Recenzie na film Duchoň
Ahojte, ktora ste uz videla film a co si o nom myslite? Ja som popravde sklamana, nic tam o nom nejake nove nebolo, iba vyzdvihnute ako vela pil a ze bol akokeby velmi jednoduchy. A mozno aj taky bol,ale mohlo sa to nejak inak spravit. Som ovplyvnena, pochadzam z Jelenca a tam si ho pametaju inak,tak som to trochu ocakavala aj vo filme.
Ano, ten film je prepadák, úplne vyhodené peniaze. Dalo sa to tak krasne spracovat, ale tak sám režisér sa vyjadril, že Duchoňa ako speváka nemal rad, tak tak to aj vyzeralo.
Mne sa páčil aj som si na konci poplakala škoda ho mohol ešte žiť 😨
Film je dobrý, nie je tam žiadne vyzdvihnutie jeho alkoholizmu. Bola to realita. Takisto je tam vidieť jeho prácu, snahu, dobrosrdecnost, lásku i jeho hlas. Hm, akoby bol jednoduchý. No možno trochu, ale ved nemal školu, nedokončil ani strednu, aj ked často inteligencia od vzdelania nezávisí, lenže predsa človek vzdelaním získa istý rozhľad. Jeho ne/vzťah k režimu bol aký bol. Prednejšie mu bol asi spev ako to, co spieva. Ale nič to nemení na tom, ze to zaspieval úžasne. Film poukázal nielen na jeho negatíva, ako to niektorí píšu, ale aj na jeho pozitíva. Len sa asi treba dobre pozerať, vnímať a rozmýšľať😊. Určite si ho ešte pozriem druhý aj tretíkrát.
@anonym_autor to je dan za slavu. Je velmi malo ludi, ktori boli na vyslni a nepodlahli alkoholu alebo drogam.
@anonym_autor ja myslím, že film je dobrý hlavne pre ľudí, ktorí ho nepoznali. Taky priemer proste. Hlavný predstaviteľ každopádne úžasný. Ja od dectva o Duchoňovi počúvam ako by sa rozdal, aký bol kamarát, citlivý človek, ako všetko čo dostal rozdával a s každým sa vedel pekne úctivo rozprávať. Vo filme ukázali skôr že si požičiaval peniaze a pod. To koľko rozdával tam vôbec nebolo. Ukázali aký bol grant tým, že zaplatil rundu v krčme? Môj otec vždy hovoril, že keď Karolko vošiel hocikam, akoby slnko vstúpilo, taky bol dobrý a pozitívny človek ❤️ áno, pil, skoro všetci pili, ale on mal už predtým chorú pečeň, pomocí sa mu nedostalo. Ale každý mu rád nalieval a potom sa chválil, že pil s Duchoňom! Ľudia čo si ho pamätali vymrú a ti ostatni si urobia obraz podľa filmu, proste opilec s depkami a krásnym hlasom? Smutne
@anonym_autor ja myslím, že film je dobrý hlavne pre ľudí, ktorí ho nepoznali. Taky priemer proste. Hlavný predstaviteľ každopádne úžasný. Ja od dectva o Duchoňovi počúvam ako by sa rozdal, aký bol kamarát, citlivý človek, ako všetko čo dostal rozdával a s každým sa vedel pekne úctivo rozprávať. Vo filme ukázali skôr že si požičiaval peniaze a pod. To koľko rozdával tam vôbec nebolo. Ukázali aký bol grant tým, že zaplatil rundu v krčme? Môj otec vždy hovoril, že keď Karolko vošiel hocikam, akoby slnko vstúpilo, taky bol dobrý a pozitívny človek ❤️ áno, pil, skoro všetci pili, ale on mal už predtým chorú pečeň, pomocí sa mu nedostalo. Ale každý mu rád nalieval a potom sa chválil, že pil s Duchoňom! Ľudia čo si ho pamätali vymrú a ti ostatni si urobia obraz podľa filmu, proste opilec s depkami a krásnym hlasom? Smutne
