Prečo ľuďom prekáža, že si Rasťo z Ruže zakladá na úplnej rodine?
Vopred informujem, ze si tu nezelam komentare typu, kto moze pozerat taku kravinu a pod. Ked nemate noc zmysluplne k teme, chodte smradit inde :D chcem si tu pokecat so zenami, ktore to pozeraju. Rasto je proste bezpecna vzťahova vazba :D a pre ludi s touto vazbou je prirodzene, ze si zakladaku na harmonii, istote. Tak nechapem, preco sa ludia v komentaroch vyjadrujú, ze u nich macimalne klesol, ked mu je sympaticke ze jeho buduca partnerka bude z uplnej rodiny. Dokonca niektorym vadilo, ze Rasto hlada zenu, ktora mu ukazuje zaujem a ze je divne, ze nerešpektuje ziadne hry :D pride mi, ze je extremne mnozstvo ludi, ktori pochadzaju z toxickeho prostredia a snazia sa presvedcit druhych, ze toto je to správne a normálne. A ked nejaka zena pocjadza z uplnej rodiny a vyrastala v laske, automaticky to beru ako prervarku a falos. Ja som tiez osoba, co je z takej rodiny. Vyrastala som vo velmi laskyplnej rodiny, kde som bola odmala vedena k ucte a tiez nie som vobec vybusny typ. A snazim sa riesit veci diplomaticky. A mam presne taleho isteho manzela. Nemyslím si, ze som kvoli tomu nepouzitelna do života, lebo som neni oslahana traumami :D mala som dva vztahy, jeden 5 rocny a teraz druhy skoncil uz s manzelstvom a myslim si, ze je to prave kvoli tomu, ze som dostala dobry vzor. Preto mi pride divne, ked ludia nechapu, ze Rasto potrebuje vedla seba emocne stalu partnerku a nepotrebuje zenu prevychovavat a dostavat ju z jej traum nepotrebuje
Kde píšem, že som odborníčka, prip., že viem viac ako ty? Kde presne ta zosmiesnujem?
Cituj ma.
To, že píšem, že mudrujes, to sa ťa tak dotklo?
Kde píšem, že som odborníčka, prip., že viem viac ako ty? Kde presne ta zosmiesnujem?
Cituj ma.
To, že píšem, že mudrujes, to sa ťa tak dotklo?
@beronsche lebo uplne zbytočne sa robis dolezita. Ked ti moja diskusia pride ako mudrovanie a sprostosti, tak ju preskoc a chod sa venovat temam, ktore ta obohatia. Ja napriklad venujem svoju pozornosť len veciam, ktore ma zaujimaju a tiez nechodim traposit do diskusii, ze co tu mudrujete a riešite hluposti. To fakt musis mat vkuse to posledne slovo vzdy a vsade? Ja sa na temu vztahovych vazieb zameriavam uz par rokov a ano, viem velmi rychlo vyhodnotit, kto ma aku vztahovu vazbu a vobec to nie je mudrovanie a nie neprecitala som si par riadkov. Existuje mnozstvo knih, kde sa to rozobera,tak prepac, ze sa ma dotkne, ked tu pride osoba, ktora o vztahovych vazbach vie prd makovy a ide ma tu poucat. Ja som absolutne nic zle v tejto diskusii nenapisala a od zaciatku pisem len moj pohlad a ze to nefunguje u každého. Jasne, ze vztahy su rozne, ale nepisem tu nikde nejake vymyslene kraviny, tak nechapem, za co ten hrozny hejt.
Aaa vidim,ze niekomu prepina z ruze🤣asi si sa tm chcela vidiet, videla som 1 den diel, ked si to zapla teens dcerenka, a amen, uz sa uz nas nepozera...a Toto riesit na MK
Som z úplnej rodiny a teda radšej by som si vybrala partnera z neúplnej rodiny, ako takého, ktorý sa každých päť minút oblizuje s inou ženou.
Pre mňa je bezpečnejšou vzťahou väzbou chlap, ktorý je verný a bozkáva sa len so mnou, ako taký, ktorého jazyk je počas jedného dňa v niekolkych ústach. O kadejaké choroby nestojím. Niekedy jeden rodič dokáže vychovať lepšie, ako niekde dvaja.
A tieto novodobé keci kadejakých vzťahových ,,odborníkov, koučov a lektorov" sú mi ukradnuté. Poznám jednu takúto ,,odborníčku" čo ju muž celý život podvádzal a deti má vychované asi ako opice v pralese.
Mne nevadí, že chce ženu z úplnej rodiny. Vadí mi, že strká jazyk každých 5 minut do inej.
Inak autorka,aby si si zgustla aj na mne.
