Ako funguje dobrovoľné nemocenské poistenie pre zamestnaných?
Dobrý deň, chcem sa informovať ohľadom dobrovoľného nemocenského poistenia. Ak pracujem na zmluvu s minimálnou výplatou a minimálnymi sociálnymi odvodmi tak môžem sa dať dobrovoľne nemocensky poistiť? Pokiaľ viem, tak ten, kto je zamestnaný ( nezáleží na plate, hoci je smiešny) tak sa nemôže dať nemocensky poistiť. Otázka potom znie, dostanem aspoň minimálny rodičovský ako niekto, kto nepracoval vôbec alebo sa bude rodičovský odvíjať od mojej minimálnej materskej?
Ďakujem za slušné odpovede.
Nemôžeš mať DNP.
Rodičovský dostaneš ten vyšší, ak budeš poberať materskú, od výšky materskej sa neodvíja
@patta89 ďakujem za info, takže ak by mi materská vychádzala napríklad 100 eur podľa zmluvy, aj tak by som mala nárok na ten vyšší rodičovský?
@patta89 ďakujem za info, takže ak by mi materská vychádzala napríklad 100 eur podľa zmluvy, aj tak by som mala nárok na ten vyšší rodičovský?
@natalkaaaaak áno
ked pracujes, nemozes byt DNP. najdi si lepsiu pracu alebo druhu pracu k tomuto. a odkladaj si , co dostavas na ruku na cierno
@natalkaaaaak matersku by ti mali dorovnavat len do vysky nizsieho RP ak ti vyjde materska velmi nizka. to by bola krasa dostava 500 ecok ze?
@natalkaaaaak matersku by ti mali dorovnavat len do vysky nizsieho RP ak ti vyjde materska velmi nizka. to by bola krasa dostava 500 ecok ze?
@anonym_1da5bf dorovnaju jej do vysky vyssieho RP
@anonym_1da5bf dorovnaju jej do vysky vyssieho RP
@patta89 tak to je krasa. tlieskam.

Nemôžeš mať DNP.
Rodičovský dostaneš ten vyšší, ak budeš poberať materskú, od výšky materskej sa neodvíja