icon

Ako efektívne spravovať rodinné financie s partnerom

klavirova
15. jan 2025

Ahojte dievčatá,

rada by som sa vás opýtala akým sposobom financujete spoločnú domácnosť.

Mám partnera (nie sme manželia), on má dve deti z prvého manželstva (stredoškoláci), so mnou má 5 r. dieťa. Minulý rok bol náročný, kríza vzťahu vyústila v jeho pol ročnú neveru....akokoľvek to bolo narocne...rozhodli sme sa pozliepat crepiny kvôli dieťaťu a uvidíme, kam nás osud doveje..
Ale k mojej otázke...nákupy potravin pre mňa, jeho a dieťa realizujem ja, on mi dáva (na dieťa aj domácnosť) 500€ a stará sa o dom (ktorý patri jemu), ja platím energie (1000€/rok), on výdavky okolo ovocného sadu. Obedy rieši vonku, večeru doma. On zarába veľmi slušne (tj.niekolko tisíc€), ale keby som chcela od neho peňazí viac, zrejme by mi povedal: však si zarob. Ja mám polovičný úväzok (zarobím 500€), aby som sa mohla starať kompletne o domácnosť a aby som bola po ruke dieťaťu pri výpadkoch zo škôlky, ktorých je dosť. Stačili by vám tieto peniaze na chod domácnosti?

Vďaka za vaše postrehy.

Strana
z4
marlene
17. jan 2025

@klavirova my mame jeden spolocny ucet na ktory prevadzame urcite % z prijmu - muz zaraba viac ako ja, ja pracujem len 3 dni v tyzdni - muz prevadza ale viac ako by mal, pretoze ja pracujem vuac hodin v domacnosti . Ked som
Bola na materskej platil vsetko on.
Co sa tyka niektorych reakcii na neveru „ ja by som s nim uz nebola“ a pod. , to si vobec nevsimaj. Stat sa to moze kazdej z nas a hypoteticky vykrikovat ako s nevernikom treba zatocit je lahko . To s tymi financiami by mne osobne vadilo viac, ak by muz nebol velkorysy.

ysseba
17. jan 2025

Podľa mňa toto všetko toleruješ a odpustila si mu neveru kvôli tomu, lebo nemáš kde inde bývať a z polovičného úväzku by si nevyžila.

naniki
17. jan 2025

Aha

Strana
z4