@mamutka taka bola doba, pilo sa vsade, fajcilo sa vsade. Odvdacovalo sa s alkoholom, dakovalo sa s alkoholom, smutilo sa s alkoholom. Fajcili ucitelia v skole, v praci sa fajcilo. Tak to bolo
@mamutka no minule tu pisala jedna zienka,myslim,ze jej rodicia zili v susedstve duchona,snad sa nemylim a teda ona pisala aj ine veci o nom...nie vsetko pekne bolo
@mamutka presne aj ja si to myslím a ešte mi vadilo keď som počúvala diskusie s tvorcami ze sa prispôsobil režimu a nebojoval ze nemal svoj názor ja neviem co by mu to pomohlo. Aj Lasica a Satinsky podpísali antichartu, lebo inak by si ani neskrtli. Celý ten film je zvláštny ani muzikál ani životopisný, ako keby niekomu vadilo ze sa dneska hrajú jeho pesničky. Komu sa tým ubližuje. Ale zas by sa mi nepáčilo keby z neho spravili boha. Mohli ake viacej o žene jeho, ako nahral pre ňu pesničku trebárs. Jeho druhu ženu ani nespomenuli. Marcela Laiferova viac krát povedala ze boli najlepší kamaráti a tiež tam nebola, naozaj je ten film je iba o tom ze bol alkoholik.
@mamutka presne aj ja si to myslím a ešte mi vadilo keď som počúvala diskusie s tvorcami ze sa prispôsobil režimu a nebojoval ze nemal svoj názor ja neviem co by mu to pomohlo. Aj Lasica a Satinsky podpísali antichartu, lebo inak by si ani neskrtli. Celý ten film je zvláštny ani muzikál ani životopisný, ako keby niekomu vadilo ze sa dneska hrajú jeho pesničky. Komu sa tým ubližuje. Ale zas by sa mi nepáčilo keby z neho spravili boha. Mohli ake viacej o žene jeho, ako nahral pre ňu pesničku trebárs. Jeho druhu ženu ani nespomenuli. Marcela Laiferova viac krát povedala ze boli najlepší kamaráti a tiež tam nebola, naozaj je ten film je iba o tom ze bol alkoholik.
@anonym_autor nevymyslaj. Vobec to nebolo len o alkohole
@anonym_autor Sklamaná. Nakoľko som prečítala aj počula o ňom tohto dosť. Dokonca z rozprávania od tých čo ho poznali osobne. Opisovali ho ako milého, dobrosrdecneho človeka, ktorý by sa pre druhých rozdal.
Žiaľ vo filme som to zachytila len v začiatkoch.Skor ho vykreslili ako kšeftára.
Nevadilo mi,že s neho urobili alkoholika. On ním bol. Žil život bohéma ,nezvládol slávu,dobu,rodinu a hlavne seba samého. Bol neskutočne talentovaný a jeho piesne budú stále živé.
Bol to smutný film ,ale páčilo sa mi herecké obsadenie a tak ako mladý zahral Duchoňa, klobúk dole.
Mne sa film páčil aj keď som čakala od toho viac.
Nádherný hlas, pesničky. Určite zoberiem aj mamu.
Film je jedno velke sklamanie, ale co mozeme cakat od Bebjaka, ktory Duchona vlastne ani rad nemal, ako sa niekde v rozhovore vyjadril. O co mu vlastne islo, ze ho v takomto svetle vykreslil, sa uz asi nedozvieme. Ti, ktori ho nepoznaju, si ho zapamataju len ako ozrana. Mam pocit, ze toto je aktualne asi najdiskutovanejsi film, velmi vela nazorov som citala, ale vsetci ti, ktori ho osobne poznali sa zhodli na tom, ze to bol dobrosrdecny clovek s velkym srdcom, charizmou, a neskutocnym talentom. Aj ked alkohol mal velmi rad, to vsetci vieme, nikto sa o nom nevyjadroval nijako negativne az pohorsene ako o ozranovi. Lebo viac ako tych zlych stranok, mal praveze tych dobrych, ktore by si mali ludia pamatat a dozvediet sa o nich. Zial, vo filme sa na ne akosi (schvalne) pozabudlo.
