Aké príspevky sú dostupné pre celiakických študentov?
Na aký príspevok má nárok človek s celiakiou ktorý má 18r a je študent
Ďakujem
@anonym_autor má nárok na príspevok na diétne stravovanie, pokiaľ má vybavený preukaz ZTP.
aky príspevok? ak ma dg. potvrdenu ma narok na prospevok na bezlepkové potraviny cez poistovnu, je jedno ci je dieta alebo dospely
@anonym_42f8e6 to má predpisuje mu pediater
@anonym_autor má nárok na príspevok na diétne stravovanie, pokiaľ má vybavený preukaz ZTP.
@janulienka78 to je predpis potravín?
@janulienka78 preukaz sme nevybavovali
@janulienka78 to je predpis potravín?
@anonym_autor nie, to je príspevok cca 50 EUR mesačne. Dokladuje sa príjem všetkých členov v domácnosti a úpsvar prepočíta podľa nejakého vzorca, či spĺňate podmienky. Príjem sa dokladuje 1x ročne a príspevok sa prehodnocuje.
V prípade, že má potvrdenú dg.celiakie, je potrebné zaziadat UPSVaR o uznanie ZTP.Ak to úrad uzná,je možné zaziadat ho o kompenzáciu zvýšených výdavkov na stravovanie.Pri schvaľovaní tejto dávky sa okrem zdr.stavu berie do úvahy aj príjem spoluposudzovaných osôb.Vyska dávky je niečo cez 50€.
@janulienka78 preukaz sme nevybavovali
@anonym_autor my sme vybavovali najskôr ZTP a následne, keď mala preukaz, tak príspevok. Takýto postup nám povedala dr na gastre, keď dcére potvrdila celiakiu
@anonym_autor my sme vybavovali najskôr ZTP a následne, keď mala preukaz, tak príspevok. Takýto postup nám povedala dr na gastre, keď dcére potvrdila celiakiu
@janulienka78 a nerušili tie príspevky? Lebo po novom už celiakia nie je indikáciou na ZŤP a príspevky porušili.
V prípade, že má potvrdenú dg.celiakie, je potrebné zaziadat UPSVaR o uznanie ZTP.Ak to úrad uzná,je možné zaziadat ho o kompenzáciu zvýšených výdavkov na stravovanie.Pri schvaľovaní tejto dávky sa okrem zdr.stavu berie do úvahy aj príjem spoluposudzovaných osôb.Vyska dávky je niečo cez 50€.
@anonym_f2f253 a keď už žije sám?
@janulienka78 posudzovali ak vaše príjmy?
@janulienka78 a nerušili tie príspevky? Lebo po novom už celiakia nie je indikáciou na ZŤP a príspevky porušili.
@anonym_5f2696 preukaz ZTP má dcéra stále, príspevok nám teraz zrušili, nakoľko sme prekročili povolený príjem. Staršia dcéra totiž už skončila školu a má vlastný príjem....
@anonym_autor posudzovali môj, manželov, aj obidvoch dcér (aj príjem z brigád)
@anonym_autor V prípade študenta áno.V prípade plnoletého pracujúceho sa dotyčný posudzuje sám
@anonym_5f2696 Nezrušili príspevok a preukaz má dcéra stále.
@anonym_5f2696 ano, ZTP preukaz kvoli celiakii uz nedavaju. Dcera prisne dodrziava dietu a mala dobre vysledky takze preukaz nevydali. Zdovodnili to, ze ak dodrziava dietu ma dobry zdravotny stav a preukaz ZŤP nepotrebuje.🤣

aky príspevok? ak ma dg. potvrdenu ma narok na prospevok na bezlepkové potraviny cez poistovnu, je jedno ci je dieta alebo dospely