Aké sú zmeny v dobrovoľnom poistení v nezamestnanosti?

alenka6
19. jan 2012

Ahojte, poberám rodičovský a platím si poistenie v nezamestnanosti. Od februára majú byť nejaké zmeny a neviem čo teraz robiť. Či pokračovať v platení alebo zájsť na sociálku, zrušiť to a hneď na to založiť nové s tými zmenami? Ani neviem poriadne o čo ide. Viete o tom viac? ďakujem.

oskvarka
19. jan 2012

v nezamestnanostti alebo nemocenske ?

ivetkab.
19. jan 2012

Zrejme nemocenské máš na mysli. Ide o to, že už sa nebude dať poistiť len to dobrovoľné nemocenské. . Bude sa to dať len ako balíček, teda dobrovoľné nemocenské, III. pilier atď ...

sashabb
19. jan 2012

Veď píše že poistenie v nezamestnanosti 😕 To sa dalo taktiež platiť, nakoľko keď skončí RD bude mať nárok na podporu v nezamestnanosti (ak by šla teda na ÚP) Teraz nastali zmeny, kde sa nedajú platiť tieto poistenia samostatne ale iba v balíkoch.
Skôr sa spýtaj na sociálke ako to presne teraz bude. Či budeš mať vôbec nárok na podporu alebo budeš musieť prejsť na ten balík

katarina822
19. jan 2012

ako pises od februara ak chces platit poistenie v nezamestanosti bude spojene s dobrovolnym nemocenskym poistenim a este asi ten 3pilier alebo nieco podobne min. treba platit 120eur a viac. automaticky k 31.1. sa to poistenie ukoncuje ak chces pokracovat uz len ten balik poisteni spolu. . este je januar s dobrovolnym nemocenskym poistetnim sa do 31.1 spravit tak ze trebars 30.1 zrusis a 31.1 sa nanovo nahlasis a budes platit po starom viac tu http://www.porada.sk/t183141-ukoncit-a-zalozit-... oplati sa to lhlavne vtedy ak planujes a vyjde ti tehotenstvo do myslim konca nov. 2012. po tomto datume je ochranna doba 8mes. .....najlepsie zajdi na socialku a poinformuj sa ci je taka moznost aj s tymto poistenim nezamestanosti ako s DNP.