icon

Ako funguje prevod kryptomien na bankový účet?

13. feb 2026

Dnes mi majú volať z banky ohladom prevedenia kryptomien ktore som niekde ziskala na moj bankovy ucet. Ako to dalej funguje, mozem nimi normalne platit? Alebo sa nejak prepocitaju na eura?

Strana
z2
misanthropicdann
13. feb 2026

@anonym_autor na prvé prečítanie mi to znie ako podvod.

Odkiaľ si ich získala? Vieš o tom ze si niekedy mala kyrpotemny, že si si ich kúpila, že si si vôbec niekedy založila účet na krypto buzre?
Nikto z kryptoburzy ti nikdy nebude volať, nikto z banky ti nebude volať kvoli prijatiu krypto
Kryptomeny ani nemôžeš prijať na bankový účet ide o absolútne odlišné veci.

Za mňa zablokuj číslo a nevracaj sa k tomu.
Kamarát takto prišiel o 17k€

Zavolaj si priamo do banky cez infolinku, sami ti povedia ze ide o podvod a nikto od nich ti nevolal.

crazy_cat_lady
13. feb 2026

Niekde ziskala? Investovala si do niecoho? Ak nie, pravdepodobne ide o podvod. Kryptomeny sa neposielaju na bankovy ucet.. zavolaj do banky a informuj sa

sisamisaaa
13. feb 2026

Podvod. Obyčajný čistý podvod. Ak mi neveríš, zavolaj do svojej banky a oni ti to vysvetlia. Páchateľ bude od teba chcieť údaje karty ktoré keď mu dáš, vybieli ti účet. Prípadne ešte aj nejako inak zneužije tvoje osobné údaje, poberie úvery atď.

buberova
13. feb 2026

Jasné že podvod

misanthropicdann
Autor odpoveď zmazal
misanthropicdann
13. feb 2026

@anonym_autor vieš ako ľahko zistíš že ide o podvod?
Keď ti najbližšie zavolajú povedz ze ideš do banky osobne to doriešiť.
Uvidíš jak začnú na teba tlačiť ze na co ideš do banky a budú robiť vswtko preto aby si tam nešla.

anonym_0be114
13. feb 2026

To fakt môže byť niekto taký sprostý? Že niekde získala 🤣 🙏

anonym_aa88e5
13. feb 2026

@anonym_autor toto je vtipne 🙂 🙂 scam 101 🙂
Ale ak to nie je troll, tak vysledky volieb davaju vacsi zmysel...

hiro
13. feb 2026

Že ja som ešte nemal také šťastie aby som sa zrazu nevedomky stal milionárom... 🙂

Ale toto ma zaujíma: "Dnes mi majú volať z banky ohladom prevedenia kryptomien"
Odkiaľ máš túto informáciu? Ako ti bola doručená? Textovo? Dáš screenshot? Fakt ma to zaujíma.

anonym_8b7e2f
13. feb 2026

Ani nedvihaj telefon, prosim ta, ved toto je stary znamy podvod. Kryptomeny nepadaju z neba ako pecene holuby 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_197b20
13. feb 2026

Si naletela je to podvod

patrike
13. feb 2026

Funguje to tak, ze im povolis vzdialeny pristup do mobilu alebo pocitaca a kompletne ta okradnu, este si zoberu aj uver a ten budes splacat. Banka aj policia ta odmietnu, pretoze si urobila HLUPOST z vlastnej vole.

patrike
13. feb 2026
@misanthropicdann

@anonym_autor na prvé prečítanie mi to znie ako podvod.

Odkiaľ si ich získala? Vieš o tom ze si niekedy mala kyrpotemny, že si si ich kúpila, že si si vôbec niekedy založila účet na krypto buzre?
Nikto z kryptoburzy ti nikdy nebude volať, nikto z banky ti nebude volať kvoli prijatiu krypto
Kryptomeny ani nemôžeš prijať na bankový účet ide o absolútne odlišné veci.

Za mňa zablokuj číslo a nevracaj sa k tomu.
Kamarát takto prišiel o 17k€

Zavolaj si priamo do banky cez infolinku, sami ti povedia ze ide o podvod a nikto od nich ti nevolal.

