icon

Aké sú riziká nesplatenia hypotéky kvôli katastru?

15. jan 2025

Ahojte. Predávame byt a mali sme vyčíslenie hypotéky k určitému dátumu ibaže kvôli výpadku katastru sme hypotéku nesplatili a stále čakáme. Volali nám z banky že sme im neoznámili že hypotéku nevyplatime pretože nám to nedošlo a zabudli sme na to. Hrozí nám za toto niečo? Budeme žiadať o nové vyčíslenie aby sa hypotéka vyplatila keď nabehne kataster.

zuzanka.zuzu
15. jan 2025

žiadajte výnimku 🤷 to budú snáď všetci žiadať nejaké odpustenie 😀

autor
15. jan 2025

@zuzanka.zuzu to áno ibaže my sme im to zabudli dopredu oznámiť nejako sme mysleli že to automaticky neprejde keďže nejde kataster

simca06022011
15. jan 2025

treba vysvetlit situaciu a venovat sa tomu, ked spojazdnia kataster. Predkopokladam, ze nie ste prvy ani posledny a kopec ludi ma teraz poposuvane tieto nakupy... vyplatenie hypo nema s katastrom podla mna vela, uver sme vyplatili v termine aky nam dali a v katastry sa riesil vymaz az potom.
Mozno ide skor o ten predaj a to ste asi vedeli, ze neprebehne, ok, kedze na to treba prepis aby kupujuci dal financie a tie banky pustaju az, ked urcite ukony prebehnu... a to by bolo dobre nahlasit. V kazdom pripade, budete riesit ked to spustia, vela s tym aj tak neurobite bez toho.

autor
15. jan 2025

@simca06022011 áno ide o to že mi už máme kúpne zmluvy podpísané už sa len čaká na načerpanie hypotéky kupujúcich ibaže to sa zastavilo kvôli výpadku katastru

autor
15. jan 2025

@simca06022011 a volali nám z banky že sme im to že sa hypotéka nevyplatí neoznámili ibaže sme na to zabudli a vraj nám hrozí pokuta 50€ za to ale neviem

simca06022011
15. jan 2025

no ved to je jasne... proste treba to len s bankou poriesit a vysvetlit.. tam zase nebude taky rozdiel ani v precerpani, ak to bude pokuta 50eur, tak este to bude fajn. ked ste na to zabudli, nic s tym neurobite uz aj tak dodatocne...

zuzanka.zuzu
15. jan 2025

50eur je nič, ja že sa jedná o tisíce 😀

janulkaaakuky
16. jan 2025

Ja mám s tým tiež skúsenosť.Predavam byt už rok,,,to je komplikovane a v banke som mala vyčíslenie urobené už 3krat a nebol žiadny problém jedná sa o SLSP

pieksamaki
18. jan 2025

Treba sa odvolať na nefungujuci kataster...áno ide o princíp...prečo by ste mali platiť 50 eur keď to nie je vašou chybou....