Ako dlho trvá vykázanie výkonu za dentálnu hygienu?
Ahojte, chcem sa len opýtať či neviete za aky dlhy čas môže lekár vykázať výkon v poistovni, 16.7. Som bola na dentálnej hygiene a stále mi ukazuje, že výkon nebol vykazany, nechcem hneď volať zubarke a robiť paniku ak majú na to viac času, mate skúsenosť? Ďakujem
mne na infolinke povedali ze lekar ma az 60dni na to aby to vykazal
Ja by som si zavolala,či hlavne vykázali poisťovni správny kód úkonu. Tiež som raz takto čakala na objavenie preventívnej prehliadky v aplikácii a zrejme lekár to nevykázal ako preventívnu prehliadku.
Treba čakať, trvá to niekedy dlhšie, do 60 dni
@lydia2211 štandardne platí, že ambulancie by mali výkony nahlásiť čo najskôr, väčšinou do 30 dní, aby bol výkon uznaný bez problémov. Ak to trvá dlhšie, je potrebné sa informovať priamo v ambulancii alebo poisťovni.
@anonym_db65bc Toto nie je pravda.
@lydia2211 Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti vykazuje poskytnutú ZS zvyčajne vo faktúre za celý mesiac, ktorú posiela zdravotnej poisťovne do 8. dňa nasledujúceho mesiaca. Kým to poisťovňa spracuje, môže uplynúť ďalší mesiac. Ale lekár si to môže vykázať kedykoľvek, aj o 3 mesiace, ZP to uzná.
Otázne je, či si to poskytovateľ (zubár) bude vôbec vykazovať, či má vôbec so ZPS zmluvu, či si nebola samoplátca.
A má to tam nahadzovať doktor?
Ja keď som to mamine robila do Dôvery, tak som tam mala ponahadzovať údaje a prefotiť blok.
Ale možno sa to zmenilo po novom. Keďže bolo nedávno obdobie, kedy to preplácanie zrušili a zrazu znova obnovili.
A má to tam nahadzovať doktor?
Ja keď som to mamine robila do Dôvery, tak som tam mala ponahadzovať údaje a prefotiť blok.
Ale možno sa to zmenilo po novom. Keďže bolo nedávno obdobie, kedy to preplácanie zrušili a zrazu znova obnovili.
@anonym_4dc686 chrobák to tam hore cituje.
Pokiaľ si to doktor nevykáže,tak poistenec nemôže žiadať o preplatenie.
len tak pre zaujímavosť som sa bola pozrieť do apky,či si to už vykázal môj zubár...takže poisťovňa mu preplatila 42,90 a ja som mu zaplatila 57,to je spolu 99,90.........super a v nezmluvnej klinike som platila 80......zmluvný zarobil o 20 eur viac
@lydia2211 mam. tiez som bol tak nejako ako vy a stale to nie je vykazane. trva to. asi je to normalne

@lydia2211 štandardne platí, že ambulancie by mali výkony nahlásiť čo najskôr, väčšinou do 30 dní, aby bol výkon uznaný bez problémov. Ak to trvá dlhšie, je potrebné sa informovať priamo v ambulancii alebo poisťovni.