Ako často periete a koľko platíte za vodu?
Ahojte, robim si taky prieskum, zaujimaju ma hlavne domacnosti bez umyvacky riadu .. 3 a viac clenne. Kolko krat cca za tyzden periete v pracke a kolko platite za vodu mesacne. A ci vam chodia preplatky alebo nedoplatky. A v akej cca vyske.
@evittam uz som si začala myslieť, ze som divná, keď ako 3clenna rodina neperieme 5pracok za týždeň, tiez sú niekedy len 2, inokedy 4 🙂..a to môj muž nie je na vysokej riadiacej pozícii a napriek tomu chodu v cistych veciach a nesmrdi 🙂...
@candii to koľko ma ktorá rodina spotrebu nezáleží len na počte prani, ale aj akú majú pracku, či sú doma, chodia do práce, školy, skolky a pod...napr.môj muž sa sprchuje v práci, čiže by sme mali ušetriť, ale ja keď som v sprche miniem veľa vody, rada sa sprchujem dlho...teraz napr.uz nechavame aj syna nech sa chvolu sprchuje sám, lebo chce, čiže minieme viac vody ako napr. Pred 2rokmi, kedy som ho osprchovala a išiel von z vane 🙂
@jajka257 trochu matematiky, pri spotrebe 80 kubikov za rok to vychadza len 200 litrov vody denne v priemere. To pri takom castom prani je nerealne. To ani nesplachujete wecko? Ani neumyvate ruky? Ked k tomu pripocitam aj teplu vodu aj tak je to malo.
@candii 5 clenna domácnosť (3 menší chlapci), periem 5-7x do týždňa. Pracku mám len na 6 kg prádla. Spotreba vody spolu cca 6 kubikov na mesiac. Nemáme umývačku, ale riady neumyvame pod tečúcou vodou.
@natalienka12 Dakujem.😉Tiez neviem koho zaujíma v diskusii o spotrebe vody funkcia manzela jednej z nas....😀😉
Mam na 8kg, aj susicku na 8kg.
@jajka257 Nie som vzťahovacna. Ale tvoj prispevok,bohuzial, vyznel tak ako som napisala....
ja napr. periem zvlast aj pulovre, bluzky, ci ine veci , ktore vyzaduju setrnejsi program, mame 7 kg pracku a aj susicku 7 kg, tiez periem aj zaclony, zavesy , obrusy atd... mozno niekto, kto ma byt bez zavesov, obrusov, proste minimalizmus, tak ani nemusi tolko prat, ale mne sa to paci, inak neviem, kolko minieme, pozriem neskor
@jajka257 ja sa nedotahujem ale zautocila si ty ako prva do evitty a fakt to tak vyznelo ze akoby ona bola nejaka socka a ty mas manzela na vysokej pozicii. A tak to pochopili viacere z nas.
a umyvacku mame tiez uz 8 rokov a ta ide cez tyzden raz denne a cez vikend aj 2-3 x denne, ale mame tu uzsiu 45 cm
@natalienka12 sú aj menšie pracky, ja mam cca 3 ročnú zhora plnému, tie sú max na 6kg, tiez som chcela spredu plnenu, ale nezmestila sa mi :(...pritom napr.pri prani obliečok by sa mi zisla vacsia..alebo keď periem vankuse a paplony, potahy z matracov a podobne
@monulienkamt Aj ja som rada,ze nie som sama.😉 Tiez ked pocuvam niekedy zname ako peru aj 2x za den a kazdy deň tak si pripadam divne,ze ja nie.😀
my sme traja a perieme cca 4 - 5 x do tyzdna (teda praciek), kolko minieme vody neviem presne, ale nechodia nam ani preplatky ani nedoplatky...v podstate ani vyuctovanie...lebo to mame fixne v najme.... ale keby nam ide vody extra asi sa nedoplatime hlavne v lete ked polievame denne velku terasu
@natalienka12 este raz, ja som to nemerala, pozrela som do rozpisu. A to vraj sme najvacsi minaci vody. Netusim, ako to robia. Fakt. Pravdou je, ze nie sme cely den poriadne doma. Rano ideme pred 7, prichadzame okolo 17.00. Takze vela vody miname mimo domu. A sprchujeme sa, aj splachujeme a dokonca mame obrovske akvarko,kde menime vodu raz za tyzden. Nechapem, ale je to tak. A teplej miname okolo 70 kubikov rocne. Tazke to je spolu 150 kubikov za rok. Co nie je zrovna malo. Ci?
