icon

Aké odvody platí samostatne zárobkovo činná osoba?

26. sep 2025

Som SZCO, momentalne platim min.odvody socialnej. Tento rok budem mat zarobene menej ako 9000, cize po starom by som neplatil, ale po novom.... od januara budem platit minimalne odvody navysene o plus tych 80 eur a od juna len tych cca 130 eur? Chapem to spravne? Dakujem za pomoc.

Strana
z2
autor
26. sep 2025
@melanta

@anonym_autor tých 80 myslíš zdravotné? Nie, zdravotné budeš platiť tak ako doteraz + tých 130 sociálne. Nie je to 80 alebo 107 aktuálne. 80 bolo pred pár rokmi, zvyšuje sa každý rok, čiže je potrebné upraviť platbu každý rok, inak máš nedoplatok.

@melanta nemyslim tych 80 zdravotne, myslim dnesne min. odvody do socialnej, ktore sa navysia o cca 80. O zdravotne odvody som sa vobec nepytala, mam velmi dobry prehlad o ich vyske, platim ich niekolko rokov.

autor
26. sep 2025

Zeny, otazka znela, kolko budem platit od noveho roka a kolko od juna... Zahltili ste mi tu otazku vylevmi, ako si mam najst pracu, ked neviem podnikat, ako nechcem platit odvody... Tak este raz a pomaly, som szco niekolko rokov, do tejto situacie, ze som nezarobila "min. sumu" som sa dostala prvykrat za tie roky, preto si to radsej chcem overit, co a ako. Moja zivotna situacia, moje pohnutky, moja financna situacia vas fakt nemusi zaujimat. Mam male deti, rovnako nasetrene a nieco aj vlastnim. Este raz opakujem, ze by som to nerobila, keby sa mi to neoplatilo. Nechajte si tieto komentare pre niekoho, o kom viete, ze odrbava stat alebo svojich zakaznikov.

Strana
z2