Aké bonusy na dieťa existujú?
Ja som na rodičovskom, muž ma daňový bonus na dieťa, daňovú úľavu na mňa, prídavky na dieťa ja dostávam rodičovský prispevok. Ešte je nejaky bonus, príspevok alebo to je vsetko?
@anonym_8c5813 ale my sme v práci ... a mám tolko deti kolko uživím
na 4 by som šla na interupciu - poprosim p85 vynechat tento riadok
štát nám neadekvatne berie odvody ,dane , poplatky dph , nehospodari ako má, rozhadzuje, cestuje biznis triedami aj ked tam leti vladny špecial, nakupuju sa dalšie predražené autá, zakazky tendre, trička z kavovych šupin, machové steny , oslavy ktoré nemaju okruhle vyročie honosone za niekolko milionov .....
na vine nie je matka ktora sa rozhodne porodit dieta ale štát alebo momentálna vlada ktora zle hospodari , nevie nastavit spravne financovanie, zadlžuje nás
ja nepotrebujem ani danovy bonus ani pridavky , vlaky zadarmo , nie , ja potrebujeme normálne nastavené odvody, dph, dane, mikroodvod je likvidačny - chápem ho len pri szoš ktore neplatia absolutne nič , ale ak ho máš popri ttp , tak bud nech nastavia % z hrubej mzdy ale nie z bulharskej konštanty
a hned zatym hospodarenie z vybranymi peniazmi nie to čo sa deje tu a teraz
ja viem kolko mám cenu prace , ja to viem ...
@sara07 plne s tebou súhlasím. Píšem aj ja to isté. Myslím si, že u nás je s matkami sociálny štát dost benevolentný. Možno by netrebalo toľko rôznych vymyslených príspevkov pre matky, keby tento štát normálne fungoval. Podstata je tá, že to tu nikdy fungovať nebude, pokial budú ľudia len natrčať ruky a budú si myslieť, že všetko je zadarmo. Najlepšie je, že najčastejšie ruky natáčajú tí, ktorí volili túto bandu. Keby ju nevolili, možno by tento štát normálne fungoval a nemuseli by tie ruky natŕčať. A nikto nevyzerá že tí matkám závidím Určite je namieste takéto matky podporovať. Ale nie bezbreho už len preto, že rodia . Ludia by si naozaj mali robiť len toľko detí, koľko užívia. O deti sa majú starať rodičia a nie štát. Preto je tu toľko ľudí zvyknutých poberať rôzne sociálne dávky, lebo táto vláda len rozhadzuje má populistické kecy a zadlžuje nás. Machové steny, predražené diaľnice, predrážané nemocnice, rozkradnuté tendre, európske peniaze na našich účtoch, zlaté vane a pellegriniho pomády na pery....
@anonym_8c5813 To nie je pravda. Slovensko má katastrofálnu demografiu a na dôchodky pomaly nebude mať kto robiť a imigrácia zo stredného Východu a Afriky to nenapraví, ako možno vidieť v prípade Fráncúzska (a vlastne celej západnej Európy). Už len preto je potrebné podporiť pôrodnosť.
@pr85 a keby bolo mozne vycislit samostatne porodnost v SR mimo skupiny MRK, to by sme zaplakali nad tym nizkym cislom.
@pr85 a keby bolo mozne vycislit samostatne porodnost v SR mimo skupiny MRK, to by sme zaplakali nad tym nizkym cislom.
@zltalienka aj s MRK sme na tom dosť zle.
@sara07 plne s tebou súhlasím. Píšem aj ja to isté. Myslím si, že u nás je s matkami sociálny štát dost benevolentný. Možno by netrebalo toľko rôznych vymyslených príspevkov pre matky, keby tento štát normálne fungoval. Podstata je tá, že to tu nikdy fungovať nebude, pokial budú ľudia len natrčať ruky a budú si myslieť, že všetko je zadarmo. Najlepšie je, že najčastejšie ruky natáčajú tí, ktorí volili túto bandu. Keby ju nevolili, možno by tento štát normálne fungoval a nemuseli by tie ruky natŕčať. A nikto nevyzerá že tí matkám závidím Určite je namieste takéto matky podporovať. Ale nie bezbreho už len preto, že rodia . Ludia by si naozaj mali robiť len toľko detí, koľko užívia. O deti sa majú starať rodičia a nie štát. Preto je tu toľko ľudí zvyknutých poberať rôzne sociálne dávky, lebo táto vláda len rozhadzuje má populistické kecy a zadlžuje nás. Machové steny, predražené diaľnice, predrážané nemocnice, rozkradnuté tendre, európske peniaze na našich účtoch, zlaté vane a pellegriniho pomády na pery....
