icon

Ako často si sťahujete bankové výpisy?

fingostar
Včera o 20:24

Ahojte, po večeroch si robím vlastnú appku na osobné financie a narazil som na otázku, na ktorú si sám neviem odpovedať.
Väčšina finančných appiek dnes funguje tak, že sa napojí priamo na váš účet — dáte im prístup k banke a ony si transakcie stiahnu samy. Mne sa to nepozdávalo, tak som to postavil inak: appka číta výpis, ktorý si stiahnete z internetbankingu sami. Žiadne heslá, žiadny prístup do účtu, dáta zostávajú v telefóne.
Lenže to stojí a padá na tom, či si ľudia ten výpis vôbec vedia stiahnuť. A ja mám skúsenosť len z pár bánk, takže netuším, ako to vyzerá u ostatných.
Preto sa pýtam:
Sťahujete si niekedy výpis z internetbankingu, alebo ste to nikdy nepotrebovali?
Z ktorej banky? A ponúka vám okrem PDF aj iný formát — CSV, XML, Excel?
Prišlo by vám otravné spraviť to raz za mesiac, keby ste za to mali hotový prehľad financií?
Zaujíma ma aj opačný názor — ak vám nevadí dať appke prístup do banky a je vám to jedno, pokojne to napíšte. Potrebujem vedieť, či tú obavu rieši viac ľudí než ja sám.
Vopred vďaka. Výpisy odo mňa nikto neposiela ani nikam nenahráva, pýtam sa čisto na skúsenosť.

fingostar.sk

biba_18
Autor odpoveď zmazal
fingostar
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_09b6ab
Včera o 20:45

nikdy si nestahujem vypis, nepotrebujem to ani aplikacie na sledovanie financii. Svoje financie mam plne pod kontrolou bez toho a navyse kvoli apliklacii stahovat vypisy by ma ani nehlo. V aplikacii mojej banky a vacsiny baniek, co poznam je pekny graf o financiach kde si clovek vie pozriet prijmy aj vydavky rozdelene do viacerych kategorii. Takze ta aplikacia by pre mna bola uplna zbytocnost, ktora by mi navyse pridavala robotu.

fingostar
autor
Včera o 20:50
@anonym_09b6ab

nikdy si nestahujem vypis, nepotrebujem to ani aplikacie na sledovanie financii. Svoje financie mam plne pod kontrolou bez toho a navyse kvoli apliklacii stahovat vypisy by ma ani nehlo. V aplikacii mojej banky a vacsiny baniek, co poznam je pekny graf o financiach kde si clovek vie pozriet prijmy aj vydavky rozdelene do viacerych kategorii. Takze ta aplikacia by pre mna bola uplna zbytocnost, ktora by mi navyse pridavala robotu.

@anonym_09b6ab samozrejme. Pokiaľ by sa jednalo o aplikáciu,ktorá mi ma povedať kde som minul peniaze,tak som úplne rovnakého názoru. Všetko mam v aplikacii v banke,tu ale nejde o aplikaci,ktorá by mi evidovala financie.

rozculena
Včera o 20:53

1x za mesiac mi banka posiela emailom výpis,ani to neotváram.Načo? Veď všetko vidím v IB

fingostar
autor
Včera o 21:01

Ak by chcel niekto vedieť viac o apke,tak je tu: www.fingostar.sk/?z=mk

anonym_34e0bf
Včera o 22:43

Nikdy nesťažujem výpisy.
Áno, prišlo by mi to otravné.
Nedala by som apke prístup do banky.
Prehľad financií mám v internetbankingu, každému výdavku viem priradiť kategóriu, ktorých je 18, načo by mi bola ďalšia apka?

anonym_f7bc89
Dnes o 00:19

Financie si viem pozriet v IB a pamat mi este sluzi velmi dobre takze viem kam mesacne peniaze davam. Nepotrebujem ziadnu aplikaciu a len vdaka tebe som sa dozvedela, ze niekto ju ma a pouziva na taketo ucely 🙂