Film je jedno velke sklamanie, ale co mozeme cakat od Bebjaka, ktory Duchona vlastne ani rad nemal, ako sa niekde v rozhovore vyjadril. O co mu vlastne islo, ze ho v takomto svetle vykreslil, sa uz asi nedozvieme. Ti, ktori ho nepoznaju, si ho zapamataju len ako ozrana. Mam pocit, ze toto je aktualne asi najdiskutovanejsi film, velmi vela nazorov som citala, ale vsetci ti, ktori ho osobne poznali sa zhodli na tom, ze to bol dobrosrdecny clovek s velkym srdcom, charizmou, a neskutocnym talentom. Aj ked alkohol mal velmi rad, to vsetci vieme, nikto sa o nom nevyjadroval nijako negativne az pohorsene ako o ozranovi. Lebo viac ako tych zlych stranok, mal praveze tych dobrych, ktore by si mali ludia pamatat a dozvediet sa o nich. Zial, vo filme sa na ne akosi (schvalne) pozabudlo.
@janci27 ja som duchona nepoznala,poznala som piesne a vedela,ze sa upil k smrti. Film vo mne nezanechal nejaky zly pocit/nazor na neho. Skor mi ho bolo luto. Takze nesuhlasim,ze ho vykreslili ako zleho a iba ozrana....
@janci27 ja som duchona nepoznala,poznala som piesne a vedela,ze sa upil k smrti. Film vo mne nezanechal nejaky zly pocit/nazor na neho. Skor mi ho bolo luto. Takze nesuhlasim,ze ho vykreslili ako zleho a iba ozrana....
@petulda333 ja tiez nesuhlasim s tym, ze ho vykreslili ako ozrana. Jednoducho ukazali realitu. Pil? No tak pil, taky bol, vtedy sa vela pilo a pitie bolo tolerovane.
Ja som tiez nikdy nebola nejakym jeho fanusikom, mne pripadalo, ze to bol zabudnuty spevak, akurat Desmod po prespievani V dolinach mu prinavratil slavu.
a mne sa film veľmi páčil. Niektoré scény boli poetické a skvele nasnímané. Vzťah so ženou zachytený tak ako naozaj bol, Karol bol extrémne žiarlivý. Obetovala mu veľa a keď už bol konečne doma tak pil ako jeho otec. Okolie ho mohlo poznať ako slniečko a veľkorysého človeka ale čo sa dialo za stenami bytu či štúdia už nevideli. Netreba mať ružové okuliare, úcta voči nemu stále je, len sa podal obraz o ňom bez príkras. Ja som si z filmu odniesla, že to bol talentovaný rozpoltený človek, čo na jednu stranu chcel dať rodine a priateľom veľa, chcel byť miláčikom ľudu a na stranu druhú ho chytila bohémska vlna a strhli ho jeho vlastní démoni. Oceňujem hlavného herca, zvládol to bravúrne. Koniec bol urobený skvele, rozplakal ma. Za mňa sa film podaril.
Ano, aj mne 2 babky,( ktore ho dobre poznali) popri brigade na druzstve v jelenci o nom rozpravali. Ze bol velmi zabavny a celkovo fajn clovek.

Ja nemam ten dojem. Mne sa film pacil a velmi. Uprimne,vedela som,ze pije a myslela si,ze je obycajny ozran. Prave vdaka filmu mi ho prislo aj luto. Bojoval s niecim a liecil to alkoholom. Hudbu aj rodinu miloval,bol dotlaceny do veci ktore ani nechcel,ze nerozumel niecomu?! No a? Taka bola doba. Nic hrozne o nom nebolo,teda,zeby mi to zhorsilo obraz o nom