Ako je to s exekúciou a sťahovaním zo mzdy?
chcem sa opytat ak ma priatel exekuciu a teraz ho nasli a budu mu ju stahovat z vyplaty mozu siahnut aj na mna nie sme zobraty len mame dieta a jeho vyplata chodi na moj ucet je mozne ze siahnu aj na moje peniaze ktore mam na ucte?dakujem
na mzdovu uctaren v jeho praci pride exekucny prikaz na zrazky zo mzdy a tebe na ucet poslu len zbytok jeho vyplaty,...
Príkaz na vykonanie exekúcie zrážkami zo mzdy dostal zamestnávateľ a on túto zrážku aj vykoná. Tvoj priateľ dostane mzdu nižšiu o zrazenú sumu, ktorú exekútorovi pošle priamo zamestnávteľ.
Tak ako ti pisali vyssie.....do jeho zamestnania pride vyrozumenie,ze ma taku a taku dlznu sumu....mzdove oddelenie sa dohodne s exekutorom,ak to nie je uz vopred urcene,kolko sa mu bude mesacne stahovat zo mzdy....na mieste tvojho priatela by som isla okamzite na mzdovku a ak su tam rozumni ludia a on im vysvetli dovody,ze nechce mesacne stahovat 100eur ale len 50 pretoze mu musi ostat tolko a tolko,mate dieta atd,tak mzdove sa dohodne s exekutorom na nizsch platbach....
to nema s tvojim uctom nic spolocne....na tvoj ucet ti nesmu siahnut!
Nigguska: Mzdové oddelenie sa riadi exekučným príkazom a nie nejakou požiadavkou povinného. Zo mzdy povinného musí stŕhať čiastku presne podľa zákona. Ak chce povinný platiť menej, musí sám s exekútorom po súhlase oprávneného (=veriteľa) uzatvoriť dohodu o splácaní.

nie nesiahnut na tvoj ucet pride jeho vyplata uz po zrazke za exekuciu....cize ak ma vyplatu 500 e a zrazku za exekuciu 250, tak ti pride na ucet len 250(toto je len priklad), na tvoje peniaze ani na tvoj majetok nikto siahat nebudelll