Máte nervy na vianočnú reklamu Telekomu?
Je tu ešte niekto, kto ma nervy na tu vianočnú reklamu od Telekomu? To ešte skoro 2 mesiace budeme počúvať spojenie Vianoc so spermiami? Čo to má spoločné s Vianocami? Vie mi to niekto normálne vysvetliť? Ako to môže niekto vymyslieť s pustiť do telky?
@juliacenc je rozdiel povedať svoj názor normálne a rozdiel povedať to takto vulgárne ako to robia tieto dve a im podobné osoby.... Ozaj je potrebné takto vulgárne sa vyjadrovať? Dehonestovat niekoho nevhodnými výrazmi len preto,že nie je podľa nášho gusta? Či vy sa takto na verejnosti vyjadrujete k iným ľuďom? Nesadne vám tak poviete že je chorý,zvrátený? Lebo ak poviete iba že vám sa to nepáči a nie ste s tým stotožnená - to sa dá akceptovať ako iný názor. Ak však sa vyjadrujete ako tieto dve tak nie,to akceptovateľné nie je. Ak by som sa ja tuná takto vyjadrovala k niekoho viere isto by ste to už brali ako útok a nie ako názor. Či sa mýlim?
@juliacenc liberal toleruje skoro vsetko. Netoleruje dehonastaciu cloveka za veci, ktore nie su dosledkom jeho rozhodnutia. Tak ako nedehonestujeme cloveka, ktory nosi okuliare, je plesaty, ma jednu nohu kratsiu, trpi svhizofreniou... Rovnako by nemal byt nikto ponizovany, urazany, prenasledovan, stigmatizovany, vyclenovany na okraj spolocnosti len preto, ze sa narodil s inou sexualnou orientaciou. Homofobia nie je nazor, to je postoj, ktory ma podstatu v strachu a v nenavisti, ktoru k inakosti clovek prechovava.
@mizoko potom este operuju aj tym, ze to bola kedysi diagnoza a aj sa "liecila". Pokrok vo vede a medicine im nehovori nicovate nic. Veda a medicina dokazali, ze homosexual ziadnu specialnu liecbu ani starostlivost nepotrebuje. Staci aby ho ludia prijali takeho aky je, nechali zit ako on chce a milovat toho koho on chce.
@viestta ano ano pekne si to vysvetlila. A potvrdila, ze liberal respektuje len to co chce respektovat a pekne si aj vysvetli preco je opacny nazor zly a nema byt respektovany. A iba chcem podoktnut, ze komentar aom nepridala na zaklade debaty ktora tu vznikla o tom ze gejovia su zlo. To nie je moj nazor, cisto iba narazam na pokrytectvo liberalizmu
@anastazia333 ja nenarazam na homofobiu iba na liberalizmus
@juliacenc to môžem ja takto zovšeobecniť že konzervatívci sa vyjadrujú k iným názorom dehonestujuco a vulgárne a prijímajú len to čo sa im hodí. Nie je to síce pravda ale keď už takto zovseobecnujeme liberalizmus podla osobného názoru pár ľudí tak môžme takto zovšeobecniť aj konzervativizmus.
@juliacenc reagujes na to vyjadrenie, ze homosexualita je choroba?
Tak hadam, ak je to nazor, ktory vyslovene ublizuje urcitej skupine ludi na zaklade niecoho, co je prirodzene a co si oni nevybrali, nie je spravne ho respektovat. Ved je to proti vsetkym moralnym zasadam.
Touto logikou pomyleneho respektu by sme predsa museli respektovat nazor vrahovov, ze je v poriadku niekoho zabit, nazor rasistov, ze clovek s inou farbou koze je menejcenny atd. Atd. Prikladov je nespocetne mnozstvo..
Tak hadam, sme ako spolocnosti uz trochu pokrocili, aby sme toto vedeli rozlisit.
A nema to s liberalizmom nic spolocne.
@juliacenc ja narazam na to, ze ako liberal nemozem akceptovat ak niekto ma dehonestujuci nazor, komentar na akehokolvek jednotlivca. Je jedno ci je to homosexual, migrant, osadnik alebo upratovacka. Nebudem nikoho odsudzovat za jeho svetonazor, vierovyznanie, vkus, farbu pleti, velkost topanky... Dehonestacia jednotlivca je cesta pre mna nepripustna.
@viestta no ale prav ze, ty ako liberal mas akceptovat kazdy nazor aj dehonestujuci, aj ked s nim nesuhlasis a je ti proti srdci. Proste musis akceptovat, ze niekto taky nazor ma a ma pravo ho vyjadrit. O tom predsa je ten slobodomyslienkarsky liberalizmus kt nezakazuje nic a nikomu
@viestta Liberalizmus je: a) všeobecne: zhovievavosť, zmierlivosť, tolerancia voči iným názorom či ideológiám; b) sústava politických a/alebo ekonomických a/alebo spoločenských názorov snažiacich sa presadiť slobodu a práva jednotlivca a často aj myšlienku (spoločenského, ekonomického, kultúrneho a pod.) hovori google. Vsimni si tu vetu ze : tolerancia voci inym nazorom
reklama splnila ucel🤣 telku mame odpojenu asi 3/4roka aktualne, a je to to najlepsie, co sme urobili, ale tuto reklamu som si teda nasla na youtube a pozrela som si nu, aj ked tv absolutne nesledujem 🤣
tak ci tak, najlepsie reklamy mal podla mna orange, aj to uz par rokov dozadu - s tymi psikmi, ze “neprehovorili ste ich, tak si ich preneste” alebo ta baba a chalan v metre,.. to mal orange fakt peckove
reklamy.
potom to s reklamami a napadmi islo dole vodou aj s nimi a s tv vysielanim posledne roky celkovo

@juliacen Lenže homofobia nie je názor … preto sa netoleruje ako akákoľvek nenávisť … To je ten zásadný rozdiel , ktory asi nechápete …