icon

Ako efektívne ušetriť z rodičovského príspevku?

29. jan 2025

Ahojte, ako mám ušetriť peniaze? Ja som na rodičovskej dovolenke ,predtým som pracovala ale len na dohodu takže materskú nepoberam. Takže rodičak je 411€ . Priateľ zarába 1200€ . Príde mi nemožne z toho niečo ušetriť.

Strana
z2
eva233
30. jan 2025

@jaond19 ja som pred 4r kupovala tiez synovi dm, teraz ked som ich vyskusala dcére, tak celé zle. Kvalitou išli úplne dole. 🤦‍♀️... Ale samozrejme je rozdiel 10m a 2r dieťa, pri 2r už treba rozmýšľat nad odplienkovanim.🤷‍♀️... A inak mna tiez prekvapilo ked sme niekto písal ze 300e za potraviny ze ešte sa da ušetriť. No clovek ak nechce jest len rožky a najlacnejšiu salámu, ale aj ovocie zeleninu a pod tak 300e ide na potraviny ako nic.

lavender94
30. jan 2025

Z rodičovského sa ušetriť nedá. Neda sa z toho ani vyžiť ani ušetriť, máš si z neho prilepšiť a uskromnit sa aby si nemusela ísť do práce od malého dieťaťa. A keď sa nedá, tak treba hľadať cesty ako zvýšiť príjem. Veď nemusíš ist hneď na plný úväzok do roboty. Môžeš chodiť na par hodin týždenne niekam na dohodu, zarobíš povedzme 300€. Keď vám teraz vystačí príjem na prežitie tak 300€ je pošle mňa slušná čiastka na sporení.

svetlonos
30. jan 2025

A ja sa nestíham čudovať ako využijete z 200-300e mesacne za potraviny?? Ok, my zijeme v AT ale na SK su potraviny okrem masa ešte drahšie koľkokrát. Takze to uplne s prehľadom môžem porovnávať. Nam ani dvom nestačilo 300e mesacne na stravu a to sme nejedavali vzdy len steaky a morské ryby.
Dobre, mozno ak sa vzdy clovek zamera na akcie, budiš.
A za ďalšie- prepáč ale neodolat 2 ročnému v obchode, lebo ono chce - haloo? To kde sme? Každý deň čerstvé pečivo a idealne dojatý a podobne blbiny, hmmm.
Budeš to mat teda ešte veselé žena! Obaja ta dobre cvičia, muz aj dieta.
Keď som veľmi vyčerpaná po celom dni a idem s detmi do obchodu (minimalne to robym) - tak vtedy im kúpim sladkosti = tu vytlacaciu presnidavku vo vrecúšku alebo taky jogurt, strcim do ruky šisku.
Ziadne keksy ci sladkosti a to ma starsi skoro 5 rokov. A môže ich aj rozdrapit a ziapat kludne smu na celý obchod aj pešiu zónu! Zato ešte keksíky? No to tak!
Nákup chlieb a zemi viac, zamrazilo a nechod kazde ráno. To je príliš lákavé. Ja musím ísť tu aj na seba vybrané, tiez ked idem obcas ráno do pekárne tak nechci vedieť koľko zaplatím 🙊 A preto je taky "vylet" len zriedka.
Dobrý nápad tu padol uz - upečieme bábovku kolac a mas to za babku.
Tiez by som vymenila pampers za babylove napriklad, su fajn. Našich s mliekom môžem naháňať ale keď tak, dám normalne kravské. Akonáhle som dokonalá, ziadne ine mlieko maly nevypiju - okrem kokteily, jogurtu a syru.
A šetriť zo 400e, priatel je vtip Alekšince! Mbe muz obcas tiez zahlásil- ved ja nakupujem, ty kde minies? Áno robi nákupy v drvivej väčšine on. Ide autom, urobi veľký nákup. Ale ja tiež zbehnem kúpiť masi, niečo na chleba, šunku salámy, ovocie atd. To 30 -50e zasumi taky fukot! A to su len nákupy bez sladkosti!
Maly zbožňujú maliny, čučoriedky, hrozno - tie ceny sú na zaplakanie. A maliny proste neodlozis na týždeň, nevydržia. Takže tam by som vedela ja ušetriť napr - ale to nechcem.
Si si istá, že si na nic nezabudla? Spomenula si benzín? To je tiež pálka! Ono sa ti povie - 500e ostane. Isto nie. Co je s nákladmi ako internet, telefóny, poistky, servis auta, zimné gumy, lekár, lieky?
Odkladajú si bločky a mrkni co za sprostosti nepotrebujete. My niekedy chytime chuť na sladké a to je zase ina suma - nákup obsahuje veľa keksov, čokolády, blbin. Keby to bolo pravidelne, moze to byť aj 50-100€ mesacne. Aj to sa dá okresat na minimum.
A zo 400e sorry neusetris. To chcem vidieť toho carodeja a klobúk dole pred ženami, ktoré z toho vyžiť musia.

