Ako efektívne spravovať rodinné financie s partnerom
Ahojte dievčatá,
rada by som sa vás opýtala akým sposobom financujete spoločnú domácnosť.
Mám partnera (nie sme manželia), on má dve deti z prvého manželstva (stredoškoláci), so mnou má 5 r. dieťa. Minulý rok bol náročný, kríza vzťahu vyústila v jeho pol ročnú neveru....akokoľvek to bolo narocne...rozhodli sme sa pozliepat crepiny kvôli dieťaťu a uvidíme, kam nás osud doveje..
Ale k mojej otázke...nákupy potravin pre mňa, jeho a dieťa realizujem ja, on mi dáva (na dieťa aj domácnosť) 500€ a stará sa o dom (ktorý patri jemu), ja platím energie (1000€/rok), on výdavky okolo ovocného sadu. Obedy rieši vonku, večeru doma. On zarába veľmi slušne (tj.niekolko tisíc€), ale keby som chcela od neho peňazí viac, zrejme by mi povedal: však si zarob. Ja mám polovičný úväzok (zarobím 500€), aby som sa mohla starať kompletne o domácnosť a aby som bola po ruke dieťaťu pri výpadkoch zo škôlky, ktorých je dosť. Stačili by vám tieto peniaze na chod domácnosti?
Vďaka za vaše postrehy.
Podľa mňa toto všetko toleruješ a odpustila si mu neveru kvôli tomu, lebo nemáš kde inde bývať a z polovičného úväzku by si nevyžila.
Aha

@klavirova my mame jeden spolocny ucet na ktory prevadzame urcite % z prijmu - muz zaraba viac ako ja, ja pracujem len 3 dni v tyzdni - muz prevadza ale viac ako by mal, pretoze ja pracujem vuac hodin v domacnosti . Ked som
Bola na materskej platil vsetko on.
Co sa tyka niektorych reakcii na neveru „ ja by som s nim uz nebola“ a pod. , to si vobec nevsimaj. Stat sa to moze kazdej z nas a hypoteticky vykrikovat ako s nevernikom treba zatocit je lahko . To s tymi financiami by mne osobne vadilo viac, ak by muz nebol velkorysy.