Recenzia filmu Substancia: Sci-fi horor plný napätia
V sobotu večer nebolo do čoho pichnúť, tak som dal priestor ďalšiemu sci-fi hororu (to som vtedy, ale ešte netušil) - Substancia.
Film začína jednoduchou béčkovou zápletkou, keď starnúca televízna hviezda Elisabeth Sparkle je napriek úspechom vyhodená z televízie. Klasický príklad vekovej diskriminácie. No a starnúcu hviezdu nehrá nikto iný než 60 ročná Demi Moore. A to že táto vegánka je vo svojom veku neskutočne sexi máte možnosť posúdiť, pretože vo svojej úlohe nedokáže vôbec nič skryť. Hrá totiž viac nahá než oblečená...
Ako to už býva, príde tajomná obálka a v nej návod ako získať svoju krásu späť. Lenže ako všetko má to svoje ale v podobe rovnováhy energie starého a nového tela.
Jej protivníčkou sa stáva ona sama. Teda jej mladšie ja - Sue, ktoré je děsně sexi a děsně bezohľadné. V tejto úlohe neskutočne exceluje krásna Margaret Qualley. (ďakujeme Quentin, že si jej dal šancu a objavil jej herecký talent a neobvyklú krásu).
Každá zo žien si môže užívať len 7 dní a potom musí nastať výmena. Určite ste zvedaví čo by sa stalo, ak by sa tento čas nedodržal... no a o tom je tento film, ktorý z banálnej béčkovéj drámy plnej rozkošných prdeliek plynule prechádza v nefalšovaný body horor.
Až po filme som zistil, že to malo plné 2 hodiny a 20 minút, no neskutočne rýchle mi to ubehlo. Doporučujem každému chlapovi a každej žene, pretože sa ihneď prihlásia na cvičenie a stanú sa z nich vegáni. 🙂
P.S. Slabšie povahy nech film ukončia pri druhom podaní substancie, pretože v návode bolo jasne uvedené - Substanciu je možné použiť len RAZ a zbytok vyhodiť!
masaker film, skoda toho primitívneho konca, pokazili to uplne, zabery masaker, mala som miestami co robit, aby som si nezakryvala oci
čo je to body horor
Námet bol výborný vo svojej originalite, spracovanie v podstate tiež ... až do toho smiešneho záverečnej časti, kedy sa to preklopilo žánrovo do nejakej bizarnej parodickej komédie, ktorý u mňa stiahol hodnotenie z 10/10 na 0. Ale inak nič hrôzostrašné som v celom filme absolútne nevidela, najnechutnejšie mi prišli zábery na toho jej šéfa na začiatku pri jedení 😀
Ďakujem za recenziu aspoň viem prečo si to nemám púšťať ani pod vplyvom.
mne s afilm celkom pacil, aj ta myslienka, ale ta posledna polhodina sa utrhla viac, ako novorocny prejav andrea danka..
@crazy_cat_lady kapitán je horor sám o sebe 😁
Keby som to vypla vtedy ako ju Sue dorazila na tom sklenenom stole povedala by som wau psychologicke zaujimave.. ale posledna polhodina bola cista katastrofa nie preto ze by mi vadila ta krv alebo pohlad na zmutovanu lepsiu verziu lepsej verzie ale dali sa z toho vyzmychat viac.tajne som dufala ze sa to otoci a elisabeth zacne vyciciavat Sue.no nie lepsie bolo zakoncit to totalne blbym rychlym hnusnym koncom.a posledny zaber na hviezdicke slavy no smiala som sa este 10 minut.. a to som sa na ten film ozaj tesila.. velka skoda..