Ako bude prebiehať energopomoc v praxi?
Vie niekto ako to bude/je teda v praxi? Lebo z toho kvanta informácií mám čím ďalej tým väčší chaos a myslím že nie len ja. Zvýšia sa elektrina, plyn teda všetkým a kto bude mať nárok na energopomoc, tak dostane peňažnú poukážku, alebo sa mu znížia náklady v rámci vyúčtovania, alebo ako teda?
@anonym_autor
@anonym_8599b8 čítala som, ale tiež nám pocit že tam nikto nevie s istotou.
Prosím Vás a to sa musím aj niekde zaregistrovať?
@anonym_eb9f54 nie, majú ťa evidovanú podľa pobytu.
Čiže len čakať?
Veď to je cieľom hry tejto bandy. Všetko co naviac zneprehľadniť a len vykrikovať o pomoci. A ľudia pomaly kapú od hladu.
Veď to je cieľom hry tejto bandy. Všetko co naviac zneprehľadniť a len vykrikovať o pomoci. A ľudia pomaly kapú od hladu.
@martinka13 tiež si to myslím. Najsmiešnejšie je, že v konečnom dôsledku bude obratý každý z bežných občanov, ale slovo " pomoc" je také malé kúzlo, kedy si ľudia neuvedomia, že 10 sa im zoberie, lebo 5 sa im vráti 😄
@anonym_autor energopomoc sa objaví az v ročnom vyúčtovaní. Kompenzácia bude davana vašim dodávateľom energií. Suma bude zohľadnena v ňom, podľa toho vám zašlú preplatok, alebo na ďalšie obdobie určia zníženú splátku.
elektrina a plyn budú priamo odrátané vo vyúčtovaní. na teplo dostaneš šek.
@anonym_autor energopomoc sa objaví az v ročnom vyúčtovaní. Kompenzácia bude davana vašim dodávateľom energií. Suma bude zohľadnena v ňom, podľa toho vám zašlú preplatok, alebo na ďalšie obdobie určia zníženú splátku.
@magdalienka11 ďakujem a tie šeky teraz sa teda posielajú na čo?
elektrina a plyn budú priamo odrátané vo vyúčtovaní. na teplo dostaneš šek.
@biba_18 takže tie šeky teraz sa dávajú len na teplo? A fungovať to má s nimi teda ako? Akože odložíme a doplatíme z neho nedoplatok, či ako?
@anonym_autor alebo kúpiš deťom snehule alebo sebe opravu práčky, áno. a pri vyúčtovaní zaplatíš toľko koľko bude na faktúre
@anonym_autor alebo kúpiš deťom snehule alebo sebe opravu práčky, áno. a pri vyúčtovaní zaplatíš toľko koľko bude na faktúre
@biba_18 ďakujem veľmi ❤️
@anonym_autor na elektrinu už nám prišiel rozpis na tento rok s nižšími zálohovými platbami a tarifa je tam energopomoc
@anonym_autor je to veľmi jednoduché, najprv to zdvihnú DPH, odvody, všetky možné poplatky, časť z týchto peňazí rozkradnú, časť dajú na platy úradníkom, ktorí to riešia a nakoniec sa budeš modliť, aby si zvyšok peňazí dostala na energo pomoci
Omnoho lepšie by bolo ti nechať viac peňazí z výplaty, nech si elektrinu a plyn vieš zaplatiť.
Ale jasné, pocit že tu niekto niečo dá je super, len si musíš uvedomiť, že si to platíš sama, lebo nič nie je zadarmo
Energopomoc je cista hlupost takisto ako obedy a vlaky zadarmo, vysvetlim:
-niekedy sa platilo co sa tyka elektriny iba za denny / nocny prud plus prenajom odcitavacich hodin, dnes ma clovek vo fakture uvedene dalsie dodatocne poplatky a to jednak za distribuciu, tak straty a jadrovy fond, ja nechapem preco by som mal elektrarnam platit este poplatky za straty a tiez s tym prispievat do jadroveho fondu, raz to uz bolo zaplatene obcanom tak hadam stacilo(aj tak je to predrazene), len tieto dalsie umele poplatky tvoria vysoku cast/ciastku finalnej ceny elektriny pre zakaznika.
-obedy zadarmo nie su obedami zadarmo, rodicia tych deti platia tak ci tak!
-vlaky zadarmo? ŽSR vozia ludi v dobytcakoch, kazdy vlak to je samozrejmost meska, normalka je 100 minut a co ty ktory vlaky pri sebe nemaju? To nehovorim o katastrofalnych tratiach, vycerpanych rusnovodicoch a dennodennych samovrahov z Ficovych genocídnych istôt...
