icon

Aké máte mesačné výdavky?

kirk11
7. sep 2022

Zdravím ake mate mesacne vydavky na zivot vsetko pôžička , hypotéky leasing proste mesacne poplatky diki

Strana
z2
majlo1234
7. sep 2022

Moje vydavky v pomere k prijmu su asi 150%🤪 kedze som momentalne na rodicaku

melanta
8. sep 2022

Pôžičky, hypotéky, leasing (na to konkrétne sa v úvodnej otázke pýtaš) = nula. Dúfam, že informácia pomohla.

negymama
8. sep 2022

ked chces dobru a relevantnu odpoved , treba vediet klast dobre otazky. Ake su fixne vydavky inych ludi v absolutnej ciastke ti nenapovie absolutne nic, preto to nie je spravne polozena otazka. To je len "anketa".

vydavky slobodneho na mamahoteli budu uplne inde ako vydavky velkej rodiny s 3-4 detmi. Kym u jednoho to moze byt nula, u niekoto aj polovica prijmu.

My sme velka rodina, 6 ludi z toho 4 vacsie deti a na leasing, hypo a pozicky atd. mame vydavky nula. Samotne byvanie /energie, voda, dane, poplatkz za telefon, net/ je cca do 10% prijmu, doprava benzin, plus hromadna doprava tie cca 10-12 %.

Nase najvacsie vydavky nie su fixne ale zato caste a pravidelne...brutalne vela ide na stravu - nasi teenegeri maju apetit 😲 ze dovidenia, skolske vydavky, oblecenie, vylety tiez dost vela ...takze abz som to zhrnula.

Byvanie /v dome/ 10%
Doprava 10%
Uspory 10%
Skolske vydavky 10 % /pomocky, kruzky, sk. akcie a vylety/
Drobne investicie do domu a zahrady 10%
Zvysnych 50 percent prejeme prepijeme, prevyletujeme , plus oblecenie-

wheel
8. sep 2022

Vydavky treba posudzovat ako tu niektori pisu percentualne vzhladom k prijmom a takisto vzhladom k hodnote celkoveho majetku. Ak ma niekto vydavky 1000, zaraba 3000 a celkovy majetok (tam neratam auto to pre mna nie je majetok ale spotrebak) ma za 700 000 euro tak je to v pohode. Ak ma niekto vydavky 1000 a zaraba 1300 a splaca 250 000 byt tak je to trochu horsia situacia. V tomto je inflacia vlastne priatel kazdeho cloveka pretoze znehodnocuje uvery a zhodnocuje majetok. Cize mlady clovek by mal na zaciatku sa co najviac zauverovat, co najviac toho poprenajimat aby mu to splacali aspon ciastocne druhi a ked vydrzi 5-10 rokov tak je defakto za vodou aj ked zacal s holym zadkom.

nerya
8. sep 2022

@zuzanka.zuzu fuha to dosť, nám jedna nádrž cca 60, tankujeme tak raz za dva týždne, viac ak ideme na výlet

marci77
8. sep 2022

orientacne 1.000eur aj so stravou
2dosp.+2deti

wieruska1
9. sep 2022

@nerya 500 € na phm. Dobre citas 🤷🏻‍♀️

mircalla
9. sep 2022

2500 eur aj viac

Strana
z2