Ako funguje hypotekárna pomoc od Slovenskej sporiteľne?
Ahojte skupinka, kedze sa nam zvysili uroky na hypoteke, davali sme ziadost o hypopomoc. Ako to blastne funguje?
Splatku sme mali s poistenim 437€ teraz bude 580€ s poistenim.
ja pevne verím, že toto zaťaženie baniek skončí, lebo keď si raz beriem hypotéku počítam s tým, že splátky po uplynutí doby vzrastú a nebude to nikto za mňa platiť ..
poskytnú ti 75% z rodielu medzi povodnou a novou sumou splátky takže u teba cca 107 € neviem či sa tam však zahrna aj poistenie alebo len samotná splátka za hypotéku...
@anonym_7472a4 mne to samotna banka ponukla, nie ze neviem splacat hypoteku. Preco to teda nevyuzit 🤷🏻♀️
V oboch sumach je aj poistenie
@anonym_autor najhoršia banka zo všetkých. Veľmi zlé skúsenosti.
Škoda, že ste nešli do primy. Mali 3% úrok. My sme šli z 590€ z VÚB na 360€ do primy s fixom na 3r.
A ked si bola v banke tak si sa nepytala?ja som sla v maji fix nam koncil v juli. Percenta sa viac menej nezmenili a tak ako nam vypocitala tak to aj bolo.prva dotacia pride za mesiac ktory je nadchadzajucom po mesiaci v ktorom je vyrocie fixacie.teda ak mas fixaciu v juli pride ti v septembri za august.nam zdvihala z 380 na 420 rozdiel cca 40 eur a asi 30 nam z toho vratili.zatial to je tusim do konca roka 2027 a potom sa vraj uvidi.ale v tej dotacii je tam strop myslim 150e nanajvys...plus sa preveruje prijem nie za posledny rok ale este ten predosly a nesmiete prekrocit limit ktory maju stanoveny ten je niekde okolo 2500eur...

ja pevne verím, že toto zaťaženie baniek skončí, lebo keď si raz beriem hypotéku počítam s tým, že splátky po uplynutí doby vzrastú a nebude to nikto za mňa platiť ..
poskytnú ti 75% z rodielu medzi povodnou a novou sumou splátky takže u teba cca 107 € neviem či sa tam však zahrna aj poistenie alebo len samotná splátka za hypotéku...