icon

Ako efektívne ušetriť z rodičovského príspevku?

29. jan 2025

Ahojte, ako mám ušetriť peniaze? Ja som na rodičovskej dovolenke ,predtým som pracovala ale len na dohodu takže materskú nepoberam. Takže rodičak je 411€ . Priateľ zarába 1200€ . Príde mi nemožne z toho niečo ušetriť.

Strana
z2
marhulka13
29. jan 2025

Podststne sú ešte výdavky, koľko vás stojí bývanie a pod. No z tohto príjmu zázrak neurobis

petamich
29. jan 2025

Rodicovsky prispevok nie je nahrada prijmu 🙂 je to prispevok na starostlivost o dieta...zo 411€ clovek tazko nieco usetri ale ako sa pise vyssie podstatne su fixne vydavky

balerina2025
29. jan 2025

a DB a pridavok na dieta?

lilith_p
Autor odpoveď zmazal
autor
29. jan 2025

Bývanie nás stojí 520€ , pampersky pre malú nás vychádza 72€ mesačne, mlieko 40€ mesačne . To sú také hlavné výdavky.

autor
29. jan 2025

@balerina2025 prídavok na dieťa je už v tej sume 441 spolu s rodičákom

balerina2025
29. jan 2025

vlastne neviem co chces od nas pocut, ked nevieme ake mas vydavky.

oblecenie sa da dietatu kupit z druhej ruky,
varit sa da doma
setrit energiami
kupovat jedlo/potraviny/drogeria v akcii
nepit nefajcit
premysliet si vylety, setrit benzinom

......atd atd atd

autor
29. jan 2025

Varíme doma, nechodíme po žiadnych reštauráciaach,potraviny nás vychádzaju tak 200/300€ na cely mesiac, na vylety zatiaľ nechodíme, auto nemáme ostáva nam tak cca 500€ , ako z toho ušetriť a ešte celý mesiac ak mi nieco treba tak dokupit. Je to nerealne však? Priateľ to zhadzuje na mňa že neušetrime, ale ja si nič nekupujem, sem tam možno ano ale nie kazdy mesiac. Už mi asi neostava nič ine len čakat kym mala pojde do školky, a ja pracovat

nika23t
29. jan 2025

Ja beriem vyšší príspevok, manžel viac zarába. Ale ušetriť sa z toho nedá. Všetko je drahé, stačí nakúpiť potraviny a drogériu a je po mojom príspevku. V podstate nás živí manžel. Príspevok je len malá suma, nie je to plat, šetriť sa z toho nedá...

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
kavasmliekom
29. jan 2025

Tak keď manžel nadáva, tak nech ide inde pracovať, kde zarobí viac. Ale keď vám zostáva 500e už aj po zaplatení stravy, tak kde ich miniete?

autor
29. jan 2025

@kavasmliekom ja sama nechapem kde ich minieme😏už len mala ked stale niečo chce z obchodu tak jej nedokazeme povedat že nie, to sa ani nezda ale ked uz len jeden keksik skoro euro stoji, a tak kazdy den. Takisto na raňajky, ideme kupiť len pečivo, nejaku salamu,natierku alebo niečo a už 10€ nieje.

vler
29. jan 2025

Pomohlo by keby si si zacala zapisovat kazdy vydavok aby si videla kde a kolko minate -ked teda vravis ze nevies kam peniaze idu.
A na nakupy chod s nak. zoznamom, sleduj akcie

ukulela
29. jan 2025

Bývanie+plienky+strava+mlieko máte pod 1000 €podpa tebam takže ešte 600 ostáva. Tak si povedz, že na to " niečo" čo ďalej kupuješ, neminies viac ako 70 týždenne. Akceptuj len nutné veci, lieky, veci pre dieta. Skús napr lacnejšie plienky.

autor
29. jan 2025

@vler ďakujem za radu , určite to urobim🙂

majamat
29. jan 2025

trosku nerozumiem. priatel zarobi 1200, ty dostanes ako bolo tu uz pisane 440 ( zrejme po novom ), cize spolu 1640
na plienky+mlieko+byvanie miniete tak 640, zostava 1000
na stravu poedzme tych 300, zostava 700.

ako chapem, ez peniaze sa rozhadzu a ani aj neusetrim nic moc, len mi ta matematika akosi nesedi. pises, ze zostava 500, co je rozdiel od toho, co som prepocitala, ale teda fakt je ze clovek ani nevie, kolko drobnosti potrebuje a na to sa pomina dost. no a teda pises, ze vam zostava 500. to vam zostava akoze na co? co za to kupujete?

kati301
29. jan 2025

My mame vyšší príjem a tiež nič neušetrime 🙃 ja si zas myslim že na materskej/rodicovskej sa šetriť nedá, respektíve jedine ak znížim svoju životnú úroveň, čo sme my nechceli. Takze nešetrime, ale ani nezivorime. Šetriť budeme keď sa vrátim do prace 🙂

cyberk
30. jan 2025

To ma kolko rokov dieta? Najprv pises, ze minas na mlieko a plienky a potom, ze chce keks v obchode 😅