@misanthropicdann Mas pravdu samozrejme, ale cez brokerov vies krypto predat aj kupit a ekvivalent pride alebo odide na tvoj bezny ucet.

anonym_197b20
13. feb 2026

Ale ak si niečo klikala v mobile alebo dala svoje udaje je mozne že môžu ukradnúť všetky peniaze s účtu.

crazy_cat_lady
13. feb 2026

Mam taky pocit, ze autorka uz neodpise :D

anonym_197b20
13. feb 2026
@crazy_cat_lady

@crazy_cat_lady tiež si myslím možno už jej aj účet vybielili. Nech to rýchlo začne riešiť lebo si môžu hneď na ňu zobrať uver.

maranco
13. feb 2026

Áno aj mne tak viackrát volali, keď im chcem to krypto darovať tak odmietajú.
Nechcú vedieť číslo môjho účtu kam mi majú poslať peniaze.
Chcú vedieť koľko mám peňazí na účte a chcú dostať prístup do počítača a internet bankingu.
Ak ho získajú vybielia ti účet a zoberú aj rýchlu pôžičku.

https://www.youtube.com/watch?v=IRtkGwTCusI

https://www.tasr.sk/tasr-clanok/TASR:2025120200...

ivicatolic
13. feb 2026

@anonym_autor "šak dočkaj na banku a opýtaj sa...jako si ich vlastne získala "....daj nám vedet...diki

maranco
13. feb 2026

Predstav si, že ťa na ulici zastaví neznámy cudzinec a povie že si zarobila veľký balík peňazí, keď si u neho dávno pracovala. Tvrdí že ti dá výplatu, lebo jeho firma už končí, ale si pýta tvoju peňaženku že ti peniaze vloží do peňaženky. Dáš mu svoju peňaženku do ruky?

mimaapeto
13. feb 2026

jemine to je podvod... svokra nato naletela naštastie bol manžel pri tom... kázali sa jej pripojiť na banking cez svoj notebook, keď sa pripojila zdieľanou obrazovkou sa pripojili... svokre len stmavla obrazovka aby nevidela čo oni robia... manžel to hneď zrušil ALE stihli zobrať úver z banky na jej meno a pri zrušení úveru musela platiť storno poplatok lebo to pekne išlo cez jej banking... akože ľudia sa zobudte len tak Vám budú dávať peniaze ktoré ste niekde zarobili....

anonym_744f06
13. feb 2026
@crazy_cat_lady

@crazy_cat_lady
Ale odpise ze jej vykradli ucet a bude sa stazovat na banky

babushkaem
13. feb 2026

kryptomenu si mozes kupit alebo vytazit, nikde ju neziskas a toboz nie zadarmo :D

patrike
13. feb 2026
@anonym_744f06

@crazy_cat_lady
Ale odpise ze jej vykradli ucet a bude sa stazovat na banky

@anonym_744f06 A na Sorosa a Simeckovu matku.

januska12323
13. feb 2026

Prosím ťa never každej kravine. Keby si tie peniaze mala určite by si o tom vedela aj bez telefonátu z "banky".

maranco
13. feb 2026
misanthropicdann
13. feb 2026
@babushkaem

kryptomenu si mozes kupit alebo vytazit, nikde ju neziskas a toboz nie zadarmo :D

@babushkaem krypto môžeš získať aj zadarmo.
Ale nie človek co o krypto vie len TV.

babushkaem
13. feb 2026
@misanthropicdann

@babushkaem krypto môžeš získať aj zadarmo.
Ale nie človek co o krypto vie len TV.

@misanthropicdann cize ty si myslis, ze ti niekto len tak zavola a povie ze si dostala krypto, je real? :D

misanthropicdann
13. feb 2026
@babushkaem

@misanthropicdann cize ty si myslis, ze ti niekto len tak zavola a povie ze si dostala krypto, je real? :D

@babushkaem vidím ze sa nerozumieš do krypto.
Uplne bežné je dostať krypto, nazýva sa to Airdrop.
Len človek musí vediet ich hľadať a registrovať sa na ne.

Sam som takto prišiel k desiatkam možno stovkám eur.

To ze to nejde cez telefonicky kontakt je druhá vec. Ale áno dá sa dostať ku krypto zadarmo.

babushkaem
13. feb 2026
@misanthropicdann

@babushkaem vidím ze sa nerozumieš do krypto.
Uplne bežné je dostať krypto, nazýva sa to Airdrop.
Len človek musí vediet ich hľadať a registrovať sa na ne.

Sam som takto prišiel k desiatkam možno stovkám eur.

To ze to nejde cez telefonicky kontakt je druhá vec. Ale áno dá sa dostať ku krypto zadarmo.

@misanthropicdann ospraveldnujem sa pan pupok sveta, ja som nemyslela, desiatky, mozno stovky eur, ale trocha vacsie cisla. a su aj ine metody ako airdrop, ale o nich isto vies tiez. tuto pani pise, ze jej niekto len tak zavolal. ale nevyznam sa, my sme len tazili

matusformanek
14. feb 2026

@anonym_autor nejde o podvod? Volajú ze mate kdesi investičný účet. Fakt ste si ho založili? Fakt tam niečo vlastné máte? Ak nie, je to podvod

Strana
z2