Ako budú vyzerať ceny potravín v roku 2025?
Ahojte, boli ste už v novom roku na nákup potravín? Ktoré potraviny navýšil ceny. Ja som bola včera a nejak nepostrehla som tu 23 % dph.
@ajka19 Prepáč, nechcem ťa uraziť... píšeš, že každý jogurt, co si kupila, išiel v priemere hore o 20 centov. Pri 40 alebo 55 centovom jogurte vieš koľko percent je 20 centov????? Cca 40 %!!!!!! Mozem sa ta spýtať z ktorej volicskej základne si, keď ti takto slabou ide logika a matematika?? A v závere napíšeš, že všetko išlo zhruba o 20 centov hore.🙄 Už sa nečudujem prečo nám vládne to, čo nám vládne. A volici su spokojni, lebo si nevedia vypocitat o kolko ich oj..bali.
@lasona prepáč, keď máš 1800 na blbe kreslo, tak to nebude problém ani 1900. Vôbec ta nemusí poraziť. Ty si presne taký typ, že nikdy s ničím nebudeš spokojná.
@stanulienkat boli to menšie potraviny, ...teda súkromník
@ajka19 ocividne ti unikla pointa.
@xckaretxxx ja to ako d*bil počítam na účtenke. Takže 5% je na mlieku, mäse, masle, zatiaľ všetka zelenina čo som kupovala, a obyčajné pečivo, grahamové už nie. 19% je na všetkom ostatnom a 23% na nepotravinovom. Takže ide o centy, zatiaľ to nie je veľmi vidieť. Ale počítam, že pomaličky pôjde všetko hore. Ale nakupujem vo veľkom reťazci, a v jednote som len kupovala trupy na polievku, predtým stáli 1,69€, teraz 1,59€. Či to je už stála cena, alebo nejaký marketing netuším..
@xckaretxxx prosím? To kreslo je pre mňa dôležité, potrebujem ho pri práci, ide o kozmeticke polohovatelne kreslo....to co mam už dosluhuje a veľa klientov mam starších, už majú problém vyjsť...tak si láskavo daj pozor na to , čo hovoríš.. to nie je z roztopase
Take by som chcela, žiaľ nemám nan...dala som to sem len ako priklad
@katkaseiner no neviem na kolko dni nakupil a ore kolko ludi ale ja ked idem kazdy 2-3. Denna nakup pre 3 osoby k tomu kupujem bezlepkove a bezlaktozove potraviny platim od 30-50 eur. Tiez bez masa. Kupujem dost ovocia zeleniny pozriem ake strukoviny su v akcii a potom nakupujem podla toho co budem varit. Malokedy kupim sladkosti sladke vody a ine hluposti. To skoro.vobec.
@ibatanecnica nakupil pre 4 osoby...pecivo, sunky, syry , ovocie, asi 1-2 sampanske, sladke pecivo...prostr bez masa to je vela aj pre 4 osoby si myslim
@kavasmliekom 0 % DPH neexistuje. Buď si platiteľ dane a uvádzaš aktuálne platnú sadzbu DPH na potraviny (5%, 19%,23%), alebo si neplatiteľ DPH a teda ceny sú bez DPH (čo však v prípade maloobchodných prevádzok potravín je nepravdepodobné).
@doriiis to je normalne, ze je dokonca aj lacnejsia. V niektorych obchodoch sa mi aj stalo, ze ked som daku vec vyhodil z kosika ...potom som si rozmyslel, a vratil nazad ...uz bola malinko ina cena.
Čachruje sa kadejako s cenami hore dole, podla ponuka dopyt a kopec inych faktorov...su kadejake akcie a akoze akcie ... Aktualne dake zvysenie Dph z 20 na 23 moze mat symbolicky dopad...a tipoval by som ze docasne miestami aj opacny ...asi tvoja skusenost... v oblastiach kde sa ludia "predzasobili" zo strachu zo zdrazovania ...no a tak teraz docasne opadol dopyt ...tak potrebuju ludi nalakat lepsimi cenami
@katkaseiner neviem kolko toho zjete ale.je dost vysoka suma. My jeme tak striedmo. Ziadne plne brucha. Z kazdeho co.kupujem beriem par ks. Alkohol.nekupujem ale tak lredpokladam ze to sampanske nestalo 50 eur
@xckaretxxx dajte tomu pár týždňov a uvidíte. Zatiaľ išli ceny o 0,01€ nižšie, to, čo bežne kupujeme. Ale napríklad bezlepkové cestoviny išli hore skokovo. 5% potravín je minimum (základ). Už teraz však je na letákoch pri niektorých výrobkoch vidieť vyššia cena pred zľavou, ako bola v decembri, či už ks/kg, atď. Ešte chvíľku potrvá, kým sa do cien prenesie inflácia (bude sa zvyšovať), navýšenie min.mzdy o 8,8%, nárast cien PHM (23%), mýta o 40%...Nárast cien ostatných produktov a služieb pri 23% je vidieť už aj teraz - ceny nehnuteľností, stav.materiály, kuriérske služby, lízingové splátky, atď.
