Aké sporenie majú vaše deti?
Ahojte,
prosila by som o radu, ako namotivovať deti , aby si niečo sporili? Existuje nejaký účet, kde by mohli vkladať peniaze bez výberu napr. do 18? Nejaké menšie sumy? Teraz podostávali peniažky a hneď by to pomíňali na hlúposti.
Ako to máte vy?
Ďakujem za každú radu.
a teda to co si kupia za vreckove absolutne neriesim a vlastne ani nekomentujem - su to ich peniaze.
Synovi od malička investujem cez amundi. Dynamické portfólio, nakoľko to plánujeme vybrať až po jeho 20tich rokoch. Zmluva však nie je písaná na jeho meno, aby som v prípade potreby a situácie (ktorá dúfam nikdy nenastane) mohla s peniazmi disponovať okamžite.
To iste co domiklik- Amundi.
Navyse z penazi co vysibe a dostane na narodky, ci meniny mu po dohode s nim- kedze to su väcsie sumy- tretinu zoberiem a zainvestujem ako extra vklad na jeho ucet, ostatne ma on na svoje minanie(samozrejme sa rozpravame, na co minie). Ucim ho tym, aby nie vsetko mal na minanie, ale najprv treba vzdy odlozit a gazdovat s tym co ostane.
Pocas skolskeho roka ma denne vreckove euro na den. A extra euro ak napise na jednotku velku pisomku.
Založili sme malej účet hneď ako sa narodila v primabanke po 20 eur tam ma sporenie s 5% úrokom. Okrem toho jej môžem na účet poslať peniaze kedy chcem a koľko chcem a bude mať prístup k účtu až od 15 rokov s tým že do 18 rokov si môže vybrať 100 eur mesačne. Ma len 2 roky tak uvidíme čo bude za 13 rokov 🙂

davas im vreckove? lebo moji maju peniaze pravidelne, tym padom nemaju potrebu bezhlavo minat a ked dostanu vacsie peniaze - zabavujem a bud kupim velku vec co sa dohodneme ze ano, akebo im to dam na ucet a vedia ze to maju na studium v zahranici.
inak maju normalny pohar, kde si napisal kazdy ze setriaca svinka - tam davaju prebytky z vreckoveho, do cca 30 eur maju peniaze v penazenke ze ak by potrebovali..... k uctu ma pristup iba mladsi / studuje mimo domov, tak pre istotu / k setriacemu poductu, kde maju vacsinu penaxi, pristup nemaju a kym ziskaju - musia mat OP - tak im peniaze beriem a davam k sebe ;)