Výhody Netflixu: Prečo je taký populárny?
Čo je na tom netflixe prosím vás také super že ho viacerí kupujete a nestačí vám tv program?
Tiež by ma zaujímalo, ako si túto službu inštalujete a platíte? Sú seriály na netflixe naozaj tak dobré (lepšie ako v tv)? Čo sa týka jazykov, v akých jazykoch seriály sú?
Prepáčte mi prosím za otázku, možno primitívnu pre niekoho, ale roky nič iné nepočúvam, len o netflixe a tv ani moc nepozerám a už mi to vŕta v hlave či sa netflix oplatí aspoň vzhliadnuť na chvíľu?
Klasicky tv program nemáme už roky. Používame Netflix, Youtube Premium, Voyo a vždy je čo pozrieť. Samozrejme že sa to oplatí, aj keby iba kvoli reklamam.
Keďže píšeš, či nestačí klasický tv program a sama priznávaš, že o tom veľa nevieš, tak ti napíšem informáciu, ktorá je pre mnohých samozrejmá, ale neviem, či aj pre teba - tieto služby nemajú žiaden program, je to databáza filmov a seriálov, z ktorých si môžeš kedykoľvek vybrať to, čo chceš práve v danej chvíli sledovať. Tu leží zásadná odlišnosť od klasickej tv.
Klasicku telku ani nemame.
Sú na netflixe aj správy? Zo zahraničia aj z SK? Slovenské programy?
A to ti je na čo? Veď správ je plný internet, či potrebuješ vidieť v televíznych novinách reportáž o tom, ako zachránili kuriatka z jarku?
Klasickú telku roky nemáme, pre mňa je to mŕtve médium plné odpadu prekladaného reklamami, ktoré je už v dobe internetu nadbytočné. Rada si sama vyberám čo a kedy si pozriem, preto preferujem streamovacie služby. Alebo staré, dobré pirátenie :D
Nie je tam žiadna spravodajská relácia. Žiadne športové prenosy.
Aké slovenské programy? Tie somariny typu farma a pod? Nie, ani nič také tam nie je..
Ako už odznelo, je to v podstate "len" databáza filmov, seriálov a dokumentárnych filmov.
Nemam uz ani Netflix. Na sledovanie serialov a filmov pouzivam Kodi, ale mam tak malo casu, ze naposledy som nieco pozerala snad pocas Velkej noci. Skor pozeram videa na Youtube, aj to velmi malo, ale napr. pri cestovani alebo cakani u lekara si pozriem nieco, co je kratsie ako film alebo serial. Na YT sa da predplatit premium ucet, ten je bez reklam a da sa pozerat video aj v rezime offline.
Na netflixe sledujem 90% dokumenty pri ktorych ani nedycham .. clovek by neveril ake pripady sa deju vo svete 😱.
Slovenske serialy neznasam a film v tv pozriem tak raz do tyzdna v archive bez reklamy
My si netflix platime kvoli tomu, ze:
- pozerame bez reklam
- ja ocenujem filmy aj v inych jazykoch
- pozerame kedy chceme, nie sme tie typy, ze prisposobime cely vecer tomu, ze o osmej je dobry film
...pravdupovediac ale i tam vnimam ako velmi klesa kvalita ponuky, ked si chceme pozriet nieco spolu s dcerami (11 a 13) a v SK / CZ jazyku (manzel nevie ziadny jazyk), tak uz nemame co... A to mame netflix len cca. rok a spolocny TV vecer 1x do tyzdna... Z kreslenych rozpravok uz vyrastli a akonahle si das vekovu kategoriu 13+, dobrych 80 % sa toci okolo sexu a narazok nan a o nadavkach ako z dedinskej krcmy ani nehovorim. Chciet film, co by v nas zarezonoval (ako napriklad film V hlave, co teraz bezi v kinach... Ten je fakt pre celu rodinu), pripadne nam nieco dal, je uz pomaly nemozne... Za mna by sme mohli predplatne uz kludne aj zrusit.
