Aké poistenie si zvoliť po príchode na Slovensko?
Ti, ktori ste odhlaseni z poistenia a zijete v zahranici, ake mate poistenie ked pridete na sk?
ahojte,
mam taky problemik,
ze som dlhodobo v zahranici na zanzi zijem, pridem na dva mesiace na slovensko, ine zdravotne poistenia nemam ani zivotne poistky a pod, som este mlada,, zijem mimo, vo vszp sa nechcem na tie dva mesiace prihlasit a potom znova odhlasit,
takze pridem etraz na sk a nebudem tu bez zdravotneho poistenia, aspon zakladne na osetrenie, pripadne hospitalizáciu, nemusim si robit ziadne preventivky, voiete kebyze slepak ma chyti, alebo nedajboze nieco neviem....
co mam robit v takomto pripade ? Dakujem
@tiezjedna nie, nie, ved jedine akutne pripady, kebyze sa mi daco prihodi, nechcem vysetrenia.a nechcem si to cvakat kedze by som sa nedoplatila,kebyze sa mi stane nahodou nejaka operacia alebo co chapes ma , cokolvek sa moze stat
Cestovne poistenie na sk ti je na prd, kedze neplati v domovskej krajine. Kedze v sucasnosti nie si nikde poistena a ani nemas tp v zahranici, tak nemas velmi na vyber. Jedina schodna moznost ma napada cestovne poistenie cez mastercard alebo obdobnu kredirnu kartu (ale treba pozriet podmienky, ci nie je vynata krajina s trvalym pobytom). Inac si bud uhradis zdravotne poistenie na sk ako samoplatca alebo osetrenie na sk ako samoplatca -tam nie je co vyberat...
jedine samoplatca
a teda aj ked to nechces pocut raz ta to dobehne cele lebo tento stav ako si teraz je nezakonny (ze si bez poistenia) a budes musiet poistenie doplatit
iba vtedy by si nemusela ak by si uz nikdz na slovensku nechcea vyuzit zdravotnictvo ani v buducnosti (ani na dochodku proste nikdy)
@mamina7070 prečo by to bolo nezákonne? To by polovica planéty mala problém… presne ti tam okolo “Zanzi”
@mamina7070 to vobec nie je pravda. Zdravotne poistenie je povinne, ak clovek zije v eu. Mimo si ludia zdravotne poistenie (ne)platia podla zakonov v danych statoch- nie vsase totizto existuje zdravotne poistenie...a dana slecna, kedykolvek sa vrati, sa moze dobrovolne prihlasit do systemu a/alebo zacat pracovat (a to uz bude automaticky do systemu prihlasena) a nic nemusi doplacat a ani ju "nic" nedobehne...
ale ona ma trvaly pobyt na uzemi Slovenskej republiky a vztahuju sa na nu zakony SR samozrejme kym sa nebude chciet poistit v SR tak je to jedno ale akonahle tak urobi budu riesit co bolo v case vyluky poistenia
U fyzickej osoby, ktorá má na Slovensku trvalý pobyt, verejné zdravotné poistenie vzniká získaním trvalého pobytu alebo dňom nasledujúcim po dni, kedy skončí skutočnosť, ktorá vylučuje povinné zdravotné poistenie
Ak sa samozrejme zdrziava v cudzine trvalo vtedy ma vyluku z poistenia ale
teda mam z nej pocit ze ona na SVK chodi
@mamina7070 to je jedno, ze ma tp. Staci dokazat, ze tu nezije (napr. Peciatkou z pasu, vypisu z bankoveho uctu,najomnou zmluvou etc.) a nemusi platit poistenie. Poistovnu to ani nebude zaujimat, ak ma nahlaseny odchod do zahranicia pri ukonceni poistenia.
@mamina7070 som trvalo v zahranici, chodim na sk iba za rodinou obcas, odhlasenie prebehlo v poriadku z vszp bez problemov.
@mamina7070 nic nebude musiet doplacat. Dlhe roky som v zahranici a raz som sa musela vratit na 4 mesiace, normalne som sa sla prihlasit na VSZP na ten cas a platila som len tie 4 mesiace (teda zamestnavatel na SR).
Isty cas som bola aj na viza mimo eu, pred tym a potom sukromne poistena. Cize stale som musela platit len ak som sa na Slovensku na zdravotku prihlasila.
@rebrambora presne, a ake si mala poistenie teda ked si sa vratila sem?
@tiezjedna ja som nebola roky doma, a ked dosla som na dva tyzdne a bola som bez, riskla som to.
@vevesh ty mas ake poistenie, ked prides na sk?
Kedze mam eu-karticku, tak cez tu + cestovne poistenie cez adac (ak by bolo treba nejaky nadstandard). Roky predtym som bola cez mastercard gold poistena, ale toto sme zrusili.
Komercne poistenie pre cudzincov - ponukaju komercne poistovne.
@siska53 ale ona nie je cudzinec. A teda chcela by som vediet, co to stoji - nechapem, preco slovenske poistovne nemaju cenniky🙄🙄🙄 pretoze, ked som taketo poistenie uzatvarala pre znameho (sice v inej krajine), bolo drahsie ako verejne poistenie v zdravotke, na ktore ale znamy nemal narok...🤔🤔🤔
Nemám žiadne extra poistenia. Mam zdravotné poistenie krajiny kde žijem plus pripoistenie. Čiže keby potrebujem lekára ošetrenie ide cez poisťovňu krajiny kde žijem.
Keď so pred x rokmi robila sezónne a vracala sa tak som sa na tie 2-3 mesiace prihlásila ako samoplatca.
Plus teda autorka v tvojom prípade budeš samoplatca. Keďže v Zanzibar máš cestovné poistenie a na svk prihlásená nie si.
Inak zvláštne ze ta na Slovensku odhlásil len tak. Keďže prv si musela dokladovať ze si poistená v inej krajine
@vevesh existuje zdravotne poistenie na kartu z banky ? adac nepoznam vobec
@siska53 ako mi pomoze komercne poistenie a odkial ? z akej firmy?
@sense len teraz je 98 e na mesiac akoze samoplatca :( zlate casy, ked to bolo 68 e
Ano, zvacsa kreditna karta mastercard gold ponuka poistenia- a aj ine ako american express ci barclays a pod.- ale nie slovenskej banky.
@vevesh jaj no ja mam iba slovenske a nie ani gold, takze to nic

@nini1978 ale ja sa na nieco ine pytam....ze ako si mam urobit na dva mesiace poistenie na slovensku, ked zijem inde hoci ti je trvaly pobyt , ked tu pridem pozriet rodinu.