@anonym_8c5813 kde konkrétne v tomto príspevku vidis natrcanie rúk? Kde vidis, ze si tu ženy robia deti iba kvoli príspevkom alebo ze nepracujú ani sa do prace nechystajú?
@zltalienka aj s MRK sme na tom dosť zle.
@pr85 ja viem, ale kedze som vychodniarka, tak (minimalne okrajovo) vnimam kolko deti sa v osadach rodi. Stahovali sme sa do dediny, kde bola len malicka osada a zrazu za ani nie 10 rokov je polka deti v zs z osady....
@zuzinka888 to nie pravda. V Maďarsku sú matky s troma a viac deťmi oslobodené od daní a teraz to chcu zaviesť aj pre matky 2 deti. V Estónsku ženy poberajú materskú 1 celý rok, t. j. 52 tyzdnov a na Slovensku je to len 34. Vždy je čo zlepšovať.
@pr85 estonsko MD-20tyzdnov
A u nas mas danovy bonus, pri plate 1500e dan 243e dan.bonus 300e. Si v pluse kolko to si vypocitaj.
@anonym_autor dnes to majú rodičia oveľa lepšie ako 10-15 r dozadu.Mozes pracovať a poberať RP, alebo ti preplatia škôlku, muž môže ísť na MD, alebo, keď sa deti nedostanú do škôlky poberala RP je to luxus
@anonym_autor dnes to majú rodičia oveľa lepšie ako 10-15 r dozadu.Mozes pracovať a poberať RP, alebo ti preplatia škôlku, muž môže ísť na MD, alebo, keď sa deti nedostanú do škôlky poberala RP je to luxus
@anonym_c9f801 no ked myslis, tak maj dieťa teraz a potom píš ake to je lepsie. Naozaj nerozumiem prečo majú všetci potrebu porovnávať a zhadzovať dnešné matky ako to maju jednoduché lebo neperu na potoku. Prosté je to iné dnes ako to bolo predtým každá doba má svoje výhody a nevýhody
@anonym_c9f801 no ked myslis, tak maj dieťa teraz a potom píš ake to je lepsie. Naozaj nerozumiem prečo majú všetci potrebu porovnávať a zhadzovať dnešné matky ako to maju jednoduché lebo neperu na potoku. Prosté je to iné dnes ako to bolo predtým každá doba má svoje výhody a nevýhody
@anonym_9333ea je to ine vzdy to bude ine ako "vtedy" ale k comu neustale staznosti?
Ked sa dnes maminy maju lepsie co sa vyhod od statu tyka?
@anonym_9333ea si to nepochopila či čo?Dáš dieťa do škôlky, ktorú ti preplatia a máš plus svoju výplatu.My sme nedostali nič a ešte z tej výplaty si mohla platiť súkromnu škôlku.Je rozdiel mať a nemať 500 eur.Je to obrovská výhoda pre dnesne matky detto, že muž môže byť doma za nie malý peniaz a dostatočne dlho a žena do práce zase peniaze plus.Nikto nepíše o praní v potoku, ale o peniazoch
@anonym_9333ea si to nepochopila či čo?Dáš dieťa do škôlky, ktorú ti preplatia a máš plus svoju výplatu.My sme nedostali nič a ešte z tej výplaty si mohla platiť súkromnu škôlku.Je rozdiel mať a nemať 500 eur.Je to obrovská výhoda pre dnesne matky detto, že muž môže byť doma za nie malý peniaz a dostatočne dlho a žena do práce zase peniaze plus.Nikto nepíše o praní v potoku, ale o peniazoch
@anonym_c9f801 jaj tak preto, ze ty si sa nemala dobre musis rýpať do dnešných matiek. Presne ako tie hnusne staré ženy, ktoré nadávajú stale na túto dobu iba preto, ze sa mali zle. Nemáš sa co vyjadrovať k tomu, ake je materstvo v 2026 ked si bola matka pred 20 rokmi pretože si nezažila ale je to teraz. Ty si zase odkladala dieťa mame, nechala ho vyrevat, cpala do neho slané sladké od pol roka a skodila jeho skeletu kvoli nevhodnemu handlingu, pavúkov a choditkam. A vyčítal ti to niekto?