Ja pochádzam z úplnej rodiny,v ktora bola miestami taká toxická,že som z nej vypadla v 15 tich.Dobre vzťahy máme až teraz,keď sme všetci starší a nežijeme spolu.Nasla som si muža,ktory pochádza z najnekompletnejsej rodiny,aká existuje.V živote nemal dvoch rodičov naraz.A obaja sme milujúci partner a vychádzame v úplnej harmónii.Presne vieme,čo sme v tom druhom hľadali a našli.
A sme obaja úplne rovnako dobrí rodičia našim dvom detom
Ja to sledujem. Na ružu som odbornička 🙂 Nepreživam to, len som sa minule vytočila, lebo som si uvedomila že tento celkom sympaticky chlapik, ktory sa schovava za vetu o tradičnej rodine, potrebuje vlastne pri sebe bábiku, bez nazoru... tak asi aj on ma nejake skryte komplexy alebo traumy v sebe, nie?
Ale inak ako Ženich so svojimi hodnotami je cely na smiech. Po na pohlad dobrom rande s jednou sa vzapätí olizuje s druhou. Na otazku zočivoči, či vidi nejake minusy na Rebeke, nie je schopny naformulovat odpoved.
Uplna rodina nie je zaruka, že všetko, čo v nej prebieha je spravne. Anička mi pripada ako helikopterove dieťa,mladá žena, ktora je mimo reality a myslí si že všetKo sa toči okolo jej KRÁSY, a otazka Rebeky, či rodičia ju prišli odovzdať mužovi, ktory bude pokračovať namiesto nich v ich bezmedznom obdive a podpore, bola uplne adekvatna. Anička je prospecharka a herečka. Zaujimave bolo, že ked si našla partiu, tak poza chrbat mala aj ona presne take štiplave komentare, ako hociktora ina....
Ak by mala vyhrat učastnička, ktora nikoho nehejtovala, tak to jeKarolina, lebo Berenika uz je doma. Aj sa mi zdá dospelejšia. U nej sa mi zdali aj rodinne vztahy realnejšie.
Celkovo som chcela len tolko, že Rasťovi prajem Aničku, minimalne na 3 roky, nech si užije chutnučke dieťa z kompletnej rodiny.
Necitala som diskusiu. Ľuďom to vadí podľa mňa primárne preto, lebo človek nemôže za to, z akej rodiny pochádza (a že sa vzťah jeho rodičom rozpadol).
Zároveň som však cítila závisť zo strany Lujzy, Timey, Rebeky, keď videli, aký silný vzťah majú iné dievčatá s rodičmi. Snažili sa to zhodiť, akoby bolo “choré”, keď sú rodičia na svoje dieťa pyšní a podporujú ho za každú cenu. Tam bolo veľmi cítiť, že sú vnútorne zranené kvôli tomu, že im sa takého vzťahu nedostalo. S komentujucimi na IG postoch je to podľa mňa rovnako 🤷♀️
Nacitat si psychlogicke studie, a potom to ist uplatnovat na show, kde zamerne ucastnikov tlacia kazdeho do nejakej pozy a divakovi prezentuju zostrih tak, aby vytvorili kontroverzie (btw. toto robia vsade, v kazdej jednej show, este aj v Talente, Superstar a pod.), …
Autorka by v prvom rade mohla tie tony nacitanej psychologickej literatury uplatnit najprv na seba.

Autorka - nuž evidentne si si načítala niečo o vzťahových vazbach a teraz to pchas kade tade a rozoberas z úplne zlej strany..
Psychologicky tu hodnotis účastníkov reality show a úplne zabudas, že je to show, kde sa tak nejak očakáva, že to nebudú úplne ok vyrovnaní ľudia. Prip.su to ľudia so skrytou agendou.
Plus zabudas, že je úplnou podstatou takýchto show sa dať do vybranej pózy.
Ešte aj celý koncept je predsa taký, aby vytvoril na účastníkov neprimeraný tlak. Prečo? Lebo sledovanosť.
Hodnotis ich na základe nejakých nastrihanych ukážok, kde sú účelovo vybrané časti, zaujímavé pre diváka.
Mudrujes o bezpečných vzťahových vazbach s nadväznosti na internetové hejty a úplne ti uniká, aká vzorka nevhodné komentuje na soc.sietach. Tu vôbec nejde o to, že ludia bez bezpečnej vzťahovej väzby normalizuju nefunkčné vzťahy a ďalšie taranice, tu ide len o to, že skupina hejterov si nájde akúkoľvek zámienku na nevhodné komentáre. Akúkoľvek.
Skús si o tomto psychologickom jave načítať a potom sa nad tým môžeš zamýšľať.
@beronsche a ty si nejaka odbornicka do psychologie? Ked sa nadnasas, ze vies viac, ako ja? Ja som tu narozdiel od teba dala fakty, co sa tyka vztahovych vazieb a nie nejake taraniny. Moesto tych slohoviek na zosmiesnovanie mojej osoby, si mohla dat nejaky zaujimavy dotaz na danu problematiku. Ale to uz by nebolo take pre teba, ze?🙂