Aká bude výplata počas PN v marci?
Dobry den,prosim viete mi povedat aku priblizne budem mat sumu na vyplate v marci??toto je paska za januar..od 9.2-24.2 som na PN..viete mi niekto orientacne vyratat??
Ak si robil aj minuly rok tak si vyrataj priemer vyplat v hrubom za poslednych 12 mesiacov delene poctom dni (kalendarnych) za tych 12 mesiacov, vysledok budes mat ako priemer platu na jeden den. A z toho 25% dostanes prve 3 dni a dalsie 55%. Vysledna suma ti bude vyplacana x poctom dni v mesiaci kedy marodis.
@pamag1805
Pravdepodobne ste štátny zamestnanec. Takže predchádzajúci výpočet sa na Vás nevzťahuje. V kolektívne zmluve sú uvedené podmienky pri vzniknu PN jednou z nich je aj to, že od prvého dňa vzniku PN denná výška náhrady príjmu je vo výške 75% denného vymeriavacieho základu a zároveň máte nárok na príplatok k náhrade príjmu vo výške rozdielu medzi funkčným platom po odpočítaní všetkých odvodov a preddavku na daň a poskytnutou náhradov.
@pamag1805 zo sociálnej poisťovne by vám mal prísť papier kde by ste mali mať napísané ,koľko dostanete za 1 deň a tak si potom viete vyrátať sumu. Lebo od 11teho dňa platí sociálna poisťovňa . Mne došiel papier od nich 12deň

@pamag1805