slavomira236
30. jan 2025

No neviem prijem na 3ludi mate ok..ved dieta je male pises ze vam zostava 500 eur tak lde su tie500 eur?? Ja s 2deti mame 1200 eur deti 11 a 8 sem z toho poplatim vsetko a este aj odlozim nieco vzdy. Tak nie 500 eura ale odlozim vramci moznosti co sa da..

autor
30. jan 2025

Tak malej kupujem pampers ktoré stoja 25€ u nás, mliecko nas stoji 13€ . + Drogeria, ktora tiež nie je najlacnejšia. Dodám že priateľ ešte dokaže popožičiavať svojej rodine, ja od mojej pytam keďže on vie že moj otec no proste ma dosť peňazí aby si dovolil mi niečo požičiat. No ďakujem za vaše nazory/ rady. Určite od ďalšieho mesiaca si budem zapisovat všetko čo kupujeme aby som vedela za čo davame toľko peňazí ,lebo človek ide po niečo do obchodu a tie ceny , no katastrofa . Myslím že najviac peňazi nam ide na raňajky, keďze zas ja áno ja nemám problem s rožkami a len jemnou salamou,mam to rada , ale priateľ už nie a tam nam idu všetky peniaze ktore nam ostanu. No ako ste písali,myslím že aspoň tých 100/200€ by sme ušetriť mohli

majamat
30. jan 2025

setrit je fajn,a le ako to tu bolo pisane, pocas poberania RP sa setri tazko. ja osobne som vtedy aboslutne neriesila setrenie, ved R*P ej len an prechode obdobie, setrit sa moze ked budes dostavat mzdu.

kavasmliekom
30. jan 2025

Asi sme sa nepochopili, a viaceré tu nechápeme.
Píšeš, že vám zostáva 500e. Lebo stravu si už spomínala vyššie.
Čiže ešte raz...
1, Koľko máte príjem dokopy?
2,kolko platíte šeky, mobily, povinné platby ako poistky,?
3, koľko miniete na stravu?
4, koľko na drogériu, plienky a mlieko dokopy?
5, koľko vám zostáva po odcitani toho všetkého?

kavasmliekom
30. jan 2025

A zase píšeš, že u vás stoja plienky 25e? Kde u vás? A aké balenie, koľko vydržia? Skus nakupovať cez dm, máš tam aj kupóny, aj zľavy a aj pampers sú tam najlacnejšie 😀

monnci2226
30. jan 2025

ja som na rodicovskej (5r. a 2.5 rocne) a teda my ozaj viac ako tych 300 € mesacne za stravu nedame, respektive malokedy, ale stane sa, napriklad ked mam menej casu to zmanazovat. tyzdenemu nakupu venujem dost casu pripravovo a chce to proste plan, co variť, co kupit.... tym ze som na rodicaku tak sa to da, takto sa tomu venovat, mam na to cas. a jeme aj ovocie - myslim ze velmi dost, aj zeleninu, aj mäso, jogurty... spenat, mrkva, jablka, brokolica, robim cerstvy pomarancovy dzus deckam... na druhej strane musim povedat ze vajicka napr dostavame domace a babky si zvykli nosit detom miesto spadkosti tiez ovocie. snazime sa neplytvat. napr. ked navarim a ostane - supnem do mrazaku a dojeme inokedy...

monnci2226
30. jan 2025

a este teda aby som bola.uplne uprimna mam narobene zasoby nejake aj z leta. domace dzemiky, pozmrazovane jahody, maliny, pretlak... aj to nam vie pekne usetrit peniazky. a my zahradku nemame mame len stedrych kamosov, babky, dedkov a znamych🥰❤️ ale ak napriklad niekto povie ze mam navyse cuketu cez leto tak som prva v rade! 😅

Strana
z2