Aká finančná rezerva je optimálna?
Chcem odist od muza.. je to chuj bez pardonu
Aj si synom samozrejme. Aka financna rezerva je podla vas optimalna?
Nájom+depozit, aspoň na dva najmy dopredu ešte našetrené.a mať prácu a opateru pre syna.
Urobiť si plán platieb, ktoré ti odchádzajú, čo ti ostane na účte.
Aspon 12 mesiacov výdavkov, ak ides ako samozivitelka od muza prec. Cize rataj najom + vydavky.
Záleží od toho,kam chces ísť.Ci k rodičom do starej detskej,do podnájmu,do azylaku,alebo ku kamoske na gauc
Pracuješ?taká, aby som zaplatila nájom a stravu.
No tak je hlavne rozdiel kam ideš...či k rodičom či sama do prenájmu...
@betulinka1 to srandujes.ročnú rezervu na nájom,aj výdavky?veď len garzónka stojí 500eur nájom, plus výdavky, no nech sa zmestí do 1000eur mesačne ,aj nájom,aj výdavky.a na 12 mesiacov?asi ťažko ma mamička nasetrenych 12.000 eur
To asi 10 zien z 11 žien by sa nikdy neosamostatnilo..
Nezabúdaj ak ste manželia a dokáže ,že tie peniaze máš ,budeš mu musieť dať polku
Vieš odložiť mesačne 1500€ a stresujes sa ako to dáš?
@pe_mi to je tvoj nazor a ja som napisala svoj nazor. Autorka sa pytala. Ako matka samozivitelka mozem dat odporucanie a nech su kazdy spravi samozrejme podla seba a svojich možnosti.
Pre každého iná pre niekoho stačí 6mes pre mňa by nestačilo a mám vyše roka rezervu ale tak dosť dôležitú úlohu zohráva aj plat pre niekoho aj 3 mesiace môžu byť nereálne.
@minenkak nájom zaplatiť popredu, ja som tak spravila, aby som sa nasetrenych peňazí zbavila
Rataj s tým, že potrebuješ zaplatiť 2 nájmy + depozit, ktorý zvyknú pýtať aj 2-mesačný. Takže asi na začiatok 1500-2000€.
Plus si zhodnoť, či máš dostatočný príjem, aby si vás oboch uživila...
A optimálna rezerva, ktorú by človek mal mať je minimálne výška jeho 3-6 mesačných platov (nikdy nevieš, čo sa stane - nezamestnanosť, škodová udalosť, náhle výdavky...)
Co najviac. 🤣On ti da co najmenej, alebo nic.
@jarka_black tak to si mala šťastie,že na to neprišiel alebo to neriešil
ja som chlap, no ak máš debila muža, neváhaj... jedna známa sa vyjadrila po rozvode, že citujem: "až teraz viem, že žijem!" Hanbím sa za chlapov, mužov: alkacov, alebo lenivcov a o tytanoch ani nebudem točiť.... Je mi to ľúto, že niekto s podobným individuom žije a týmto chcem povzbudiť aj ostatné ženy, nič vás nenúti žiť s opovrhelom... Dokonca, ani striktne náboženský citiace ženy, poznám kňaza, ktorý podobné záležitosti anuluje.... Nechápem ako sa môžu niektorí chlapi na seba ráno dívať v zrkadle, keď nie sú prínosom pre svoju manželku, deti a rodinu... A už vôbec nechápem keď sú aj príťažou... Hanbil by som sa sám pred sebou. Zdravá mužská hrdosť velí postarať sa o svoju rodinu, manželku a blízkych... Nehovorím o ješitnosti, ale že pre normálneho chlapa je základ cítiť sa PILIEROM pre svojich najbližších...🤔 Je smutné, že v mnohých prípadoch to tak nie je a aj preto vyzývam trpiace ženy, kašlite na takéto karikatúry chlapov!
Čím skôr preč od debila, z tvojich slov je jasné, že svoje si si vytrpela, kašli na neho a ži si svoj život podľa seba 🤔👍🏻🤝

Minimqlne 6 mesacny prijem.. ale ak to nie je na chorobu a pod. Tak aby si mala na najom a jedlo a pod.