Ako funguje spätné vyplácanie opatrovateľského príspevku?
Dobrý deň,
v auguste som si podávala OP na syna, na úrade mi povedali, keď som bola po rozhodnutie pred týždňom, že budem mať spätne vyplatene i za august+ september. Ale nerozumiem. Ponáhľala som sa po syna do škôlky, tak som sa ani neopýtala. V septembri som mala vyplatene ešte za august. Je narodený začiatkom augusta. OP funguje ako rodičovský? Ze stačí, že pár dní v mesiaci a vyplatia mi aj ten? Obávam sa ci sa nepomylila, keďže sa ma predtým pýtala, kedy som mala posledný rodičovský vyplatený. Je možné že v jednom mesiaci som mala nárok i na rodičovský i na opatrovatelsky? Ďakujem.
@anonym_autor ano vyplatia ti všetko od podania žiadosti čiže aj za august dostaneš celý len to si pockas ešte dlhšie čaká sa aj 6 mesiacov
@anonym_autor ano vyplatia ti všetko od podania žiadosti čiže aj za august dostaneš celý len to si pockas ešte dlhšie čaká sa aj 6 mesiacov
@andrejka1974 ja dostanem už budúci týždeň, len som bola v tom ze len za september. A vraj i za august, bola som v tom, že to nemôže byť naraz
I rodičak vyplatený a ešte aj OP.
@andrejka1974 ja dostanem už budúci týždeň, len som bola v tom ze len za september. A vraj i za august, bola som v tom, že to nemôže byť naraz
I rodičak vyplatený a ešte aj OP.
@anonym_autor a ako vieš že ti príde už budúci týždeň už máš rozhodnutie
@anonym_autor a ako vieš že ti príde už budúci týždeň už máš rozhodnutie
@andrejka1974 áno, už mám. Pani na ÚP mi povedala, že mi už príde budúci týždeň. Preto som si bola aj osobne po rozhodnutie, aby mi mi prišli už teraz peniaze.

@anonym_autor ak je OP priznany, vyplaca sa od podania ziadosti, cize aj za (cely) mesiac v ktorom bol podany, aj keby to bolo podane posledny den v mesiaci 🙂