Aké sú úroky v zdravotnej poisťovni za omeškanie odvodov?
Dobrý deň ešte som nezaplatila zdravotnú poisťovnu za marec ,čize meškám 15 dní. Keďze sa mi to stalo po prvý krát,inak vždy platím načas neviem teraz či si mám nejako vypočítať úroky a poslať im tam viac ...Viete mi niekto poradiť ?
čo viem zo skúseností známych čo na to dlhodobo kašlali tak im žiadne upomienky nechodili až po veľmi dlhej dobre keď išlo o závrátnu sumu 😀 poslať to pošlem tento mesiac ešte
Po troch mesiacoch ti pošlú umomienku a pokutu 10 e
@ilie takže teraz mám uhradiť tú normálnu sumu alebo už rovno stou 10eurovou pokutou ?
Normalnu sumu posli.bez pokuty. Este pred casom neposielali upomienky ale po novom posielaju uz za jedno neuhradene poistne.
Alebo idealne zavolaj na infolinku poistovne a budes si na istom.
upomienku mi poslu ked tak postou ? lebo byvam teraz vcechach a este som si nezmenila pobyt,ten mam na slovensku
@haraburdamarta klud nestresuj, normalne zaplat za marec a hotovo. Ono su to aj tak len preddavky. Niekedy v lete ti poslu zuctovanie poistneho za minuly rok aj s nedoplatkom (alebo preplatkom), datumom, dokedy to treba uhradit a vypocitanym preddavkom na dalsi rok.... To uz bude asi trosku vacsi problem, ak to neuhradis nacas.
@haraburdamarta Žiadne úroky ani pokuty neplať navyše, kám k tomu nie je predpis, zaplať poistné tak ako máš so správnym VS, keď tak oni ta budú kontaktovať poštou, ale nie vždy to robia a teda úroky nám nikdy neprišli a za 10 rokov hádam iba raz prišla iba tá 10EUR pokuta, ale určite nechodí po jednom omeškaní (teda nie je to pravidlo) upomienka. Niekdy sa stane, ale ak medzi tým príde platba tak už upomienku nepošlú a teda ani tú pokutu.
Zdravím, pred dvoma rokmi som neplánovane odišiel na rýchlo do zahraničia kde som žil. Bol som pred tým na úrade práce no kedže som sa neprišiel podpísať tak ma automaticky vyradili. Teraz som sa po dvoch rokoch vrátil na slovensko a očakávam že mám dlh v zdravotnej poistovni. Počítam so sumou minimálne 1500 eur ( 24 mesiacov * 60e/mesiac ). Mali by sa tam pripočítavať nejaké úroky, neviete aká je ich výška ? Na stránke dlžníkov sa moje meno nenachádza a na moj trvalý pobyt neprišiel žiadny list ani upomienka.
No z dva roky už určite začali exekučné konanie, (môj známy bol tiež v česku zopár rokov),tým pádom počítaj s exekučným navýšením,čo je pálka.Ale obráť sa na zdravotnú,tam ti povedia. Oni zasielajú už 10 eur,keď meškáš 2 mesiace,ale neviem ako postupujú.
fakt neviem,nejedná sa o mňa.100% nie,myslím,že to bolo nejakých 30%.A neviem,či mu posielali upomienky,on bol tiež v čechách. ale na poisťovni určite dajú info

mozu ti poslat upomienku. Myslim,ze ak posles este tento mesiac,tak sa nic nedeje. A uroky nebudu ziadne.