eva233
30. jan 2025

A priateľ ako šetrí? Ved ak on zaraba 1200e urcite ma narok na materske. Nech ostane doma na materskej polnroka bude dostavat cca to iste a nasledne vyšší rodicak. Ty môžeš ist na pol roka do prace a on sa moze starat o dieta a domácnosť a nech ušetrí.
Následne ak sa mu nebude páčiť moze sa vrátiť on do prace. On moze naďalej poberať rodicak ten vyšší a pracovať a ty mozes byt nahlasena ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r.
Ale teda ak by aj on ostal na vyssom rodicsku a ty chodila do prace som zvedavá ako by ušetril.
Alebo mu daj 1 mesiac všetky peniaze a nech rieši on všetky nakupy a potom uvidíme kto ušetrí. Ono sa to ľahko ušetrí ale zo 400e dnes moc neusetris ak este chce aby si mu davala na bývanie. Ty zo 400e robíš aj nakupy do domácnosti a on platí co?
A inak v 411e určite nie je daňový bonus.
A ako pidali baby vyššie rodicak je príspevok od štátu. Dieta noze ísť do jasli/škôlky/sukromnej skolky/opatrovatelke a ty do prace ak máte malo peňazí.
Ale osobne si myslim ze 2 a pol človeka z 1600e musíte vyžiť krasne. Lenze to by ste museli mat spoločne peniaze a nie ze chlap si povie ze ved ja chodim do prace to sú moje peniaze a ty platis všetko zo 400e a este on na teba pinda.

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
olimuc
30. jan 2025

1. Tvoj priatel mal rozmyslat ci to utiahne kym sa pustite do zakladania rodiny 2. On moze zarobit viac 3. Ty nemusis sediet 3 roky doma ked vam to nevychadza 4. Tvoj priatel je blb … druhe dieta si s nim nerob

autor
30. jan 2025

@cyberk ma 2 roky

kavasmliekom
30. jan 2025

Ale si písala ze je to už v cene, to sú potraviny. Tak upec doma koláč, nemusíš chodiť každý deň do obchodu.

basska_b
30. jan 2025

Priatel to zhadzuje na mna, ze nic neusetrime 🤣🤣 no ten vtipnu kašu pojedol. A ty ako mozes docielit zvysenie rodičáku? Manifestovanim na uliciach? Ako mas znizit vydavky, ked je nenozne uplatit vsetko zo 400 eur mesacne? Tak nech on zmeni robotu a pyta si viac

monnci2226
30. jan 2025

72 eur na plienky pre dvojrocne dieta mi pride velmi vela, pomalicky zacni odplienkovat, mlieko pre dvojrocne za 40 eur - tiez vela... a strava 200-300 pre 2 a pol cloveka ok ale myslim ze aj tam by bol priestor na setrenie. kazdy mesiac odloz 100 eur a za rok mas nasetrene 1200 eur.
ja napriklad nakupujem potraviny vacsinou len v akcii, aj maso a dam do mrazaku a potom z toho mrazaku cerpam 🙂 nakup raz za tyzden - spisany zoznam - inokedy do obchodu len kvoli pecivu, chlebiku (idealne bez deti)

patta89
30. jan 2025

72 eur mesacne na plienky? to kolko ich minas? moja dcera ma 1r a 3m, tiez pouzivame pampers premium care a tolko vela za plienky nedavam, asi 30 eur na mesiac...aj na mlieko davas vela, moja pouziva kendamil ale iba rano jej davam, cez den papa plnohodnotnu stravu a v noci nepije nic...a s tym usetrenim? ja vacsinou nakupujem v akcii, ved som doma, mam cas kukat letaky...pritom si financne teraz nezijeme zle, hoci mam tiez rodicak, tak si vieme mesacne okolo 1000€ usetrit...mame spolocny ucet s manzelom, takze stale 1000-1500€ posielam na sporiaci ucet...a to dokopy teraz dostavame okolo 3000€

kati301
30. jan 2025

@patta89 ai zober že vy miniete toľko, koľko oni, jediný rozdiel je, že to čo minaju oni, je ich jediný spoločný príjem, pričom vy máte raz toľko takmer.. Takze fakt nemá kde ušetriť..

patta89
30. jan 2025

@kati301 ja neviem, ci ma este autorka ine dieta, ale ja mam este 4r syna, takze aj nanho idu peniaze a ktomu mame hypoteku 430e..my si vieme aj viac usetrit, tieto peniaze co som pisala si posielame na sporiaci ucet, na beznom ucte nam este nieco ostava...a ja si myslim, ze aj z ich penazi sa da nieco usetrit, aspon 100-200€ by vedeli

eva233
30. jan 2025

@patta89 onohlavne autorka stale píše že ušetriť zo 400e, nie z 1600...takze podľa mňa problem je, že financie neberu spoločne + priateľ do nej pinda.. Nevieme ako financujú domácnosť čo ide z koho peňazí a podobne. Takže tam sa ťažko radí. Z 1600e pre 2 a pol cloveka podla mňa sa da ušetriť. Zo 400e ak ona financuje seba, dieťa domácnosť a potraviny a chlap akurat zaplatí bývanie a napríklad 1 nákup za mesiac tak jemu sa lahko hovorí, ze ona nešetrí.

jaond19
30. jan 2025

Vymenit pampersky za lacnejsiu alternativu sa neda? Ja som kupovala dm alebo kaufland. Mesacne to bolo okolo 45€. Kupit naraz, mozno online v dakej akcii.... sleduj si. Inak minut v dnesnej dobe na potraviny pre dvoch len 200-300€ mesacne je paradne.. Co ti vlastne vyhadzuje na oci? Vsak hned ako mu pride vyplata, nech da bokom 100-200€...

Strana
z2