Aké sú mesačné náklady na bývanie v staršom dome?
Ahojte, zvažujeme kúpu menšieho trojizbového staršieho domu v zrekonštruovanom stave. Aké približné mesačné náklady môžem očakávať v prípade 3 člennej rodiny? Je mi jasné že sa to bude dosť líšiť v závislosti od rôznych faktorov ako zaplenie, spôsob kúrenia atď, no chcela by som aspoň približnú hodnotu, aké náklady na bývanie v menšom staršom rodinnom dome máte vy. Vopred ďakujem ☺️.
@frida1990 my sme prerobili starý vidiecky dom a mesačne náklady mame 160 eur, to je plyn a elektrika.
@zalka my nemáme vybratý konkrétny dom, iba zvažujeme predať byt a kúpiť menší starší prerobený dom, a práve si rátame či by nám to vyšlo a či vôbec má zmysel začať pozerať domy alebo ostávame na byte
@marianarem @marhulka13 ďakujem
165 € Plyn +ele .. ale vzdy mame preplatky. Ked dam noch kotol budu vacsie (ale mame 5 izieb)
@frida1990 vieš naozaj je to ťažko povedať, máme prerobený starší dom s 9 izbami a náklady sú cca 200e elektrina a voda.
Ale to neznamená, že na 3iz. dom budú náklady 70e . Preto som ti napísala, že je lepšie sa opýtať majiteľov.
Tiež veľa záleží či dom po prerobení má napr. nizkoteplotné vykurovanie, alebo radiátorové. Tiež či je kúrenie elektrikou, plynom alebo peletkami, tepelným čerpadlom, alebo kotlom na drevo. Alebo kombináciou. Ci má solar, alebo fotovoltiku. To sú veci, ktoré ovplyvnujú mesačné náklady.
Mame stasi dom,102 m2, pkyn 95e mes.-preplatko kazdy rok cca 300e...elektrina 40e-preplatok cca 40-60e....voda 25e- nedoplatik 1x 28e....
Tak záleží aj čo budete doma mať. Nám ide napríklad filtrácia k bazénu 6mesiacov, máme klímu, chladničku vnútri a pol roka aj vonku, v pivnici mrazák 300 L. Toto vy mať nemusíte. Máme tiež starší dom,
@frida1990 ale stále platíme mesačne menej ako v byte🙂 . Byt sme mali cca 90m , dom máme cca 100m. Neviem ako vy, ale nám už to liezli v byte na nervy, ak budete šťastnejší v dome choďte do toho
Máme starší dom plyn je 100 euro ale každý rok máme preplatok, elektrina je 55 s tým že klíma, bazén , varenie máme na elektriku , sušička , práčka ...a vodu máme 20 euro mesačne

@frida1990 Cca 200€ mesacne, uz aj s internetom a telkou. Samozrejme v tom ale nie su opravy, tak raz-dvakrat do roka sa stane, ze nejakych 200-300€ na nieco treba neodkladne dat.