Ako funguje daňový bonus na deti?
Vie mi prosím niekto vysvetliť "ako pre debila", ako to je s daňovým bonusom na deti? Vysvetľovala mi to svokra aké absolútne som to nepochopila. Aké sú podmienky aby si to mohol niekto uplatniť? Momentálne ich má na seba manžel, ale chceli by sme to prepísať na mňa. Či je to teda vôbec možné. Som nezamestnaná, na materskej dovolenke. Prvé dieťa už má 3+ roky.
Daňový bonus ….cize odvadzas štátu dane. To len pracujúci človek. Ty si na materskej
@anonym_autor veď ho poberá manžel, ako píšeš. Kde je problém ?
@anonym_autor na teba to prepisat nemozu, ved nepracujes
A ako ti to svokra vysvetlila? Kedže si chceš počas svojej materskej dať DB na seba ?
@anonym_autor ako píšu vyššie. Si na MD, vtedy si uplatniť nemôžeš
Až keď nastúpiš do práce a aj to si zvážte, kto si ho nechá poberať
Ak manžel má plný úväzok a zarobí viac, nechať to na neho
Lebo ak by si ty napr. Nastúpila na polovičný úväzok alebo len na páske by si mala "slabú" hrubú mzdu, vtedy sa to neoplatí, daňový bonus by sa Vám krátil
Čiže to nechajte zatiaľ na manžela
Ste manzelia, nie je to jedno? Vsak to tak ci tak ostane v rodine.
Ste manzelia, nie je to jedno? Vsak to tak ci tak ostane v rodine.
@anonym_e1ad9f nieje. DB je zavisly od vysky prijmu. Jednemu z rodicov moze vyjst maximalny, druhemu ziadny
Nemyslela náhodou rodinné prídavky?
@anonym_e1ad9f nieje. DB je zavisly od vysky prijmu. Jednemu z rodicov moze vyjst maximalny, druhemu ziadny
@majusqa77 To mi je jasne. Ja som to pochopila tak, ze autorka chce, aby to chodilo na jej ucet. Pricom v manzelstve by to malo byt jedno, komu tie peniaze pridu.
@anonym_autor pracujes- mas bonus, nepracujes- nemas bonus. co tam je toho tolko na vysvetlovanie, ze si to nepochopila?
Si na md,cize nepracujes,nemas narok.Preto danovy by som zvysila,nech ho pobera pracujuci rodic a pridavky zrusila hned.A stat ma usetrene.
Daňový bonus poberá človek ktorý odvádza dane (zamestnanec alebo živnostník). Len mimochodom, manžel tiež nechápe ako to chodí? Lebo inak neviem ako by sa tým mohol súhlasiť ak nárok nemáš.
Nemyslíš si to s prídavkom na deti?
Danovy bonus je akoby vratenie casti dane zato ze mas deti. Logicky ale musis v tom mesiaci pracovat, zaplatit dane (toto nerobis nijak navyse, toto robi za teba uctaren a dostanes vyplatu ponizenu o dan). V rovnakom mesiaci ale podla mnozstva a veku deti dostanes dan akoby naspäť -nie všetku, len tolko kolko vypocitaju na deti. Ak zarabas určitý obnos (okolo 2400€ v hrubom), tak sa ti to zacne kratit a dostaneš naspäť menej, pretoze tato vlada sa uz rozhodla ze si aj tak neprimerane bohata 🙈
nemozes nic prepisovat na seba pokial nepracujes, je to vysada pre pracujucich, aspon nieco dobre v tomto state aj ked sucasna vlada to dokaslala nezmyselnym okresanim
@anonym_autor svokra to ako vysvetlila?
Ak budes pracovat treba riesit aj podla vysky platu.Ja ho mam cely ale akonahle dostaneme odmeny,krati sa mi,takze z odmeny mam realne mensiu cast.
A tiez zalezi aj na rocnom prijme,ak nepresiahne rocny prijem tak to budu v rocnom zuctovani vracat.U nas je niekedy 0,niekedy plny,niekedy mensi ale vsetko muzovi vratia v rocnom zuctovani.Musel by mat rocny prijem az 50tisic,a to mat nebude.Takze mu vsetko doplatia.Aj na toto sa treba pozriet.
@anonym_autor ako píšu vyššie. Si na MD, vtedy si uplatniť nemôžeš
Až keď nastúpiš do práce a aj to si zvážte, kto si ho nechá poberať
Ak manžel má plný úväzok a zarobí viac, nechať to na neho
Lebo ak by si ty napr. Nastúpila na polovičný úväzok alebo len na páske by si mala "slabú" hrubú mzdu, vtedy sa to neoplatí, daňový bonus by sa Vám krátil
Čiže to nechajte zatiaľ na manžela
@anonym_f4f9ec to je aká hlúposť, mám polovičný úväzok a plný daňový bonus... daňový bonus sa kráti ak práveže zarába niekto viac 🙈
@anonym_autor a co by si chcela ty poberat, keď nepracujes a neplatis dane? Ono sa to preto vola danovy bonus. Nie materský, rodičovský ani nezamestnanecky bonus.
@anonym_f4f9ec to je aká hlúposť, mám polovičný úväzok a plný daňový bonus... daňový bonus sa kráti ak práveže zarába niekto viac 🙈
@dominikag1507 ale ak by si mala na uvazku 50eur/mesiac, tak plny danovy bonus nedostanes...
Keďže nepracujete,nemáte nárok na daňový bonus...
Ale však ste dospelá , vydatá žena s dvoma deťmi a základné veci neviete???
Dosť smutné ale neznalosť neospravedlňuje
Otvorte si múdru telefón,použité Google a naštudujte si ti
@dominikag1507 ale ak by si mala na uvazku 50eur/mesiac, tak plny danovy bonus nedostanes...
@majusqa77 tak snáď na polovičnom úväzku nie je plat 50€ mesačne..
@majusqa77 To mi je jasne. Ja som to pochopila tak, ze autorka chce, aby to chodilo na jej ucet. Pricom v manzelstve by to malo byt jedno, komu tie peniaze pridu.
@anonym_e1ad9f bonus na dieťa patrí zamestnancovi a je evidovaný na páske. Je súčasťou výplaty a nechodí na účet samostatne.

ako si chces dat danovy bonus na seba, ked si nezamestnana? danovy bonus sa logicky odcita z dane...neplatis dan, nemas bonus