lenive? Pridte k nam, naucime ich sprintovat 😀 Na hektarovej obrazovke sa vysmiate polmetrove spermie zosnimane mikroskopom prehanaju z jedneho rohu obrazovky do druheho, az kym nedobehnu k vajicku v ocakavani... pod tym rytmicka hudba, na zaver zaber z chodby porodnice na vozik plny novorodencov, v pozadi Oda na radost...

h2
9. nov 2023

@viestta Nie som odborník na nič z toho, čo si vymenovala, aby som vedela posúdiť, že ten spev je proste otrasný. Na to človek naozaj nepotrebuje hudobné vzdelanie, stačia uši. Ale bol to zrejme tiež zámer reklamy, ináč by to dali naspievať spevákovi. Takto je to aspoň autentické. Hoci otrasné.

moonlight1210
9. nov 2023

@viestta Odu na radost nie. To je aktualne europska hymna. Zas by to bol odkaz na EU. Dalsi pruser.

h2
9. nov 2023

@viestta Mňa by taká reklama s vysmiatou spermiou ani neprekvapila. Keď môžu na plnú hubu hovoriť o vaginálnej mykóze, tak tam už naozaj až taký rozdiel nevidím.

viestta
9. nov 2023

@h2 co sa tyka spevu, pozeras aj otrasnejsie. Napriklad ta na Schaumu sampon s ryzovou vodou. Ta uz naozaj prerazila dno a źiaden amatersky hudobny kritik o nej nezalozil debatu na MK

viestta
9. nov 2023

@moonlight1210 mas pravdu, ale Proc by chom se netesili by snad aj preslo...