@xckaretxxx ceny navysovali retazce uz v priebehu decembra, vraj preto, ze by to za tych 24 hodin pocas 1.januara nestihli. nam to tak bolo povedane v asko nabytku. mali sme tam vyhliadnuty konferencny stolik. 10.12. stal 110€, este mam aj fotku cenovky. 30.12.sme prisli, ze ho teda kupime a uz stal 119€. ked sme sa pytali predavaca, ze co to ma byt, za necele 3 tyz.cena o 9€ vyssia na jednom blbom stoliku, tak povedal, ze to je kvoli zvysenej DPH, ze oni maju take mnozstvo tovaru, ze to navysovali postupne, pretoze by museli byt od silvestra do 2.1. 48 hod.nonstop v praci, aby to stihli.
@ibatanecnica jeme normalne, akoze nechapem co riesis...sampanske stalo okolo 4-5e, ved bol silvester. Kazdopadne kupit par drobnosti a vela penazi odide...jaj no napr aj karton mlieka sme kupili...nech nechodim denne po mlieko...proste teraz chvíľu urcite nepojdem (syn bol dnes pre milačika a horcicu).
@kavasmliekom pán bol trosku dementny asi, keď si mysli že cenotvorbu tesca ma pod palcom pani co dokladá tovar.
Vratil som sa z obchodu. Zatial asi jedina vec kde vidim narast, a ocividne kvoli dph, su take papierove vreckovky co dlho boli za 1.39 .
Po novom 1.42
@katkaseiner len som odpovedala na tvoj komentar ze tiez sa mi to zda vela a nie je nakup ako nakup
@xckaretxxx bola som dnes ráno v Lidi a niektoré položky išli pekne hore. A iné zase dole o pár centov.
@xckaretxxx Žiadna zmena, veľa vecí v zľave, poplatok za dovoz rovnaký. Zajtra mi príde nákup.
@patka06 lenze berte ohlad na slobodne mamicky patricia. S detmi to nebolo vzdy lahke ked vela papaju hlavne novorodenci ako moj Misko. Niekedy aj 2 centy robia zazraky v zivote cloveka
@zanetkapongrac Samozrejme súhlasím, len je to naozaj maličký rozdiel.
Okrem toho DPH na potraviny sa menila smerom dole, aj ceny potravín sú zatiaľ nižšie ako na konci roka.
@lila246 nemôže za to, ale keď nevie, že aj napriek nulovej DPH majú ceny jogurtov drahšie, keďže niekto ci už ona, alebo jej kolegyňa, kolega tú cenovku tam menili, tak som ticho alebo minimálne poviem, že bohužiaľ, nie som kompetentná odpovedať na také otázky...a nie tak vážne povedať, že veď ceny sú ešte nižšie ako boli 🙂
Nechapem ako viete zistit ohladom potravin ceny, ved tie ceny sa vkuse menia. Ten isty jogurt ma v iny tyzden roznu cenu. Aj vajicka maslo ......
Stále sa rozoberá len cena potravín. Kde je cena za služby? Telefón, internet, poistky a pod., kúpa topánok pre deti (noha im rastie stále) a xy ďalších vecí a služieb. Tam cena narastie. A sú to poplatky, ktoré mesačne platíme skoro všetci.
@xckaretxxx najlepšie sú tie akože akcie v Kauflande kedy je v akcii suma taká istá alebo vyššia než bez akcie len je na červenej cenovke
@xckaretxxx bola som dvakrát. Zatiaľ nešlo hore až tak strašne. Ale ukáže sa to neskôr. Teraz dopredávajú sviatočné. Akurát som si všimla, že radler bol drahší.
@zeldia Pan vobec nemusel byt dementny! Ked ho nahnevali, komu to mal povedat?? Povedal to predavacke, ktora stala vedla neho. Mal si dat zavolat riaditela? Podla mna, ze jeho strany uplne normalna, ludska reakcia.

@7miriam77 ....po výplate.😄Odmena odo mňa pre mňa za prvú výplatu v novej práci.😉