@anonym_9333ea je to ine vzdy to bude ine ako "vtedy" ale k comu neustale staznosti?
Ked sa dnes maminy maju lepsie co sa vyhod od statu tyka?
@natalka13 ake sťažnosti? Ja neviem ako sa mali mamy predtým, nezažila som to. Ale nezazivam výhody od štátu. Viete kedy píšte o výhodách od štátu? Ked budete potrebovat peniaze na liečbu a budete sa musiet spoľahnúť na dobročinnosť cudzích ludi na Donio👍
@anonym_c9f801 jaj tak preto, ze ty si sa nemala dobre musis rýpať do dnešných matiek. Presne ako tie hnusne staré ženy, ktoré nadávajú stale na túto dobu iba preto, ze sa mali zle. Nemáš sa co vyjadrovať k tomu, ake je materstvo v 2026 ked si bola matka pred 20 rokmi pretože si nezažila ale je to teraz. Ty si zase odkladala dieťa mame, nechala ho vyrevat, cpala do neho slané sladké od pol roka a skodila jeho skeletu kvoli nevhodnemu handlingu, pavúkov a choditkam. A vyčítal ti to niekto?
@anonym_9333ea ja som bola matka pred 31 rokmi a aj pre 8 rokmi . Takže ja sa vyjadrím , lebo to právo mám . Deti mám vo veku 31, 26, 15, 12, a 8 rokov. A kľudne poviem že teraz je jednoduchšie byť matkou ako pred 31 rokmi . Pri prvom som nemala ani kočíkovné. Žiadne iné dávky ako materské , rodíčovský a prídavky neboli a aj to boli smiešne a to aj na vtedajšie pomery. Plienky boli drahé ako šľak , rovnako tak aj umelé mlieko . Buď si robila alebo si bola doma, nezamestnanosť 19-20 %, hypotéky na byty s úrokom 7-8 %. Staršie deti mi nikto nestrážil , lebo moji rodičia aj svokrovci pracovali , teraz mi malého strážia ďaleko viac. Práca po materskej alebo rodičovskej rovnako náročná ako dnes, nikto nemal záujem zamestnať ženu s deťmi , mafia , strieľanie , vybuchovanie vozidiel . Kolapsy bánk, vysoká daň pre PO , iba poľnohospodári mali úľavy .
@anonym_8c5813 nech zruši pridavky a pretavi ich do menšej dani ,ked nepracuješ nemáš , je to adresnejšie , neda sa to obíst

@anonym_9333ea taj hajde do roboty. Ukaz mi odsek, kde nemam pravdu. Naco si ludia robia deti, ked ich neuzivia. Rodim tolko, kolko viem uzivit.
@anonym_8c5813 ale my sme v práci ... a mám tolko deti kolko uživím
na 4 by som šla na interupciu - poprosim p85 vynechat tento riadok
štát nám neadekvatne berie odvody ,dane , poplatky dph , nehospodari ako má, rozhadzuje, cestuje biznis triedami aj ked tam leti vladny špecial, nakupuju sa dalšie predražené autá, zakazky tendre, trička z kavovych šupin, machové steny , oslavy ktoré nemaju okruhle vyročie honosone za niekolko milionov .....
na vine nie je matka ktora sa rozhodne porodit dieta ale štát alebo momentálna vlada ktora zle hospodari , nevie nastavit spravne financovanie, zadlžuje nás
ja nepotrebujem ani danovy bonus ani pridavky , vlaky zadarmo , nie , ja potrebujeme normálne nastavené odvody, dph, dane, mikroodvod je likvidačny - chápem ho len pri szoš ktore neplatia absolutne nič , ale ak ho máš popri ttp , tak bud nech nastavia % z hrubej mzdy ale nie z bulharskej konštanty
a hned zatym hospodarenie z vybranymi peniazmi nie to čo sa deje tu a teraz
ja viem kolko mám cenu prace , ja to viem ...