Sakova slubovala ze na energopomoc vyjedna-la 435 000 000€ z EU, ta ze nam ich preleje z nevycerpanych eurofondov urcenych na rozvoj miest, obci a regionov hlavne na strede a vychode Slovenska na ktore kazda vlada ukazkovo serie(ved sam Fico povedal ze na vychode nic nie je), EU nam toto ale neschalila a tak si tu energopomoc budete platit / hradit sami sebe(to ozaj vymysel len idiot), je to chore, samozrejme zase ju dostane 90% domacnosti, aj pani cteny poslanci, aj ty nenazranci ktory byty prenajimaju, ked pridu cervene postove poukazy, aj tak tie peniaze ludia rychlo zuzitkuju na veci svojej dennej spotreby a zas budu plakat na rozliatym mliekom...
Stat mal spät odkupit plynarne a elektrarne, neurobil tak, plynarne isli J&T a elektrarne EPH, hlavne ze sme kupili cisty nezmysel, 14x F-16 za 2,4 miliardy €, koho budu chranit neviem, podla mna len zlodejov, blaznov a ciganov.
@anonym_eb9f54 nie ...
@biba_18 takže tie šeky teraz sa dávajú len na teplo? A fungovať to má s nimi teda ako? Akože odložíme a doplatíme z neho nedoplatok, či ako?
@anonym_autor nám prišiel nový výmer - Kežmarok o 160 Eur viac ...pochybujem, že energošeky to pokryjú
@anonym_autor malo by to byt zapocitane uz vo fakture ktora nam pride na jar, nejaka zlava to ma byt, uvidime
@anonym_autor nám prišiel nový výmer - Kežmarok o 160 Eur viac ...pochybujem, že energošeky to pokryjú
@anonym_afb579 160? Fúú ha
Ani ja tomu moc nerozumiem. Mám nastavené trvalé príkazy na platby, ako viem, že nemám platiť viac?
Energopomoc je cista hlupost takisto ako obedy a vlaky zadarmo, vysvetlim:
-niekedy sa platilo co sa tyka elektriny iba za denny / nocny prud plus prenajom odcitavacich hodin, dnes ma clovek vo fakture uvedene dalsie dodatocne poplatky a to jednak za distribuciu, tak straty a jadrovy fond, ja nechapem preco by som mal elektrarnam platit este poplatky za straty a tiez s tym prispievat do jadroveho fondu, raz to uz bolo zaplatene obcanom tak hadam stacilo(aj tak je to predrazene), len tieto dalsie umele poplatky tvoria vysoku cast/ciastku finalnej ceny elektriny pre zakaznika.
-obedy zadarmo nie su obedami zadarmo, rodicia tych deti platia tak ci tak!
-vlaky zadarmo? ŽSR vozia ludi v dobytcakoch, kazdy vlak to je samozrejmost meska, normalka je 100 minut a co ty ktory vlaky pri sebe nemaju? To nehovorim o katastrofalnych tratiach, vycerpanych rusnovodicoch a dennodennych samovrahov z Ficovych genocídnych istôt...
Sakova slubovala ze na energopomoc vyjedna-la 435 000 000€ z EU, ta ze nam ich preleje z nevycerpanych eurofondov urcenych na rozvoj miest, obci a regionov hlavne na strede a vychode Slovenska na ktore kazda vlada ukazkovo serie(ved sam Fico povedal ze na vychode nic nie je), EU nam toto ale neschalila a tak si tu energopomoc budete platit / hradit sami sebe(to ozaj vymysel len idiot), je to chore, samozrejme zase ju dostane 90% domacnosti, aj pani cteny poslanci, aj ty nenazranci ktory byty prenajimaju, ked pridu cervene postove poukazy, aj tak tie peniaze ludia rychlo zuzitkuju na veci svojej dennej spotreby a zas budu plakat na rozliatym mliekom...
Stat mal spät odkupit plynarne a elektrarne, neurobil tak, plynarne isli J&T a elektrarne EPH, hlavne ze sme kupili cisty nezmysel, 14x F-16 za 2,4 miliardy €, koho budu chranit neviem, podla mna len zlodejov, blaznov a ciganov.
@wiliam3royal presne a navyse, my nemame narok, takze akurat sa poskladame poslancom nielen na platy, ale chudatkam aj na energopomoc. 🤣
@anonym_afb579 160? Fúú ha
@meg91 je z toho celkom poprask ..Spravbytherm dodávateľ tepla brutálne navýšil ceny tepla v Kežmarku ...nič s tým neurobíme, obvolávame MH, URSO ..nič ..nikto nám nepomôže ...ako totálna beznádej ...nám. napr. len ohrev na teplú vodu vodu zvýšili 20 eur na 80 ..teplo detto ..

@anonym_autor
Necitam nič, ale predpokladam, ze ako v minulom projekte = money pojdu rovno spoločnostiam, nie priamo ludom