Ako dlho treba mať vyšší príjem pri hypotéke?
Ahojte, ako dlho je potrebné mať vyšší príjem pri žiadosti o hypotéku ? Ak ide o zamestnanca ? Niekde čítam že tri mesiace, niekde že 6. Ako to je prosím?
@tundra prečo na prianie ? Čomu nerozumieš ?
@tundra Keď sa niekomu zvýši plat, ako dlho ho musí mať zvýšený aby banka akceptovala tu vyššiu sumu pri posudzovaní príjmu
Presne tak, niektorej banke stacia 3 mesiace a niektora chce 6 mesiacov. Zalezi od banky a jej podmienok.
@betulinka1 ďakujem. Kamarátka ma straší že to budú brať ako účelové umelé zvýšenie platu, keď to bude priamo takto pred žiadosťou o hypotéku a zamietnu nám to
U nás banka vyžadovala posledné tri výplatné pásky.
@tundra vy nedostávate do rúk výplatnú pásku?
Ešte doplním, že niektoré banky chcú iba 3 alebo 6 mesiacv, ale ak vidia, že posledné 3 mesiace sú o dosť vyššie, tak urobia priemer posledných 6 resp. 12 mesiacov.
@melanta a iba niektoré alebo môžu všetky ?
Nie všetky, ale ktoré konkrétne to tak robia neviem. Ale dobrý finančný sprostredkovateľ to určite vie.
@autorka pise:Ahojte, ako dlho je potrebné mať vyšší príjem pri žiadosti o hypotéku ?Z toho logicky vychadza,ze po schvaleni ziadosti,ma zase normalny prijem.
@lucia13022023
@tundra nebude potom normálny príjem. Pýtam sa kvôli tomu koľko po zvyseni platu má zmysel začať riešiť hypotéku
@tundra ja viem čítať. Reagujem na tvoju otázku, že kde vystavujú výplatné pásky na prianie. Pýtam sa, či vy nedostávate výplatnú pásku do rúk alebo na mail každý mesiac.
A hlavne keby aj vystavia pasku na prianie, je to zbytočne keďže výšku príjmu si vedia v banke overiť aj inak. Nestačí im papierik
Ak to riesis, kvoli tomu, ze mas sro. Tak niektore banky akceptujú aj vyplácanie dividendy ku mzde a niektore pozerajú obraty firmy. Ideálne je, ked to nechas na finančného poradcu a on ti vsetko povie aj obeha.
@11brano11 no vidis co nove som sa naucila. To ani neviem, ze pozerajú az 12 mesiacov.
@lucia13022023
tendra to myslel inak. Prídem k šéfovi a piviem, počuj Fero potrebujem zvýšiť plat o 309e v ciszom koli úveru. Potom mi to kludne znovu môžeš znížiť. To by bola vyplatna páska s navýšením na želanie.
Ja sim to tiež tak pochopila. Poznam dvoch ludi, ktorí sa takto dohodli so šéfom kôli úveru. Boli kamoši tak šéf to pre nich na určitú dobu urobil.
@svetlonos aha už chaoem. No ja som o tomto ešte nepočula ze by toto niekto robil 😶🤭 preto mi to bolo cudne ze co tým myslí, ale už chápem 🙂
@lucia13022023 napr.aj jednoosobova s.r.o si to vie spravit,problem môze vzniknut,ked spravia kontrolu.Samozrejme vyssie odvody...
@lucia13022023
Kde čo sa robí 🙂 len ten clovek si musí byť vedomý, že hypo zvládne aj potom z menšieho príjmu. Inak je vies kde...
Ja som Prima banke nedokladovala pásky. Len som napísala priemernu mzdu za čas aký pozadovali asi tých 6 mesiacov. Nechceli dôkaz aj keď som to rátala na cent
@lucia13022023
no odrbavat... napriklad islo o otca samozovitela, zena odisla a nechala mu dieta. Tak sa s kamosom dohodol o navýšení platu, lebo by inak hypo nedostal. Vedel si ju platiť aj z toho nižšieho príjmu. Šetril na sebe a žiadne dovolenky pri mori sa nekonali. Bola to pre neho pomoc, ani tak nie odrb. On nechcel behať ako samozivitel z podnájmu do podnájmu a byt vystavený na milosť ci nemilosti majiteľa bytu. Pokial toto urobia ľudia, ktorí hospodáriť nevedia, je to pre nich by a pruser do buducna len.
Fiktívne zamestnanie sa to volá.uplne nová zmluva s nastaveným príjmom,ktorý potrebuješ s dohodou,že si budeš platiť odvody navyše,ktoré sa pri zvýšení platu zvýšia samozrejme.bežna prax.
Rozmedzie ,ktoré banky majú od 3mes,do 6mes.
A áno,samozrejme ,že je to účelové a samozrejme,že to každý hneď zruši.aj banky to vedia, ešte aby im to vadilo alebo sa do toho šparali..to tak .. veď o to im ide,aby ste u nich tu hypo zobrali
No ideálne je ho mať vyšší po celý čas roky rokúce ;)

Nerozumiem otazke,to kde vystavuju potvrdenia o prijme alebo vyplatne pasky na prianie🙈.