Ako je to s OČR, keď som zamestnaná a mám 2 deti?
Prosím vás vie niekto,ako to je teraz z OČR-ku na deti. Jedna dcéra má 10 rokov a druhá 13rokov. Mám nárok na OČR alebo už nie. Som zamestnaná. A ako to je čo sa týka školy su teraz nejaké zmeny alebo je to postarom. Ja som sa vtom stratila, lebo oni to stále menia. Ďakujem za odpovede.
@cicinkova standardna OCR je na dieta, ktore este nedovrsilo 11 rokov. Na starsiu je OCRr len ak je tam na to dovod - diagnoza -- typu vysoke horucky.
Ak zatvoria skoly, OCR vies cerpat iba na mladsiu a iba do dna pred jej 11timi narodeninami (ak sa narodila trebars 18.05. tak do 17.05, ak je 10.10. tak iba do 09.10) potom proste uz nic taketo nie je,.
@alenah31 to viem, že aj na muža aj matku atď. Ale toto, že nad 11 by som nemohla byť s dieťaťom doma na OCR v niektorých prípadoch, to počujem prvý raz. Čiže, keď bude decko prechladnute, ale nebude mať horúčky, tak ho nechám samé doma, alebo pôjde choré do školy 🤣 ak ho nechám samé, sused zavolá socialku a je vymaľované 🤣 ako, ja mam dobrých susedov, mne sa to nestane, píšem to všeobecne 😁
@luliu ale ja nestraším...oĆR je v kompetencii lekára, môže ju vypísať a nemusí ju vypísať.....sama som sa stretla s tým že lekár ju klientke nechcel vypísať, lebo dieťa nebolo v stave, že nesmie byť samo doma(14r), SP ju len vypláca, ale je v kompetencii pediatra kedy ju vypíše....

@cicinkova
dieta je chore? ak ano, mate normalne narok na OCR, pojdete k lekarke, vypise vam OCR papier a odovzdate zamestnavatelovi, 10dni (teraz je to asi 14dni, menilo sa to z 10 na 14 pocas korony) je platena na 1 diagnozu, co vypise lekarka na papier
od prveho dna ocr vyplaca socialna poistovna, takze zamestnavatel neplati nic ako napr. pri PN, kde prve dni plati zamestnavatel