Tak my napr. čakáme na koniec viazanosti a tv rušíme, nič tam nejde a keď už predsa, tak film ktorý má 1hod 30min trva 3hodiny minimálne kvôli reklamám + dookola to isté a tie slovenské seriály, reality show sa nedajú pozerať... Nainštalovaných v tv máme viac streamovacích služieb a predplácame, vždy jednu na mesiac, ktorá nám aktuálne najviac vyhovuje.... čo sa týka jazyku, netflix nie všetko má
dabing cz, skôr tak na polovicu, ale zasa veľký výber. Max ten má hádam na všetkom dabing cz a slušný výber, no nie až taký asi ako netflix. Apple TV+ tam sa niečo hádam nájde, ale my sme nenašli nič čo by nás bavilo a malo aj cz
dabing zároveň. SkyShowtime tam nám prišiel slabý obsah, ale dabingovo fajn. Zatiaľ sme iné asi nemali a samozrejme to je len čisto môj pohľad, každý má iný treba pokúšať 🙂
Ale mám aj (-) . 🤪
Mne na netflixe trochu vadí, že v ich produkcii je trendom politicky korektne obsadenie, čiže všetky rasy a sex.orientacie. Vo všeobecnosti mi to absolútne nevadí, ale v niektorých ich filmoch je to také nasilu.
Napr. v brigertons - odohráva sa to v regentskej ére, ale medzi vysokou slachtou sú černosi, indovia atď. Áno, je to fikcia, ale pôsobí to trochu zvláštne.
Alebo jurský park kriedovy kemp ( animák), kde sa to celé točí okolo 6 teenegerov, ktorí ostali sami na ostrove a z 3 dievčenskych postav sú 2 lesbicky.. pricom cela love story dejová línia je tak trochu navyše..
Prepac, ale trochu si mimo.
@beronsche ano! A to ja som volnomyslenkarsky liberal. Ale aj mne to vadi.
Určite sa oplatí na Netflixe je kopu filmov a ešte viac dobrých seriálov. My mimo Netflixu máme HBO, Disney, SkyShowtime. Normálnu telku pozerám minimálne (vôbec).
Ešte si zvyknem platiť Voyo ak zrovna dávajú seriál ktorý aktívne pozerám.
:D
A ako kde a za akú cenu si môžem netflix nainštalovať do tv? Platí sa kartou či prevodom?
Ja mam napríklad HBO Max, Netflix a chvilku som mala aj Disney. Televíziu nemáme, nepotrebujem ju, keďže všetko čo má zaujíma mam na netflixe, navyše ho mam zadarmo v O2 paušále. Takže nie nestačila by mi telka, keďže podľa programu dávajú stále to isté dookola a žiadne filmy
Bežná telka s programami stratila absolútne význam. Nič v nej poriadne nejde, filmy a seriály sa opakujú naprieč všetkými TV programami nehovoriac o množstve a dĺžke reklám. Fungujeme už len na týchto predplatených službách a TV programy sme zrušili. Koniec koncov netflix vychádza +/- rovnako ako základný balík programov od poskytovateľa.
@diewcatqoo koľko to stojí prosím ťa? Netflix ms nezaujal, nemám ani čas sledovať ho.
@cookie29 Tak potom pouzi VPN - cez nu ti to pojde, napriklad:
https://nordvpn.com/special/vpn-for-stream/?utm...
Klasickú tv mam pocit ani nezapiname. Muž si nedá povedať a stále platí ten najväčší balík na satelite a nikto to nepozera. Netflix mame a sú tam filmy, novinky, seriály, dokumenty od výmyslu sveta. Za 10 eur mesačne není o com. Výhoda je ze sa da predplatné stopnúť. Teraz cez leto keď sme po dovolenkách a stále odcestovani mi nebezi. Zapnem to zas od októbra, keď budeme viac doma.
@hiro a ako sa ku kodi dostanem?
Včera som si predplatila teda netflix a vybehol na mňa hneď ten film s Natáliou Germany. No otras, budem to mať do konca života pred očami ako jeden humus a to som prosím pekne pretáčala a len som to rýchlo zbehla.

Netflix je ako kino. Len s tým rozdielom že pozeráš čo chceš kedy chceš. Máš tam všetko možné od seriálov, rozprávky, dokumentárne filmy. Nové, staršie.
Bežne TV stanice veď to sa nedá pozerať. Staré stále sa opakujúce seriály, filmy, kopec reklám. Strata času.