icon

Aké príspevky sú dostupné pre celiakických študentov?

Včera o 04:36

Na aký príspevok má nárok človek s celiakiou ktorý má 18r a je študent
Ďakujem

anonym_42f8e6
•
Včera o 04:55

aky príspevok? ak ma dg. potvrdenu ma narok na prospevok na bezlepkové potraviny cez poistovnu, je jedno ci je dieta alebo dospely

janulienka78
•
Včera o 05:07

@anonym_autor má nárok na príspevok na diétne stravovanie, pokiaľ má vybavený preukaz ZTP.

autor
•
Včera o 05:09
@anonym_42f8e6

aky príspevok? ak ma dg. potvrdenu ma narok na prospevok na bezlepkové potraviny cez poistovnu, je jedno ci je dieta alebo dospely

@anonym_42f8e6 to má predpisuje mu pediater

autor
•
Včera o 05:09
@janulienka78

@anonym_autor má nárok na príspevok na diétne stravovanie, pokiaľ má vybavený preukaz ZTP.

@janulienka78 to je predpis potravín?

autor
•
Včera o 05:10
@janulienka78

@janulienka78 preukaz sme nevybavovali

janulienka78
•
Včera o 05:11
@anonym_autor

@janulienka78 to je predpis potravín?

@anonym_autor nie, to je príspevok cca 50 EUR mesačne. Dokladuje sa príjem všetkých členov v domácnosti a úpsvar prepočíta podľa nejakého vzorca, či spĺňate podmienky. Príjem sa dokladuje 1x ročne a príspevok sa prehodnocuje.

anonym_f2f253
•
Včera o 05:11

V prípade, že má potvrdenú dg.celiakie, je potrebné zaziadat UPSVaR o uznanie ZTP.Ak to úrad uzná,je možné zaziadat ho o kompenzáciu zvýšených výdavkov na stravovanie.Pri schvaľovaní tejto dávky sa okrem zdr.stavu berie do úvahy aj príjem spoluposudzovaných osôb.Vyska dávky je niečo cez 50€.

janulienka78
•
Včera o 05:14
@anonym_autor

@janulienka78 preukaz sme nevybavovali

@anonym_autor my sme vybavovali najskôr ZTP a následne, keď mala preukaz, tak príspevok. Takýto postup nám povedala dr na gastre, keď dcére potvrdila celiakiu

anonym_5f2696
•
Včera o 05:34
@janulienka78

@anonym_autor my sme vybavovali najskôr ZTP a následne, keď mala preukaz, tak príspevok. Takýto postup nám povedala dr na gastre, keď dcére potvrdila celiakiu

@janulienka78 a nerušili tie príspevky? Lebo po novom už celiakia nie je indikáciou na ZŤP a príspevky porušili.

autor
•
Včera o 05:40
@anonym_f2f253

V prípade, že má potvrdenú dg.celiakie, je potrebné zaziadat UPSVaR o uznanie ZTP.Ak to úrad uzná,je možné zaziadat ho o kompenzáciu zvýšených výdavkov na stravovanie.Pri schvaľovaní tejto dávky sa okrem zdr.stavu berie do úvahy aj príjem spoluposudzovaných osôb.Vyska dávky je niečo cez 50€.

@anonym_f2f253 a keď už žije sám?

autor
•
Včera o 05:41
@janulienka78

@janulienka78 posudzovali ak vaše príjmy?

janulienka78
•
Včera o 05:42
@anonym_5f2696

@janulienka78 a nerušili tie príspevky? Lebo po novom už celiakia nie je indikáciou na ZŤP a príspevky porušili.

@anonym_5f2696 preukaz ZTP má dcéra stále, príspevok nám teraz zrušili, nakoľko sme prekročili povolený príjem. Staršia dcéra totiž už skončila školu a má vlastný príjem....

janulienka78
•
Včera o 05:44
@anonym_autor

@anonym_autor posudzovali môj, manželov, aj obidvoch dcér (aj príjem z brigád)

la_dolce_vita
•
Včera o 05:50

Kolegyna nedavno s celiakiou ziadala o ZTP a zamietli ☹.

anonym_f2f253
•
Včera o 06:11
@anonym_autor

@anonym_autor V prípade študenta áno.V prípade plnoletého pracujúceho sa dotyčný posudzuje sám

anonym_282ce3
•
Včera o 08:11
@anonym_5f2696

@anonym_5f2696 Nezrušili príspevok a preukaz má dcéra stále.

anonym_a2e891
•
Včera o 13:25
@anonym_5f2696

@anonym_5f2696 ano, ZTP preukaz kvoli celiakii uz nedavaju. Dcera prisne dodrziava dietu a mala dobre vysledky takze preukaz nevydali. Zdovodnili to, ze ak dodrziava dietu ma dobry zdravotny stav a preukaz ZŤP nepotrebuje.🤣