@zuzana76 my napr.nemame obrusy, iba na Vianoce ho vytiahnem 🙂, žiadne zavesy, takže urcite perieme menej 🙂
Ja sa musim priznať,ze si uvedomujem,ze vela a stale periem...ale my sme si uz aj zvykli...každý si berie každý vecer čisté pyžamo,všetky veci mame len raz oblečené (okrem búnd samozrejme) a tak mi to vyjde na 10-12 práčok týždenne ale kedze mame sušičku,vela veci skladám a tym je to vsetko raz dva hotové a čisté v skriniach.
Nijak ma to neobmedzuje a tiez mam rada vôňu čistých veci v skrini a na deťoch 😂🤣😂
Naozaj ma pobavi ze aj v uplne nevinnej teme sa dokazu niektore pohadat 😀 to je talent toto 😂
@jajka257 ja ti odpoviem za seba, preco ciste pyzamo kazdy vecer. Lebo 1. Ked sa vecer osprchujem, pride mi blbost dat si na seba vec, ktoru som mala na sebe 8 hodin a potila som sa v nej.
2. V noci sa uvolnuje z tela vela necistot, a uvolnuju sa ciastocky z koze a ked nechcem vo velkom zivit roztoce, na ktore mam alergiu, tak dam proste ciste.
Takze moje 2 dovody poznas. A este mam aj menej dolezite a uplne uletene, ale to je moj problem.
@candii joj, nuz to je take typicke.🙂tak este raz pre teba. Perieme vela, studena voda rocne cca 80 kubikov, tepla cca 70. Nepoviem sumu, vo vyuctovani mam cenu spriemerovanu za obidva typy vody. Tento rok sme mali preplatok , ale to je vyuctovanie vsetkeho za cely rok okrem plynu a elektriny. Takze tak.
Sme trojclenna rodina a periem aj 3-4x denne. Mame 8 kg pracku. Nedoplacame za vodu nejak extra. A setrit na sebe mi pride mne osobne blbe. To ako keby sme jest nemali, len aby sme si mohli dovolit napr.lepsie auto. Neviem, mne ciste pyzamo kazdy vecer nepride nic nezvycajne.
My minieme okolo 200 kubikov rocne a to sme traja. Vodou setrim nenechavam iba tak pustenu. Sprchujeme sa kazdy den, manzel je casto sluzobne prec aj cely tyzden. Takze keby je doma aj on minieme ovela viac lebo on byva v sprche aj pol hodinu. Ale ciste pyzamo si nedavame kazdy den. Teda ja ani v pyzame nespim. Ani obliecky nemenim castejsie ako raz za 2 tyzdne. Ja s casom nezartujem aby som kazdy den behala do pracovne dat prat prehodit do susicky a zase vybrat poskladat vyzehlit. Periem viac kg naraz. Pitrpim si na uteraky tie menim a periem stale lebo tam sa podla mna drzi najviac choroboplodnych zarodkov nie v pyzame.
@evittam Evi, ak pyzamo tak treba kazdy den menit aj obliecky nie? Lebo tie toxicke latky sa uvolnuju nielen do pyzama ale vsade! By ma zaujimalo ci kazdy den meni aj obliecky. A ak ano tak to je tusim aj lekarska diagnoza. Nikoho neodsudzujem hygienu treba ale odtial potial.
@evittam ja ani neviem,proste vecer sa osprchujeme (deti sa väčšinou okupu alebo tiez dajú rýchlu sprchu) a automaticky si každý berie čisté pyžamo a rano,ho vyzliekaju a rovno do kosa na pradlo hádžu...
Ano, ked sme niekde na dovolenke,tak rátam jedno na cca dva dni,inak by sme sa ani nepobalili 🙈🙈🙈
A mame ist aj na dlhsie v lete (15dni) ale to som si uz nasla cistiaren a pracovne v okoli 😂😂😂.
@evittam ved ani mne netecie voda prudom alebo to niekde pisem ? A to, ze mame 8 kg pracku neznamena, ze vzdy musi byt natisnuta, plna, ze ju ledva zatborim. Skratka vzdy operiem veci malemu osobitne, nam osobitne, isto by som to netisla dokopy len preto, aby som prala raz namiesto dva krat, spodne pradlo osobitne.. Periny pyzama plachty
Casto periem deky, kociky.

@natalienka12 pozri, nemusim setrit, ale zvykla som si. Pracku mame mensiu, aby sa zmestila tam, kde som chcela. Evittam ma osem kilovu. Ale daj si 2 krat 8 a porovnaj 5 krat 6 , niekefy viac. Urcite je to velky rozdiel. Nemam rada tieto dotahovacky. Ked si vezmes, je to hadka pre blbost. A ked sa zamyslis, je podstatny aj objem opratych veci. Zakladatelka sa pytala ako casto, nuz vela. Vcera 2 pracky, dnes pojdu dve. A zajtra asi tiez, budem prat obliecky a zavesy.