Ako budú vyzerať ceny potravín v roku 2025?
Ahojte, boli ste už v novom roku na nákup potravín? Ktoré potraviny navýšil ceny. Ja som bola včera a nejak nepostrehla som tu 23 % dph.
Nie nepostrehla som to ani na potravinách ani iných veciach samozrejme niečo išlo o pár centov hore ale viditeľne som to nepostrehla na ničom
cca o 0,20 išlo všetko hore.
tak potom neviem, ale u nás som kupovala jogurty, a pečivo, a tie v priemere boli drahšie o cca 0,20
este som nebola a kym netreba ani nepojdem.. je mi smutno ze my spodina europy sa stale pasujeme len so zvysovanim... manzel bol den pred silvestrom nakupit a nechal v Lidli 127E... ak odpocitam kavu (cca 27E) tak je to 100E za jedlo a v tom nebolo ziadne maso.
Je to zaujímavé.Mam vyhliadnutú jednu vec v jednom internetovom obchode.Vcera som sa išla pozrieť,že koľko stojí po zvyšovaní cien a je lacnejšia ako pred novým rokom.🤔
V tomto sa už ani divá sviňa nevyzná
Včera som bola v tescu, jeden pán zastavil predavačku, že toto je už s 23%dph? A ona, ze nie, toto je 0%dph, ešte lacnejšie... .. A on, že tak potom prečo je to drahšie, ako bolo 30teho? Myslíte, že sme blbí? A vrátil jogurty do chladničky. 😀 Naschvál som sa tam zastavila pri nich a neslušne počúvala rozhovor 🤭
Všetky potraviny sa "nenápadne" zvyšovali už počas novembra,decembra a teraz sa máme akože tešiť, že maslo išlo dole o pár centov. Je to všetko odrb, a platíme za všetko viac ako v iných okolitých štátoch.
@kavasmliekom milujem takychto ludi ako ten pan, lebo ta chudinka predavacka urcite moze za to ake su ceny v medzinarodnom obchodnom retazci🤦♀️
@katkaseiner tak ťa ukľudní,Rakúsko v decembri,bez slova, upozornenenia,potichučky,mlieko z 1,89 na 2,19,bez zálohy a tak. Takže to nebude len spodina Európy. Skús ísť normálne nakúpiť do at,všetko,zeleninu,mäso atď a uvidíš a vopred upozorňujem,že plat vs náklady....😅
Potraviny stiahli z 20% na 19 a vybrane na 5. Tak by to nemalo byt navysene.
Ale isli ine naklady hore, tak obchodnici si to obhaja
Áno, bol som v Hornbachu kupovať jeden kľúč, kde ešte surovo bola v regály cenovka 9.90€ a pri pokladni teta opýtala 10.24€. Hranatý imbecil ma len na jednej veci za 10€ ojebal o 34 centov.
Takže áno pocítil som hneď na prvej veci čo som v novom roku kúpil. Netvárte sa zas, že celý rok kupujete iba žrádlo. Na elektronike, oblečení, náradí, nábytku si to všimnete hneď...
Práve som sa vrátila z obchodu malý nákup v Jednote - žiadny akciový tovar, len to čo kupujem stále, tak viem ceny porovnať: jogurt lacnejší o 5 centov/ks, chlieb dokonca o 24 centov
@jaroslav81 presne, pracujem v podobnom obchode ako hornbach a už od polky decembra sa radikálne zvyšovali ceny. Predajcovia nestíhajú meniť cenovky, lebo denne ich je aj cez 1000
@lila246 tak zase ona tam bola vedúca, mala by vedieť odôvodniť ich ceny.
Dajte tomu este tak mesiac - dva a ceny sa ustlia - vyssie. Nemozte cakat ze zmena sadzby na nizsiu zlacni ceny. Su vyssie dopravne naklady (phm, myto), transakcna dan, dan z cukru, vyssie odvody a urcite este nieco pride. Stale este prebiehaju vypredaje takze tazko porovnat.
@kavasmliekom preto uz vacsina obchodov nabeha na elektronicke cenovky, hlavne vacsie retazce.
Neviem a mám to šťastie, že ani nemusím pozerať na ceny. Jesť musíme tak aj tak, čiže mi je jedno o koľko zdraží/nezdraží, budem nakupovať ako doteraz. Rozčuľovaním sa nič nevyrieši, už sme si zvolili, tak to tu aj vyzerá 🤷🏻♀️
Nám dnes do obchodu prišli Jogurty a mlieko, všetko z 5% DPH.Vsetky tieto veci boli o 10 centov drahšie.Neviem co je ste čakali, hádam si ľudia nemysleli ze výrazne pocítia nejaké zlacnovanie
@kavasmliekom veduca obchodu je pri urcovani cenotvorby maly pan, v podstate nikto.
To je ozaj smiesna poznamka...
A čo taká kúpa nového auta. Tie 3% tam spravia stovky až tisícky eur.
Ale tak niekto sa predsa hranolovi a spol na tie zvýšené platy musí poskladať.
Netýka sa to potravin, ale mam vyhliadnute jedno kreslo. Pred Vianocami stalo 1800 eur, teraz stojí 1930 eur. Skoro ma porazilo
Všimla som si na čokoládach našich obľúbených. Deva stála 45 centov keď nie je v akcii a teraz tuším bola cez 50 centov. Takisto rumba bola cez 50 centov a už je 60 centov. Acidko tiež išlo hore.

Navýšenie DPH o 3% znamená 2 centy na 1 Eure, to si veľmi nevšimneš.