Ako dlho trvá priznanie podpory v nezamestnanosti?
Dobrý deň,zaevidovala som sa 5 januára,kedy asi by mi mohla prísť podpora?
Otázka či.2:keď som bola zaregistrovaná v nejakej pracovnej agentúre v priebehu posledného roka a nič som tam nezarobia,ani euro,ukráti mi to nejako podporu?posledných 6 rokov som bola na rodičovskom kvôli zdrav.stavu dieťaťa a popritom táto registrácia za posledný rok.
@elizabeth88 kedy ti skončil pracovný pomer? Ty pravdepodobne vôbec nemáš nárok na podporu
@nelca84 vraj mám,ja som bola ale zamestnaná stále.Mam zťp dieťa a pracovat veľmi chcem,no musela som dať výpoveď v práci,do ktorej som sa pôvodne chcela vratit
@elizabeth88 kedy si dala vypoved?
@elizabeth88 zároveň so skončením rodicaku teraz po6 rokoch som aj sa dohodla na výpovedi.
No stihla som sa zaevidovať včas.
@elizabeth88 tak potom ano, mas narok. Pride ti najskor vo februarovom vyplatnom termine.
@nelca84 dik,ale tá registrácia v agentúre bola cca od marca 2023 do decembra 2023,hoci pracovať sa mi nikdy nedalo,nemali pre mňa nikdy nič adekvátne mojim časovým možnostiam,čiže zárobok 0
To sa obávam,že mi prudko zníži podporu😒
@elizabeth88 vsak ked si nic nezarobila, nemala si ziadne odvody, takze to nema ziaden vplyv na podporu. Podpora sa ti bude ratat zo zamestnania pred materskou.
@nelca84 no..nejak im to vraj vyskočilo na sociálnej...tak som dokladovala
@nelca84 to by bolo fajn ..no nechám sa prekvapiť.
@elizabeth88 neviem si predstavit, ako registracia v agenture, kde si nemala ziaden prijem moze ovplyvnit podporu, ale mozno poradi @zalka
@nelca84 ďakujem.🤗
@elizabeth88 majú na to čas do 2 mesiacov od zaevidovania. Mne nič nič a potom v ten istý deň mi prišli peniaze na účet (čo som sa čudovala, keďže som už nedúfala) a aj list poštou o schválení. 🙂 čo sa týka príjmu, neviem ako sa to počítala ale ja som veľa nezarabala a prišla mi pekná suma. 🙂
@valer88 diky🤗
@elizabeth88 no bohužiaľ agentúra tá prihlásila do SP čiže sa ti to ráta do výpočtu podpory takže tá môže byť extrémne nízka
@zalka toho som sa bala😒nikto mi to,žiaľ nevysvetlil,bolo.i povedané,že aby som dostávala ponuky,musím sa zaregistrovať🤔,nuž čo,nevedomosť..dik,aspoň sa ponaucim.
@elizabeth88 a kto za teba platil odvody do ZP...mám pocit, že tam dlhujes peniaze. Skús si pozrieť na nete či tá neevidujú ako dlžníka. A akú zmluvu si mala s agentúrou? Aký typ, pozri a napíš.
@zalka hm...to asi nedohladam,mám tu plné ruky práce,ale ak sa podarí,napíšem,akú.Kuknem veru aj na ten zoznam.
@zalka dik za tipy,skúsim to pozrieť,aj tu zmluvu
@zalka nenašla som to,ale buď dohoda o vykonaní ale sprostredkovaní práce to tuším bola...vtrvani od február po december.

@elizabeth88 ak si bola poslednych 6 rokov na rodicaku, z coho chces mat podporu? Trval ti nejaky PP pocas rodicaku okrem tej agentury? Ak nie, tak nemas narok na podporu...