icon

Ako dlho trvá schválenie a čerpanie hypotéky?

bubi1121
10. feb 2025

Ahojte, ako dlho trvá proces hypotéky?
Švagriná si dala predschváliť hypotéku, našli si dom. Budúci týždeň maju spísať zmluvu o budúcej zmluve.
Ako dlho trvá kým prejde cely ten proces az po čerpanie financií? Dakujem

marca12
10. feb 2025

@bubi1121 My sme mali do tyzdna vybavenu hypoteku aj peniaze na ucte. Ale to bolo pred rokmi

petamich
10. feb 2025

Je to velmi individualne, zalezi od banky, financovanej nehnutelnosti, katastra....moze cakat nieco medzi 15-45 dni (podla toho ci cerpanie staci na plombu alebo musi byt vklad atd.), ci ma nejake specificke podmienky cerpania

vkatush
10. feb 2025

No my sme teraz riešili, mysleli sme, že to bude do týždňa a pol max. Spadol kataster, tak to bolo mesiac a pol 🙃🙃 a aj to len preto sme tak rýchlo, že sme mali super pani, čo nám to všetko vybavila , obehala.

mimaapeto
11. feb 2025

riešili sme to v decembri... znalecký posudok je už vypracovaný? Banka len predschváli podľa prijímu koľko im môžu dať.. realita je taká že z kupnej ceny im dajú max 80 percent.. zvyšok dofinancovať vlastné prostriedky alebo spotrebák... nato bacha... aj za zmluvu o budúcej zmluvy sa platia nejaké percentá z kupnej ceny... asi do cca 2 tt sme mali peniaze na účte a pár dní trvalo preúčtovanie na účet predávajúcej... viac menej to brzdila banka lebo pracovníčka zle naskenovala zmluvu... tak mi chodili emaily čo mam doložiť hoci tam všetko bolo... potom zle naskenovala poistnú zmluvu na byt... bez tohto by to bolo za týždeň... kataster teraz dáva papier kde je vyznačená ťarcha v prospech banky.. tak o to je viac papierov... riešili sme v ČSOB

zexeh
11. feb 2025

@mimaapeto 80% nie je celkom pravda. Česť výnimkám. Mne dali v decembri 90% aj keď údajne nemali na to najskôr prostriedky. Stačilo sa vykašlať na fin. Poradcu. Poprosiť riaditeľa v banke že potrebujem 90% a výhodnejšie podmienky. Nasledovalo zrušiť staru zmlúvu, založiť novú. 100€ mesačne ušetrených lebo som nemusel brať spotrebák vďaka tomu. Peniaze do týždňa uvolené ale to fungoval kataster.