icon

Ako daňový úrad spracováva daňové priznania?

rihana12331
18. apr 2025

Ahojte mňa by veľmi zaujímalo ako daňový úrad spracováva daňové priznanie či niečo preverujú alebo len buchnúť pečiatku pri toľkých ľuďoch čo podalo daňové ....

zuzanaete
18. apr 2025

Kontroluju. Mne uz raz volali, ze nieco tam mam nespravne (jeden vypocet) a treba to opravit.

anos18
18. apr 2025

@rihana12331 kontrolujú, napríklad mne nedávno volali, ze som nesprávne uplatnila u klienta daňový bonus na deti, jednalo sa o rok 2023, ktorý teraz kontrolovali. Nedal mi jedno potvrdenie o mzde

dzulli1980
18. apr 2025

Samozrejme, že to kontrolujeme ... pri preberaní sa sledujú len základné veci, potom správkyňa, ktorá ich má na starosti, kontroluje dôkladne, v prípade nejasností daňovníka vyzývam atď.

rihana12331
autor
18. apr 2025

@dzulli1980 ďakujem lebo ja nemám celý rok odrobeny a môj zamestnávateľ mi povedal že nemám nárok na bonus za celý rok len to čo mám odrobene čiže od septembra.... Môžem sa spýtať či mám nárok alebo nie nakoľko moja ekonómka mi povedala že mám nárok

katica06
18. apr 2025

@rihana12331 tak počkaj, požiadala si o rz v práci alebo si podávala dp?

martul
18. apr 2025

@rihana12331
@rihana12331 poziadala si zamestnávateľa o ročné zúčtovanie alebo si si robila daňové priznanie?
Posudzuje sa prijem celkovo za rok, keď si aj pracovala až od septembra to nie nie podstat. Dôležité je to koľko si zarobila od toho sa odvíja výška DB

lienockak
18. apr 2025

@rihana12331 máš nárok na DB na celý rok, ak spĺňala výšku ročného príjmu a žila si s dieťaťom v spoločnej domácnosti. V tomto prípade je jedno či si si podala DP alebo Ti ho doplatia cez RZ v práci. Podané DP na DÚ sa kontrolujú, súčtovo a aj či spĺňaš nároky podľa priložených podkladov. A kontrolujú a vyhodnocujú sa aj spätne roky, ak neskôr z dokladov od zamestnávateľov a rôznych krížových kontrol vyplynie niečo iné ako si si podala sama.

katarinaba
18. apr 2025

Vyska danoveho bonusu zalezi od dosiahnuteho prijmu za rok a od poctu mesiacov, v ktorych boli splnene podmienky na jeho poberanie.
Ak si matka dietata a dieta zilo uz v januari, bolo cely rok s tebou v spolocnej domacnosti, bolo skolopovinne, resp. navsevovalo skolu cely rok, tak mas narok na celorocny DP. Otazka ostava, aky vysoky bol dosiahnuty prijem. Ak si zarobila dobre aj za tie 4 mesiace, kludne mohol byt uplatneny v plnej vyske. Ak menej, tak potom podla vypoctu na cast DP. Ale nie len za odrobene mesiace.
Ak si poziadala o RZD a nieco sa ti nepozdava, daj si to niekomu prepocitat. Ak si podavala DP, na chybu v DP by mali prist. Ale aj to ti moze niekto nezavisle prepocitat, pripadne skus si nahadzat udaje do elektronickeho formulara na financnej sprave, ak trochu rozumiest cislam z potvrdenia a narokom na DB.

rihana12331
autor
18. apr 2025

@katarinaba môj celkový príjem bol 3331 eur