icon

Ako kúpiť nové auto na splátky?

26. máj 2024

Cauko. Nemam ani tuk. Mam sancu kupit nove auto... Nejak? Na splatky? Za oblicku? 🤷

minenkak
26. máj 2024

Treba sa ísť opýtať,lebo je rozdiel kúpiť 50000cove BMW a 11000covu Fiestu

janai1
26. máj 2024

Zarábaš obstojne a nedokážeš ušetriť ani 5 000€ ročne?

sissy27
26. máj 2024

Prezradim ti tajomstvo - moznost kupit nove auto budes mat aj o rok, dva ci 10 rokov, ked si nanho zarobis / nasetris, alebo teda aspon na akontaciu k leasingu. Ale ak nie si schopny usetrit 5k rocne, tak nebudes mat ani na splatku leasingu / pozicky 🤷‍♀️

bessie12
26. máj 2024

@jozko_z_lesa prosím?? Nikomu súkromnú správu písať nebudem 🤦‍♀️

guudy
26. máj 2024

@jozko_z_lesa poradis @bessie12 s kupou auta v Holandsku?😂😂😂😂😂. To si prosim vidiet… ;)

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
guudy
26. máj 2024

@bessie12 klud, ujo jozko je mimo… 🙂

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
laurika999
26. máj 2024

Bez peněz do hospody nelez

guudy
26. máj 2024

@jozko_z_lesa som si tym uplne ista😊

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
tinqua
26. máj 2024

No len ked nie je mozne nasetrit na stvrtiny, potom ti velmi nema ako vyjst leasing...500e mesacne zaplatit alebo odložiť je to iste... ked ratam splatku + fajnovu poistku, ktoru ta po dobu splacania donutia uzavriet...Nech sa na to akokolvek pozeram solidne auto je nad moznosti. Myslim, ze myslienka na nove auto este musi pockat chvilku v tomto pripade.

bessie12
26. máj 2024

@jozko_z_lesa ja si viem usetrit peniaze. A teraz šetrím kolko sa len da, pretože budeme mať svadbu a tá lacná vôbec nie je. Lenze samozrejme je potrebne obcas urobit nákup alebo si urobit radost nejakou malickostou, obcas ma niekto narodeniny a cca 2x v mesiaci idem s kamoškami si niekam sadnúť 🤷‍♀️
@guudy to mi došlo 🤣🤣

gribka1
26. máj 2024

Veď vezmi úver v banke, alebo aspoň na 10% akontáciu a kúp čo chceš.

viestta
26. máj 2024

Joj par mudrych chlapov sa nam tu zase zislo. Furt rozmyslam, preco svoje mudra chodia rozdavat prave na MK...

guudy
26. máj 2024

@jozko_z_lesa s agentom s teplou vodou si nemam co povedat😊

hefo
26. máj 2024

Bez peněz do hospody nelez!

guudy
26. máj 2024

@viestta suhlasim a este pritom robia siroke ramena ;)

svetlonos
26. máj 2024

Ahoj,
my sme kupovali jednoročné, jazdil s nim majiteľ servisu aj to len málo. Takze auto nás namiesto 60 000 e stálo 31 000 a tiež bolo na leasing. Myslím, že musel uzavrieť nejaké poistky k tomu. Inak platil mesacne.
Auto bolo perfektne, nikdy nesklamalo. Jedno sme kúpili dokonca 3 rocne, servisovane. Zoadne problémy nikdy neboli. Vyskusaj tak aj ty ak mas moznost dobreho jednoročné, jazdného servisovym zamestnancom.
Co sa tyka servisu, poistiek atd - čím drahšie auto, tým vyššie prevádzkové náklady. Ale to ako vidič určite vieš. A ceny za benzin/diel- uplne Fiľakovo ci v AT ci SK sú pálka. Mm chodieval do prace cca30 - 60 minut jedna cesta a rovnako späť. Deň ho vyšiel na 15 e PH. Ale ty vieš koľko zminies.

autor
26. máj 2024

@janai1 ano, presne tak. Radsej viac zarobim akoby som mal šetriť, ale zrejme sa to bude musiet zmenit

azzflo
26. máj 2024

Chces nove auto za 30k, ale nie si schopny usetrit 500 eur rocne? Z coho budes platit 400-600 eur meacne na uver? Nove auta su aj za 13-15000 eur ked uz trvas na novom. Ak tankujes za 60 eur mesacne, auto ti pravdepodobne netreba a viac sa ti oplati chodit mhd, pripadne ked je to nevyhnutne, tak taxikom. Stale je to lepsie financne rozhodnutie, ako dat 30 000 do noveho auta, ked mas nulove uspory.

viestta
26. máj 2024

Autor, mas rodinu, deti, lebo vsak si s nimi ostal stat na "kruhaci" pri Jumbe a nemas ziadnu financnu rezervu nasetrenu? Tomu sa povie financna negramotnost... Este sa zduvas, ze ti nikto neporadil ziaden zazracny sposob ako kupit auto bez penazi, to uz je mozno aj drzost

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
guudy
26. máj 2024

@jozko_z_lesa ano, pre mna si agent s teplou vodou😊
O vlastne financie mame postarane, nemaj obavy ;)

viestta
26. máj 2024

@jozko_z_lesa venuj svoju energiu a mudre rady autorovi, ten ti (mozno) bude vdacny. Alebo aj nie

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
bessie12
26. máj 2024

@viestta veru. Ja o jeho rady nestojim a vlastne som ani ziadnu nechcela 😀

angelous1991
26. máj 2024

Pri leasingu nemusíš mať akontáciu avšak musíš mať nejaké peniaze bokom aby si pokryl poistky .., lizingovka vyžaduje havarijné poistenie . Nás vyjde 750 ročne bez toho neeexist aby si mal lízing . Odporúčam radšej autoúver . Avšak treba rátať s tým že servis nie je lacná záležitosť na tieto drahšie autá … chvalabohu netreba veľké inversticie ale aj tie ,,bezne ,, veci ako oleje rozvody a pneumatiky sú celkom drahy spas ../ a samozrejme už aj väčšia spotreba tam je .

guudy
26. máj 2024

@bessie12 no ale teraz sa nedozvies, ako usetrit mesacne 5 tis😂😂😂😂😂

bessie12
26. máj 2024

@guudy tiez pravda 😭😭😂 teraz bez toho asi ani nezaspim 😂😂😂😂😂😂