icon

2.pilier - neodhlásenie sa po nástupe do práce

julka188
10. feb 2018

Viete mi niekto poradit? Do juna poberam rodicovsky prispevok, no od septembra 2017 som nastupila do pracu, na zaklade info od nasej uctovnicky, ze na socialke je vsetko vybavene, som to neriesila, pricom dnes uz viem, ze hoci ma ona prihlasila na dochdokove poistenie ako zamestnanca, ja som sa mala este odhlasit. To som spravila az teraz pred tyzdnom, ked som si na vypise z DDS vsimla, ze mam dvakrat platene poistenie za tie mesiace. Dnes som nieco zachytila v radiu, ze ma s tym socialna poistovna problem, uz nieco menili a teraz zistuju, kolko nas takych bolo. Nezachytila som ale ci je potrebne tie peniaze vratit ci aky je dalsi postup. Viete mi niekto poradit. Na urade mi k tomu vobec nic nepovedala, len som vyplnila odhlasku so spatnym datumom. Ale teraz neviem, co dalej, budu tie peniaze vymahat odo mna, hoci realne ich ma DDS?
Dakujem za kazdu radu!

nikuska307
10. feb 2018

Mne uz napr na socialke povedali, ze sa odhlasovat z dochodkoveho netreba, ale ja som to riesila az teraz 2018, tusiim sa to menilo. Ja si myslim, ze si to snad medzi sebou preposlu. Ale asi by som zavolala do DDS a informovala sa este pre istotu tam.

sun123
14. feb 2018

Ja som sa odhlasovala dodatocne, nebol s tym problem, pravdepodobne si tie peniaze stiahli spat, a to takmer na konci roka, hoci som robila od zaciatku roka. Pani mi povedala, ze dodatocne sa odhlasit da, nie vsak prihlasit

julka188
autor
16. feb 2018

@sun123 dakujem velmi pekne 🙂